19 bekeuringen na ongeval op de A4 bij Rijswijk

Rijswijk - Bij een ongeval op de A4 bij Rijswijk woensdagmiddag omstreeks half vijf moest de politie meerdere bekeuringen uitschrijven.

Op de rijbaan richting Rotterdam vond vlak voor de afrit Delft/Rijswijk een kop-staart aanrijding plaats tussen 2 personenauto's.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse en vanwege het ongeval werd de gehele afrit Delft/Rijswijk afgesloten om een veilige werkruimte te bieden aan de hulpverleners.

Er kwam een ambulance ter plaatse en na controle van de bestuurders door het ambulancepersoneel is een van de gewonde bestuurders per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Behalve de afhandeling van het ongeval, was de politie ook druk met het handhaven van de verkeersregels. De afzetting liep door tot aan het puntstuk, maar diverse automobilisten vonden het geen probleem om over het puntstuk alsnog de afgesloten afrit op te rijden. De politie heeft 19 kentekens genoteerd en al deze automobilisten krijgen een bekeuring van € 240 exclusief administratiekosten thuisgestuurd.

Voor het ongeval waren er ook tientallen automobilisten die het rode kruis boven de rijbaan negeerden tussen de oprit vanaf Rijswijk Plaspoelpolder en het ongeval. Volgens de politie zijn daarvoor door de weginspecteur van Rijkswaterstaat ook bekeuringen uitgeschreven. Hoeveel automobilisten daarvoor een bekeuring krijgen is echter nog niet bekend gemaakt.

Berger Vreugdenhil sleepte de beide betrokken auto's weg, waarna de afrit na ruim een half uur weer werd vrijgegeven.

Foto's: Sander Paardekooper

mkp1px.jpeg

559NVh.jpeg

i0YwQV.jpeg

rTv7Q1.jpeg

lK8Ycn.jpeg

tFFYAh.jpeg