Eenzijdig ongeval Backershagelaan Wassenaar | Regio15.nl

Eenzijdig ongeval Backershagelaan Wassenaar

th-dsc_2201Vrijdagmorgen heeft er een eenzijdig ongeval plaatgevonden op de Backershagelaan te Wassenaar. Aldaar is een auto, door vooralsnog onbekende oorzaak, tegen een boom gereden. De bestuurder is hierbij wonderwel niet gewond geraakt.



De gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer, die uitgerukt was met een tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en de officier van dienst, behoefde niet daadwerkelijk in actie te komen. Van een beknelling was geen sprake, dus bleef de brandweerinzet beperkt tot wat hand-en-spandiensten. De ambulancedienst, die op haar beurt aanwezig was met de motorondersteuning en een ambulance, heeft het slachtoffer ter plaatse nagekeken. Hoewel hij niet gewond was, is het slachtoffer toch ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

De verkeerspolitie is korte tijd ter plaatse geweest om het ongeval te onderzoeken. Echter, een verder onderzoek van de VOA was niet noodzakelijk. De auto is vervolgens door een berger van bergingsbedrijf Vogelaar afgesleept. Naar verwachting zal de auto total-loss worden verklaard.

Het ongeval, dat rond 11.45 uur gebeurde, vond plaats tegenover het Rijnlands Lyceum. Aangezien rond dat tijdstip de scholieren net aan hun middagpauze begonnen, zorgde dat voor enige chaos rond de ongevalslocatie. Dit werd echter snel in goede banen geleid door de politie en aanwezig personeel van het Rijnlands Lyceum. Door het ongeval werd het doorgaande verkeer in beide richtingen gestremd; busmaatschappij Veolia heeft daardoor enige tijd vertraging gehad in haar vertrek- en aankomsttijden.

Overigens was burgemeester Hoekema van Wassenaar ook korte tijd aanwezig op de incidentlocatie. Hij heeft zich ter plekke laten informeren over het ongeval.

Foto's: Pascal de Haas, Arthur van Wezel

dsc_2193

dsc_2194

dsc_2195

dsc_2197

dsc_2198

dsc_2201

dsc_2204

dsc_2219

dsc_2227

dsc_2247

p1000316

p1000317

p1000319