Aanrijding N44 veroorzaakt verkeerschaos

t-dsc_0254Op de Rijksstraatweg N44 heeft aan het eind van de middag een aanrijding plaats gevonden. Op de rijbaan richting Amsterdam waren twee personenauto's bij een kop-staart botsing betrokken. De bestuurster van de aangereden auto werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Hoewel de aanrijding op zich meeviel, waren de gevolgen voor de avondspits groot. De N44 was langdurig geblokkeerd, wat lange files tot gevolg had.

De hulpdiensten reden tegen de rijrichting in om het ongeval te bereiken; zelfs politie auto's die met zwaailicht en sirene 'uit de goede richting' kwamen liepen uiteindelijk vast in de file.

De mensen die direct achter de aanrijding stonden konden geen kant meer op; en maakten van de gelegenheid gebruik om wat van de zon te genieten.

De auto van de berger, die onderweg was om de wrakken weg te slepen kwam ook vast te zitten in de files. Onder politiebegeleiding werd deze over het fietspad van de Rijksstraatweg naar het ongeval geleid. Het duurde bijna 1½ uur voordat de weg vrij gegeven kon worden.

Video: Rene Hindriks

Foto's: Arthur van Wezel

w-dsc_0253

w-dsc_0254

w-dsc_0259