Kop-staart-botsing N44 | Regio15.nl

Kop-staart-botsing N44

th-dsc_3591Wassenaar - Door nog onbekende oorzaak kwamen dinsdagmiddag bovenaan de afrit van de N44, ter hoogte van de Zijdeweg, twee voertuigen met elkaar in botsing. Hierdoor ontstond een file op de rijbaan richting Den Haag.



De bestuurder van het achterste voertuig had net de afrit genomen en wilde bij de verkeerslichten rechtsaf de N14 richting Scheveningen opdraaien. Echter, zover kwam het niet. Voor het verkeerslicht kwam het voertuig in botsing met zijn voorganger.

Via 112 werden politie en ambulancedienst gealarmeerd. Aanvankelijk werd één ambulance naar de locatie gestuurd, maar even later bleek toch ook de komst van een tweede ambulance gewenst. Beide bestuurders klaagden over hun nek. Eén slachtoffer werd onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd; het andere werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd, alleen zonder spoed.

Rijkswaterstaat is, zoals gebruikelijk bij aanrijdingen op dit type wegen, ter plaatse geweest en heeft samen met de politie het verkeer in goede banen geleid en het wegdek geinspecteerd. Gedurende de afhandeling van de aanrijding is het voorsorteervak richting Scheveningen afgesloten geweest. Personeel van de afdeling Verkeer is ter plaatse geweest om foto's te maken van de aanrijding en heeft de zaak in onderzoek. De VOA hoefde niet ter plaatse te komen.

In afwachting van de berger is het achterste voertuig naar een veiliger plek geduwd, zodat ook de rijstrook weer vrijgegeven kon worden. Ten tijde van de berging is deze opnieuw afgesloten geweest; echter nu voor korte duur. Daarna kon het verkeer weer normaal op gang komen, al zal het met de spits wel even geduurd hebben voor de file geheel opgelost was.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_3588

dsc_3591

dsc_3601

dsc_3602

dsc_3604

dsc_3606

dsc_3612

dsc_3616