Twee doden na chaotische dag op het Haagse strand

Den Haag - De reddingsbrigade heeft vandaag tientallen mensen uit zee moeten redden.

Door een combinatie van een sterke stroming en een aflandige wind kwamen veel zwemmers in problemen, en moesten door de vrijwilligers van de reddingsbrigade uit zee worden gehaald. Vandaag was daarmee één van de zwaarste dagen voor de hulpdiensten op het strand tot nu toe.

Volgens een woordvoerder van de reddingsbrigade zijn vandaag meer dan 120 personen uit zee gered. Het was zo druk dat er extra redders van huis moesten worden opgetrommeld.

Rond één uur is in zee bij het strand van Kijkduin een zwemmer in problemen geraakt. Hij is door de reddingsbrigade aan land gebracht en moest daar worden gereanimeerd.

Behalve de reddingsbrigade en politie waren ook twee ambulances en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. De traumahelikopter is op het strand geland.

Het slachtoffer is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is op dit moment nog niets bekend.

Vanwege de gevaarsetting is door de reddingsbrigade de rode vlag gehesen, ten teken dat zwemmen in zee verboden is. Ook werd er een NL-Alert met die strekking verzonden.

Rond 16:00 kwam opnieuw een man in problemen; ter hoogte van het Deltaplein. Ook hij is door de reddingsbrigade uit zee gehaald en gereanimeerd.

Ook ter hoogte van Monster wordt op dit moment iemand vermist in zee, en is een zoekactie gaande.Update 18.30 uur: de drenkeling die rond één uur vanmiddag in problemen kwam in zee bij Kijkduin en moest worden gereanimeerd, is helaas later in het ziekenhuis overleden.Update 20.15 uur: ook de drenkeling die rond vier uur vanmiddag in zee bij Kijkduin in problemen kwam, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is helaas op weg naar het ziekenhuis overleden.
Video en foto's: Sander Paardekooper
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

RWPMUv.JPG

XpYUUI.JPG

Zl9U8X.JPG

WHEiVs.JPG

xiFFww.JPG

Fy808X.JPG

L5hGBu.JPG

F234Db.JPG

ilWtSH.JPG

RRRX3a.JPG

EOPAop.JPG

BtlaXY.JPG

i7n5fL.JPG

ZJkh2k.JPG

z7253k.JPG

Tegen het einde van de middag werd een man in problemen gespot in zee voor Kijkduin. Hij werd op aanwijzen van badgasten snel door de reddingsbrigade uit zee gehaald. Eenmaal op het strand werd hij langdurig gereanimeerd. Om de ambulancebemanningen te ondersteunen kwam ook hier de traumahelikopter ter plaatse. Na een langdurige reanimatie werd hij in een voertuig van de KNRM naar de ambulance toegebracht. waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd. Zijn toestand is zorgelijk.

Foto's: Sander Paardekooper, Tim de Kleijn, Danny Botman

VCfznh.JPG

beeW9B.JPG

mUodkc.JPG

GYoYBV.JPG

jHp2IJ.JPG

K8qDTi.JPG

dHGnNL.JPG

5w3uAQ.JPG

KrbbIG.JPG

rwORgA.JPG

afYGoY.JPG

3rbYK8.JPG

4F6JFX.JPG

qBMu74.JPG

z8DVOa.JPG