Meeuwenkuiken weer even thuis gebracht | Regio15.nl

Meeuwenkuiken weer even thuis gebracht

Leidschendam - Meeuwen: ze zijn niet ieders favoriet. Vaak worden ze betiteld als 'vliegende ratten'. Of op zijn Haags: 'schijtlijstahs'.


Toch zijn het ook levende dieren. En een meeuwenkuiken op de Mauvelaan had hulp nodig. Het dier was van het nest gevallen, en in de tuinen terecht gekomen. De ouders waren uiteraard in paniek, en vielen 'in duikvlucht' iedereen aan die bewust of onbewust in de buurt van het kuiken kwam. Bovendien is het kuiken daar natuurlijk een makkelijke prooi voor katten of honden.

De brandweer is er om 'mens en dier' te helpen. En zolang er geen brand is, kan zo'n 'huishoudelijk probleem' uit het meeuwenrijk ook door ze worden opgelost. Een telefoontje naar de alarmcentrale zorgde er dus voor dat er een hoogwerker ter plaatse kwam.

In de Mauvelaan woont een dierentrainster. Gezien haar ervaring met vogels en andere dieren ging zij mee naar boven om het kuiken weer op het nest te plaatsen, terwijl de boze meeuwen om het bakje van de hoogwerker cirkelden.

Ongeveer een minuut of 5 na het vertrek van de brandweer kwamen de ouders weer terug op het nest. Sindsdien zijn zij ook niet meer agressief naar passanten.

Foto's: René Hendriks

p8Is2Q.jpeg

xyZwAI.jpeg

BzhD8Q.jpeg

Pn4W84.jpeg

ShSTFw.jpeg

PwFKPL.jpeg

EM7SPA.jpeg

s7UKTU.jpeg

7bxpuT.jpeg

nOG9ZU.jpeg

NqOBF6.JPG

EKxWbG.jpeg

QPS5wd.jpeg

3uADk3.jpeg