Verdachte van rijden onder invloed veroorzaakt botsing | Regio15.nl

Verdachte van rijden onder invloed veroorzaakt botsing

Den Haag - Een automobilist heeft vanmiddag op de Schenkkade een ongeval veroorzaakt terwijl hij mogelijk onder invloed van alcohol was.


De politie kreeg rond kwart voor vijf de melding dat er op de A4 richting Rotterdam, ter hoogte van de Vlietlanden, een zwarte auto reed waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol was.

Agenten zijn op de melding af gegaan en toen de bestuurder de politie in de gaten kreeg is hij er als een speer vandoor gegaan.

De bestuurder heeft op het Prins Clausplein de A12 richting Den Haag genomen en heeft op de Utrechsebaan bij de afrit Den Haag/Bezuidenhout de A12 verlaten.

Dat ging echter met zo'n snelheid dat de automobilist bovenaan de afrit een andere auto raakte, uit de bocht vloog en tegen een muurtje tot stilstand kwam. De bestuurder is daarbij gewond geraakt.

Politiemensen waren vrijwel direct ter plaatse en hebben eerste hulp verleend. Dat is overgenomen door het ambulancepersoneel. Daarna is de bestuurder met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is achter de ambulance aan gereden naar het ziekenhuis.

Een inzittende van de andere auto is kort door het ambulancepersoneel onderzocht. In verband met het ongeval en het VOA-onderzoek is de afrit enige tijd afgesloten.

Video en foto's: Sebastiaan Barel

LItAv0.jpeg

VibX2A.jpeg

Oioo9d.jpeg

guwsgY.jpeg

7X0ycl.jpeg

ioSW1g.jpeg

QBJ60K.jpeg

nNET2X.jpeg

90AqQh.jpeg

wFYJ7P.jpeg

h7Rsr5.jpeg

0FJPuM.jpeg

GsT6wo.jpeg