Inzittenden van auto vluchten na crash op de Oostweg | Regio15.nl

Inzittenden van auto vluchten na crash op de Oostweg

Zoetermeer - Een automobilist crashde zondagochtend op de oprit van de A12 bij de Oostweg. Na het ongeval zijn de bestuurder en zijn bijrijdster gevlucht.


Het voertuig reed rond 3:30 uur over de Oostweg naar de oprit van de A12 richting Den Haag. In de bocht naar de snelweg toe, reed de bestuurder rechtdoor en klapte over een betonnen blok heen, waarna hij tot stilstand kwam. De auto raakte hierbij zwaarbeschadigd. Het motorblok was door het ongeval gescheurd, dus de olie uit de auto liep op de rijbaan.

De twee inzittenden van het voertuig sloegen hierna op de vlucht. Een vrouw kon al snel door getuigen teruggeroepen worden en zij gaf hier gehoor aan. Een mannelijke inzittende was nog op de vlucht. Getuigen, toevallig passerende ambulancebroeders en even later ook toegesnelde agenten gingen op zoek naar de man. 

Na enige tijd zag een van de getuigen de man richting de bedrijfspanden van Siemens lopen en op de Werner von Siemensstraat kon hij door de politie worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De brandweer werd ter plaatse gestuurd in verband met de olielekkage. Na een kort onderzoek bleek het geen klus voor de brandweer, waarna zij weer vertrokken.

De vrouw, die als bijrijder in de auto zat, is ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken. Na een kort verhoor door politieagenten ter plaatse kon zij met een taxi haar weg vervolgen. 

Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept, waarna de firma Vermeulen met een zoab cleaner het asfalt heeft ontdaan van olie. De gemeente Zoetermeer is in kennis gesteld om de schade aan de betonrand en het asfalt te herstellen.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w Oostweg SBF52503

w Oostweg SBF52506

w Oostweg SBF52509

w Oostweg SBF52516

w Oostweg SBF52520

w Oostweg SBF52523

w Oostweg SBF52527

w Oostweg SBF52528

w Oostweg SBF52538

w Oostweg SBF52544