Aanrijding drie auto's op de Heuvelweg | Regio15.nl

Aanrijding drie auto's op de Heuvelweg

t-img_0048Leidschendam - Op de Heuvelweg, ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Banninglaan, vond vanavond een aanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken waren.

Eén automobilist sloeg vanaf de Burgemeester Banninglaan rechtsaf de Heuvelweg in, richting de Graaf Willem de Rijkelaan. Twee auto's die al over de Heuvelweg reden, moesten uitwijken voor de eerste auto om een zware aanrijding te voorkomen. Daarbij is één van deze twee auto's in het grind in het vrije tramspoor van lijn 2 terecht gekomen en na ongeveer 100 meter vlak voor een HTM-mast tot stilstand gekomen, een spoor van auto-onderdelen achterlatend. De andere auto is dwars over het tramspoor geschoten en op de rijbaan aan de andere kant van de Heuvelweg terecht gekomen.

Beide laatstgenoemde auto's liepen daarbij zware schade op. Ook werd een verkeersbord omver gereden. De eerste auto liep alleen lichte schade op. Wonderwel raakte niemand gewond bij de aanrijding.

Door het ongeval was tramlijn 2 ruim twee uur in beide richtingen gestremd tussen de Burgemeester Banninglaan en het eindpunt bij De Haar. Op dat stukje traject werd door de HTM tijdelijk een bus ingezet. Ook voor het overige verkeer was de Heuvelweg in beide richtingen gedurende lange tijd afgesloten tussen de Burgemeester Banninglaan en de Burgemeester Kolfschotenlaan.

De drie betrokken auto's zijn allen door een bergingsbedrijf afgevoerd. Het voertuig van het bergingsbedrijf kwam daarbij zelf even in het grind vast te zitten, doch kon met behulp van een voertuig van de HTM losgetrokken worden. De VOA heeft geen onderzoek ter plaatse ingesteld.

Foto's: René Hindriks

w-img_0048

w-img_0053

w-img_0064

w-img_0074

w-img_0056

w-img_0066