Gewonde bij aanrijding in de Hildebrandstraat

Den Haag - Bij een aanrijding in de Hildebrandstraat is vanavond een persoon gewond geraakt.

Rond kwart over negen is een fietsster door een personenauto aangereden nabij de kruising met de Stastokstraat. Politie, 2 ambulances en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team werden meteen gealarmeerd om hulp te verlenen.

Hulpverleners hebben de fietsster ter plaatse verzorgd en toen bleek de komst van het MMT niet meer nodig. De Traumahelikopter vloog inmiddels al boven het Laakkwartier en kon direct door naar een volgende melding in Den Haag.

Als gevolg van het ongeval was (tram)verkeer over de Hildebrandstraat tussen het Hildebrandplein en het Goeverneurplein in beide richtingen gestremd.

De fietsster is middels een schepbrancard de ambulance ingeholpen, waar zij verder is verzorgd. Op het moment dat de ambulance naar het ziekenhuis wilde vertrekken, bleek deze een lege accu te hebben en wilde niet meer starten.

Het slachtoffer is snel overgeheveld naar de 2e ambulance en vervolgens met spoed (onder A1) naar het ziekenhuis vervoerd.

Brandweerlieden van kazerne Laak hebben uitkomst geboden. Met startkabels tussen het QRT voertuig van kazerne Laak (de 15-7621) kon de ambulance 15-148 weer gestart worden, waarna deze zijn dienst kon vervolgen.

Video en foto's: Sander Paardekooper

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

klhV2a.JPG

HCcShG.JPG

kGA4bU.JPG

XszjzS.JPG

h2XuJl.JPG

6Fo02g.JPG

q6g4pW.JPG

AEV11h.JPG

XjUS7a.JPG

RwjNJF.JPG

fAjccV.JPG

akvSaf.JPG