Hoe een laag model Peugeot nog lager werd.... | Regio15.nl

Hoe een laag model Peugeot nog lager werd....

Voorburg - De Peugeot 406 coupé: het is 'af fabriek' al een vrij laag en sportief model.


Maar nu is gebleken dat de auto nog lager kan. Een exemplaar van de door Pininfarina ontworpen auto stond op een aanhanger, die werd voortgetrokken door een personenauto. De nieuwe eigenaar had de auto net een uur daarvoor gekocht.

Vermoedelijk is de bestuurder de macht over de combinatie kwijtgeraakt. Het resultaat was dat zowel de aanhanger als zijn 'nieuwe aanwinst' die erop stond vlak voor het Prins Clausplein 'stad uit' ondersteboven tot stilstand kwamen.

In eerste instantie werd gevreesd voor gewonden, maar uiteindelijk bleek dat niet het geval. Wel blokkeerde de 'afgevallen lading' meerdere rijstroken, waardoor er uiteindelijk maar één rijstrook voor de Utrechtsebaan 'stad uit' overbleef; precies aan het begin van de avondspits.

Berger Vreugdenhil zette het wrak weer op zijn wielen remschijven en nam het mee; firma Vermeulen repareerde de schade aan het wegdek.

De politie stelt een onderzoek in naar het rijbewijs van de bestuurder, naar de gewichten van lading en trekkende auto, en de technische staat van de aanhanger. Van het trekkende voertuig is de APK in ieder geval al twee jaar verlopen, en het voertuig is niet verzekerd.

Het is in ieder geval duidelijk dat zowel de politie als Rijkswaterstaat 'not amused' zijn dat dit heeft kunnen gebeuren.

Foto's: Rene Hendriks

QwctPF.JPG

McOzto.JPG

oASQHg.JPG

SEa4bz.JPG

HZLtUV.JPG

r9SH4g.JPG

QXqZGg.JPG

eD2F1m.JPG

A4rQC4.JPG