Inbreker op de vlucht en agent aangereden op de N44 | Regio15.nl

Inbreker op de vlucht en agent aangereden op de N44

Wassenaar - Een man die inzittende was van een auto die door de politie was klemgereden, is op de vlucht geslagen en daarbij aangereden.


Het voorval vond vanmiddag rond tien voor half drie plaats op de N44 richting Leiden, vlak voor het kruispunt bij Den Deil.

Nadat de auto waarin de man zat was klemgereden door een onherkenbaar politievoertuig, is de man uitgestapt en de rijbaan richting Den Haag op gerend. Daar werd hij echter geraakt door een voorbij rijdende auto. Hierop konden agenten de man betrekkelijk snel aanhouden.

Twee andere inzittenden van de klemgereden auto zijn meteen aangehouden en afgevoerd naar een bureau.

De aangereden man is door het ambulancepersoneel onderzocht en is daarna naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte werd daarbij begeleid door politiemensen. Het is nog niet bekend waarvan de inzittenden van de auto werden verdacht.

In verband met het ongeval waren aanvankelijk beide rijbanen afgesloten. Hierdoor had onder andere de ambulance moeite om bij het ongeval te komen. Later werd van beide rijbanen één rijstrook opengesteld.

Update 17:30: de drie worden verdacht van een poging inbraak. Bij de stoplichten op de kruising N44 met de Houtlaan, kon de politie het voertuig controleren. Een van de drie verdachten wist uit het voertuig te stappen, en wilde via de andere weghelft de N44 oversteken. Een agent wist dit te voorkomen door de verdachte vast te grijpen, maar raakte zelf gewond door een voorbijgaand voertuig. Hij is aan zijn arm gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd.

De verdachte, een 19-jarige man uit Amsterdam werd ter plaatse door de ambulance nagekeken en kon worden aangehouden voor poging inbraak. Ook de twee andere mannen, een 20-jarige man uit Amsterdam en een19-jarige man uit Hoofddorp zijn aangehouden.

Foto's: Arthur van Wezel, Susy en Kim

gEdwsl.jpeg

buGE0h.jpeg

PRbVw9.jpeg

f1gCBg.jpeg

czXOB8.jpeg

yhQ03g.jpeg

eKcECX.jpeg

XSibKS.jpeg