Kind (1) overleden na ongeval op de A4

IMG_9429KOP

t-IMG_9422

Leidschendam - Op de rijbaan van de A4 links, dat is de rijbaan richting Amsterdam, is vanmiddag ter hoogte van hectometerpaal 44.6 een ernstig ongeval gebeurd. De locatie is gelegen onder het Randstadrail-viaduct.


Het ongeval vond plaats rond 15.30 uur. Bij het ongeval zijn 7 voertuigen betrokken geweest. Meerdere ambulances werden gealarmeerd, alsmede de brandweer en politie. Tevens zijn twee traumahelikopters ter plaatse gekomen, te weten Lifeliner 1 uit Amsterdam en Lifeliner 2 uit Rotterdam.

De brandweer is ter plaatse geweest, maar heeft zoals het er naar uitziet niet hoeven knippen.

In één van de auto, die klein van formaat was, zaten een vrouw en twee kinderen. De vrouw is zwaargewond geraakt, beide kinderen zelfs zeer zwaar gewond. In de andere voertuigen zijn uiteindelijk een drietal mensen lichtgewond geraakt en naar ziekenhuizen in de regio gebracht.

Bij twee slachtoffers is de arts van het Mobiel Medisch Team meegegaan met de ambulance. Deze slachtoffers zijn met spoed en onder motorbegeleiding overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hiertoe was het nodig om tijdelijk een rijstrook van de A13 af te kruisen. Beide traumahelikopters zijn naar het EMC gevlogen om de artsen weer op te halen.

Ter plaatse op de A4 zijn in verband met het ongeval alle rijstroken richting Amsterdam afgesloten. Ook de parallelrijbaan was dicht. De hulpdiensten hebben het incident opgeschaald naar GRIP1. Dit zal vermoedelijk te maken hebben gehad met het ontstane verkeersinfarct. Door de aanrijding was het in de omgeving van de snelweg en de omliggende wegen een grote chaos. Dit leidde op diverse andere locaties op de A4 ook weer tot ongevallen.

De VOA is met twee voertuigen ter plaatse gekomen om de aanrijding met alle sporen in kaart te brengen.

Overigens was het toch al flinke chaos op de A4. Door een forse aanrijding op diezelfde rijbaan ter hoogte van Leiden (alwaar was opgeschaald naar GRIP2), stond er al een kilometers lange file tussen Leidschendam en Leiden.

Update 23.00 uur: een van de zwaargewonde kinderen, 1 jaar oud, is vanavond in het ziekenhuis overleden. De 31-jarige uit Rotterdam afkomstige veroorzaker had de staart van een file te laat opgemerkt. Hij was bezig met zijn mobiele telefoon en reed vol op de achterste auto. Kijk hier voor het volledige persbericht van het KLPD.

Video: Ricardo Bonsang

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Ricardo Bonsang, Sander Paardekooper en Ruben van Essen

w-IMG_9449

w-IMG_9422

w-IMG_9429

w-IMG_9440

DSCN3442

w-IMG_2065

DSCN3449

DSCN3450

DSCN3452

DSCN3454

DSCN3476

w-IMG_9453

w-SanBar_A4_IMG_2075

w-IMG_9471

w-IMG_2098

w-IMG_2100

w-SanBar_A4_IMG_2128