A13 dicht na nachtelijk ongeval

20130726-a13-kopt-DSC 3180Rotterdam - Bij een ongeval op de rijksweg A13 vannacht zijn meerdere personen gewond geraakt nadat een auto over de kop sloeg.

Op de rijbaan richting Rotterdam is de bestuurder van een Toyota, een 30-jarige man uit Rotterdam, in botsing gekomen met een Audi, bestuurd door een 45-jarige vrouw. De Toyota is tegen de linker vangrail gereden en daarna over de kop geslagen. In de Toyota zaten vijf personen, twee volwassenen en drie kinderen.

Zowel brandweer als ambulancedienst werden gealarmeerd. Er zat echter niemand bekneld, dus de brandweer hoefde niet te knippen.

Er vielen bij deze aanrijding zes gewonden, waaronder de vijd inzittenden van de Toyota. In verband hiermee werden vijf ambulances gestuurd, afkomstig uit zowel de regio Haaglanden als uit de regio Rotterdam-Rijnmond. Uiteindelijk zijn er drie slachtoffers, waaronder twee kinderen, naar het ziekenhuis vervoerd.

De rijksweg A13 werd in verband met het ongeval geheel afgesloten in de richting van Rotterdam. Na verloop van tijd werd er met behulp van pilonnen een rijstrook gecreƫerd, waarover het verkeer langs het ongeval kon worden geleid.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. In verband met noodzakelijke reparatie van het wegdek en de vangrail was de A13 ook in de uren erna deels afgesloten. Tijdens de werkzaamheden is een onoplettende automobilistj tegen een 'aktiewagen' gebotst. Hierop heeft de bestuurder zijn voertuig op de vluchtstrook geparkeerd en is gevlucht. Er is naar de man gezocht; het is niet bekend of hij inmiddels is gevonden.

Video: Ruben van Essen

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Foto's: Tim de Kleyn en Ruben van Essen

w-DSC 3180

w-A13-2


w-DSC 3179

w-IMG 9131

w-DSC 3156

w-DSC 3158

w-DSC 3163

w-A13-1


w-DSC 3169

w-A13-3

w-DSC 3184

w-A13-4