Rode kruis rijders bekeurd na kop-staart aanrijding A4

Den Haag - Een kop-staart aanrijding op de A4 bij het Prins Clausplein omstreeks zes uur leverde de nodige bekeuringen op.

Op de rijbaan richting Amsterdam botsten de auto's op elkaar, op de uitvoegstrook naar de afrit Leidschendam. Meerdere politievoertuigen, een brandweermotor en een ambulance kwamen ter plaatse en Rijkswaterstaat plaatse hiervoor een rood kruis boven 1 rijstrook.

In de ambulance is 1 persoon ter plaatse nagekeken, terwijl berger Vreugdenhil snel begon om 2 van de 3 betrokken voertuigen weg te slepen.

Het rode kruis boven de afgesloten rijbaan stond al aan voor het Prins Clausplein. Onder het Prins Clausplein zagen agenten nog steeds auto's rijden, die pas in het zicht van het Rijkswaterstaat voertuig besloten om in te voegen in de file.

Vanwege de gevaarszetting zijn 2 agenten vanaf het Rijkswaterstaat voertuig kentekens gaan noteren van de rode kruis negeerders. 12 bestuurders krijgen een forse bekeuring thuis voor het negeren van het rode kruis.

Ruim een uur later bleek maar weer eens hoe fout het kan gaan (of in dat geval, maar net goed ging) wanneer een rood kruis wordt genegeerd.

Foto's: Sander Paardekooper

 hTRV4t.jpeg

9AndhX.jpeg

f0UoLv.JPG

BKMuav.jpeg

ymWvwW.JPG

nNyW5n.JPG

cTbw6E.JPG

psv07P.JPG

F32Z5h.JPG

OceaOW.JPG