Val van hoogte tijdens viering Koningsdag | Regio15.nl

Val van hoogte tijdens viering Koningsdag

20140426-Hofpark t-Hofpark DSC 7238Wateringen - Tijdens de viering van Koningsdag op het Wateringse Hofpark ging het even na vier uur mis bij een van de spelactiviteiten.


Het slachtoffer is door nog onbekende oorzaak van enkele meters hoogte van een gepionierd bouwwerk van scouting Wateringen gevallen. Omdat het een val van hoogte betrof is naast een ambulance in eerste instantie ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam gealarmeerd.

Omdat het incident tijdens Koningsdag plaatsvond had de meldkamer van de politie enkele eenheden extra gestuurd om het evenementenveld te ontruimen, zodat eventueel landingsplaats voor de traumahelikopter kon worden gecreëerd.

Na aankomst van het ambulanceteam bleek echter dat de verwondingen van het slachtoffer minder ernstig waren. Hierop is de inzet van het Mobiel Medisch Team gecanceld.

In samenwerking met de plaatselijke EHBO heeft het ambulanceteam het slachtoffer gestabiliseerd. Hierna is het slachtoffer voor verdere behandeling vervoerd naar het ziekenhuis.

Burgemeester Sjaak van der Tak van gemeente Westland was ten tijde van het incident aanwezig in het Hofpark. Hij heeft zich dan ook op de hoogte laten stellen van het incident en de toestand van het slachtoffer.

Foto’s: Tim en Cees de Kleijn

w-Hofpark DSC 7237

w-Hofpark DSC 7238

w-Hofpark IMG 6802

w-Hofpark IMG 6804

w-Hofpark IMG 6805

w-Hofpark DSC 7260