Een brug te ver... | Regio15.nl

Een brug te ver...

th-img049Rijswijk - Twee agenten kwamen zondagmiddag wel heel abrupt tot het einde van een achtervolging van twee opzittenden van een scooter. Het politievoertuig klapte tegen een brug, waarover de twee opzittenden zojuist vluchtten. Voor de politie waren de verdachten net een brug te ver, in de meest letterlijke zin van het woord.


De achtervolging begon in de Treubstraat in Rijswijk. Daar werden de twee staande gehouden en werd aan de bestuurder van de scooter om zijn rijbewijs gevraagd. Kennelijk was hij niet van plan om deze te tonen, want de twee opzittenden gingen er op de scooter vandoor. Hierp werd door de surveillance eenheid de achtervolging ingezet.

Via de Ir. H.H. van Koollaan ging de achtervolging naar de Generaal Swartlaan. Hier schoten de twee op de scooter opeens rechtdoor de brug over, waarop de bestuurder van het politievoertuig door de snelheid niet op tijd meer kon remmen. Het voertuig knalde hierdoor tegen de brug. Ondanks de snelheid waarmee dit gebeurde en het feit dat er wat mensen op de brug stonden, raakte er niemand gewond.

Het politievoertuig liep zware schade op. Naar de opzittenden van de scooter zal naar alle waarschijnlijkheid nader onderzoek worden verricht.

Foto's: Sander Voogel

img048

aimg049

aimg050

aimg051

aimg052

img053

img054