Touringcar rijdt van talud | Regio15.nl

Touringcar rijdt van talud

Vanmiddag rond kwart voor een is vermoedelijk als gevolg van het onwel worden van de buschauffeur een lege touringcar op de Afrikaweg van het talud gereden. De chauffeur is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.


De lege touringcar reed op de Afrikaweg Zoetermeer uit, richting Den Haag, toen de bus schuin het talud afreed. Halverwege bleef de bus schuin in de klei hangen en dreigde om te slaan naar een enkele meters lager gelegen weg. In verband hiermee kon de bestuurder de bus niet meer zelfstandig verlaten.

Bij aankomst van de brandweer is direct het voertuig gestabiliseerd door een verbinding van kabels te maken van de brandweervoertuigen met de bus. Vervolgens is vanuit een hoogwerker een stuk uit de bus ter hoogte van de bestuurdersplaats weggeknipt, waardoor er meer ruimte kwam. Met enige hulp kon de bestuurder toen na een uur uit de bus in de hoogwerker stappen. De bestuurder is te plaatse door de ambulancedienst nagekeken en vervoerd naar het ziekenhuis.

Een bergingsbedrijf heeft vervolgens de bus van het talud getakeld. Gedurende de middag heeft de politie de Afrikaweg afgezet.

Melding brandweer : 12.38 uur
Ter plaatse : 12.42 uur
incident : 14.50 uur
Ingezet personeel : 12
Ingezette voertuigen : 5

Foto's: Thomas Pos