OM eist zes maanden gevangenisstraf na dodelijke aanrijding | Regio15.nl

OM eist zes maanden gevangenisstraf na dodelijke aanrijding

t-20-01-09 010_thumbDe officier van justitie heeft vandaag tegen een 22-jarige vrachtwagenbestuurder uit Emmer-Compascuum een gevangenisstraf van zes maanden en een rijontzegging van drie jaar geëist.



De 22-jarige man moest vandaag voor de rechter verschijnen omdat hij op 20 januari 2009 in Zoetermeer een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt. Hierbij kwam een 12-jarige jongen uit Zoetermeer om het leven.

De verdachte had die bewuste dag zijn lading gelost en was rond vijf uur ’s middags op de terugweg. De vrachtwagenbestuurder stond op de kruising van de Eerste Stationsstraat met de Karel Doormanlaan stil voor een rood stoplicht. Hij had zijn knipperlicht aan.

Toen het licht op groen sprong, sloeg de vrachtwagenbestuurder rechtsaf. Hierbij zag hij de 12-jarige fietser over het hoofd. Getuigen zagen hoe de bak van de oplegger de fietser steeds meer insloot. De jongen probeerde nog met zijn fiets op de stoep te komen, maar de oplegger raakte de bagagedrager van de fiets en de jongen kwam onder de vrachtwagen terecht. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De bestuurder heeft verklaard dat hij in zijn spiegel had gekeken maar niemand had gezien. Uit politieonderzoek is gebleken dat de rechterbuitenspiegel niet goed was afgesteld en daardoor niet aan de wettelijke instellingen voldeed. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat de rechterbuitenspiegel erg vies was en dat het zicht extra belemmerd werd doordat er ook nog eens een gordijn voor het raam van het rechterportier hing. Ook had de bestuurder al meer dan een jaar de instellingen van zijn buitenspiegels niet meer gecontroleerd.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

w-20-01-09 010