Onder invloed frontaal tegen een paal op het Hildebrandplein

Den Haag - Op het Hildebrandplein is zondagavond om tien voor half twaalf een auto uit de bocht gevlogen en frontaal tegen een paal gebotst

De bemanning van een ambulance zag het ongeval gebeuren toen zij van de tegenovergestelde richting aan kwamen rijden en konden na het ongeval direct eerste hulp verlenen.

De bijrijder van de auto raakte ernstig gewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Voor de bestuurder kwam nog een 2e ambulance ter plaatse en hij werd ter plaatse nagekeken.

De bestuurder begon in de ambulance echter “moeilijk” te doen. Hij wilde niet verder behandeld worden en wilde de ambulance uit.

Na een blaastest is de bestuurder aangehouden door de politie ivm rijden onder invloed van alcohol. Ook is er een speekseltest afgenomen en daarin zijn sporen van THC (wiet) aangetroffen. Daarnaast bleek dat de bestuurder de auto bestuurde zonder (geldig) rijbewijs en stond er nog een onherroepelijk vonnis open. Voor al deze feiten is proces verbaal opgemaakt.

Omdat de bestuurder in de ambulance "moeilijk" deed, is de bestuurder geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Op het bureau zal een 2e ademanalyse gedaan worden om het promillage te bepalen m.b.t. alcohol. Ook is er een bloedproef afgenomen om aan te tonen hoeveel de bestuurder onder invloed was van THC.

De VOA is ter plaatse gekomen om (sporen) onderzoek te doen. In de auto is o.a. een zakje wiet aangetroffen. Het Hildebrandplein is enkele uren afgesloten geweest vanaf de Neherkade richting de Erasmusweg.

Video en foto's: Sander Paardekooper

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Ijv7Cn.JPG

pOsguV.JPG

j8PS3A.JPG

MFNb22.JPG

DoagXb.JPG

WIIr7x.JPG

PrWgYz.JPG

taC4SB.JPG

XwffXD.JPG

XVaBTT.JPG

isDeAf.JPG

f0Hfpy.JPG

U151L4.JPG