‘Als ze me missen….’ | Regio15.nl

‘Als ze me missen….’

Wateringen – Woensdagmiddag rond het middaguur moest de brandweer uitrukken voor een mogelijk persoon te water aan de Munnickenkade.


Aldaar hadden voorbijgangers een scootmobiel vlak naast de waterkant aangetroffen. Bij de scootmobiel was weliswaar een wiel afgebroken, maar omdat men niet met zekerheid kon vaststellen of er iemand in het water zou liggen is er door enkele brandweermensen gezocht in het water.

Omdat er niemand werd aangetroffen is de brandweer retour kazernes gegaan. Echter omstreeks drie uur moest de brandweer wederom ter plaatse op de Munnickenkade.

Uit politieonderzoek was inmiddels naar voren gekomen dat de eigenaar van de scootmobiel niet meer dan twee meter kon lopen en zijn familie ook geen contact met hem kon krijgen.

Hierop is opnieuw een zoekactie gestart door de hulpdiensten. Tijdens de zoekactie kwam de eigenaar met zijn inmiddels gerepareerde scootmobiel aanrijden.

Het verhaal zat als volgt in elkaar: De man was woensdagochtend naar een vriend onderweg, toen hij over de Munnickenkade reed met zijn scootmobiel. Echter, halverwege de Munnickenkade deed de scootmobiel van de man raar, en zag hij vervolgens het wiel van zijn scootmobiel voorbij rollen.

De man is vervolgens bij een behulpzame dame achterop de scooter gestapt, en door de dame naar een vriend gebracht.

Hij is na een bakje koffie samen met de vriend in een busje naar de Munnickenkade gereden om de scootmobiel op te halen, in die tussentijd waren de brandweer en politie ter plaatse geweest en alweer vertrokken.

De man heeft wel een briefje van de politie op de scootmobiel aangetroffen, maar had er geen erg in gehad dat er een zoekactie naar hem op touw was gezet.

Hij heeft vervolgens zijn scootmobiel laten repareren, en was uiteindelijk onderweg naar huis toen hij op de Munnickenkade de hulpdiensten opnieuw in actie zag. Hij heeft zich toen gemeld met de vraag of de inzet vanwege zijn scootmobiel was.

Omdat dit het geval bleek is de zoekactie door de hulpdiensten wederom afgebroken.

Foto’s: Tim de Kleijn 

8YnGN3.jpeg

gDS95H.jpeg

OCo6xM.jpeg

Z4y4is.jpeg

opB7L3.jpeg

jn3pZe.jpeg

fkAj5A.jpeg

eVZ8gR.jpeg

gKXUq2.jpeg

vEguQ7.jpeg

KQwsdV.jpeg

Zoekactie middag:

0KxZ9T.jpeg

H4Mor3.jpeg

pA23FF.jpeg

JkeMLl.jpeg

JAlbBs.jpeg

yyD7cY.jpeg