Snorscooter ramt personenauto Vrouw Avenweg | Regio15.nl

Snorscooter ramt personenauto Vrouw Avenweg

Den Haag - Bij een aanrijding tussen een personenauto en een snorscooter zijn de twee opzittenden van de snorscooter gewond geraakt.


Het ging fout op de plek waar het fietspad Philippus Uythovenpad de Vrouw Avenweg kruist. De laatste weg is de voorrangsweg, maar mogelijk heeft de bestuurster van de snorscooter verzuimd om voorrang te verlenen. De snorscooter boorde zich daardoor in de rechter zijkant van de auto.

Op een snorscooter hoef je geen helm op te hebben. Maar dat betekent in zo'n geval dat er ernstig risico op hoofd- en nekletsel ontstaat. Daarom werd behalve twee ambulances ook de traumahelikopter opgeroepen. Deze landde op het parkeerterrein, pal naast het ongeval.

Gelukkig bleek de hulp van de arts uit de helikopter niet noodzakelijk. Na kort overleg met de ambulancebemanningen 'op de grond' is de helikopter weer opgestegen.

Beide jongedames zijn voorzichtig op een brancard gelegd, en naar het ziekenhuis vervoerd. De aangevraagde politiemotoren voor spoedbegeleiding zijn ook weer afbesteld; spoedtransport bleek niet noodzakelijk.

De verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan. Maar omdat de verdachte en het slachtoffer van het ongeval dezelfde is, is er geen onderzoek van de VOA geweest.

Foto's: Rene Hendriks

ZRRpP6.jpeg

31ZF6H.jpeg

WSOkIS.jpeg

h6jJHU.JPG

Pl4PK1.JPG

1lPErY.JPG

Ymf5Py.JPG

F5APn7.JPG

QXZnVd.JPG

SIUcuI.JPG