De boodschappen tot in de tuin bezorgd....

Voorburg - Een vrachtwagencombinatie van de Jumbo kwam vandaag in de problemen in de Guido Gezellestraat.

Dat is de achterkant van het filiaal van de Jumbo aan het Koningin Julianaplein. Aan de zijde van de Marcellus Emantslaan is daarvoor een ruime laad/los plaats gerealiseerd.

Probleem is dat de chauffeur waarschijnlijk door de navigatie van de zijde Jacob van der Eyndestraat de Guido Gezellestraat in gestuurd werd. En daar is het aanzienlijk smaller.

In een poging om 'er uit te komen' werd zelfs een muur van een woning aan de Jacob van der Eyndestraat geramd. De muur tussen de straat en de tuin stortte deels in, en ook de buitenmuur van de woning zelf liep schade op.

De combinatie kan nu geen kant meer op. Het wachten is op een kraan die de achterzijde van de trailer op kan tillen en weer wat rechter kan zetten, zodat de combinatie achteruit kan rijden.

Al met al gaat het flink wat geld kosten. De eigenaar van het huis moet natuurlijk schadeloos gesteld worden, maar de inzet van de kraan die nu nodig is zal vermoedelijk ook wel het een en ander gaan kosten.

Update 18:00: de vrachtwagen (loeizwaar want geladen met voornamelijk bier en frisdrank) is door Vreugdenhil een stuk opzij getrokken. Daardoor ontstond ruimte om (met wat heen-en-weer steken) uiteindelijk weer achteruit de straat uit te rijden.

Foto's: Rene Hendriks

KcYGHW.JPG

vi0mDJ.JPG

KN5rZH.JPG

U1633I.JPG

AdFr7e.JPG

CDHbFC.JPG