Inzet MMT Justus van Effenhove | Regio15.nl

Inzet MMT Justus van Effenhove

th-mrf_8430Zoetermeer - Terwijl elders in de Sandenburgstraat het Mobiel Medisch Team van traumahelikopter 'Lifeliner 2' in actie kwam, was het tegelijkertijd in Zoetermeer 'Lifeliner 1' met het MMT uit Amsterdam die werd ingezet.



Op de Justus van Effenhove was een 50-jarige bewoner bezig enkele paaltjes in de grond te slaan, toen hij van de ladder viel en met zijn borst op een afgebroken stuk hout terecht kwam dat nog uit de grond stak. Dat stuk hout is hierdoor zijn borst binnengedrongen. Een 55-jarige buurman heeft daarna direct 112 gebeld, waarna door de meldkamer ambulancedienst twee ambulances en een motorambulance met A1 ter plaatse gezonden werd.

Het ambulancepersoneel besloot dat het MMT ter plaatse moest komen en omdat 'Lifeliner 2' reeds in Den Haag was ingezet, werd 'Lifeliner 1' uit Amsterdam naar Zoetermeer gestuurd. Overigens vrij uniek dat in de regio twee MMT's tegelijk op verschillende lokaties worden ingezet!

Achteraf bleek het slachtoffer goed aanspreekbaar en is hij zelfs op eigen kracht op de brancard gestapt. Vervolgens is deze per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Klik hier voor een video-opname van dit incident

Foto's: Sonja Ferwerda en Fred Wolters

w2-mrf_8430

_mg_5553

w-mrf_8433

_mg_5560

w-mrf_8434

_mg_5562