Aanrijding auto-tram Mgr. van Steelaan

Voorburg - Het komt meer voor: een auto die het tramspoor oversteekt, en dan geramd wordt door een tram.

Probleem is vaak dat de automobilist de snelheid van de tram verkeerd inschat en denkt er 'nog even voorlangs te kunnen'. In combinatie met het eigen gewicht van de tram betekent het soms dat de remweg van de tram langer is dan de automobilist denkt; en dat een aanrijding dan niet meer te vermijden is.

Ook vanmiddag kwamen een tram en een personenauto met elkaar in botsing; op de Mgr. van Steelaan ter hoogte van de Wilgendreef. Doordat de auto aan de bestuurderszijde had geraakt kon de bestuurder niet meer uitstappen. Door de tram voorzichtig naar achteren te rijden kon dat probleem opgelost worden.

Het bleek dat de deur weliswaar flink beschadigd was, maar dat deze zonder problemen te openen was. De brandweer die al klaarstond om met hydraulisch gereedschap de auto open te knippen was daarom niet nodig, maar ze bleven nog even ter plaatse om de accu van de auto te ontkoppelen.

De bemanning van het AMON voertuig heeft de bestuurder onderzocht en hem daarna uit laten stappen. Hij kon uiteindelijk op eigen kracht naar de ambulance toe lopen, dus de verwondingen lijken heel erg mee te vallen. Wel is hij nog even jaar het ziekenhuis vervoerd.

De auto is door berger Vreugdenhil opgehaald.

Foto's: Sebastiaan Barel, Rene Hendriks

edMPre.JPG

bziuQm.JPG

eastgb.JPG

NNc2hg.JPG

4MdFT9.JPG

MSnQ8b.JPG

XnXnpE.JPG

lL5Viw.JPG

sXotgB.JPG

kfJ1so.JPG

zNrLEO.JPG

LollTX.JPG

kREvyg.JPG

M0oSBJ.JPG

uSkfhS.JPG

14XEVr.JPG