Flinke file op de A4 door politiecontrole | Regio15.nl

Flinke file op de A4 door politiecontrole

Den Hoorn - Door een politiecontrole op parkeerterrein 'Peulwijk - Oost' heeft de middagspits op de A4 tussen Rotterdam en Den Haag het flink te verduren gehad.


Aan het eind van de middag had de politie een grootschalige controle gepland met partners van de Belastingdienst, RDW, Douane en andere diensten.

Motorrijders van de politie stonden op de A4 bij Delft om voertuigen te 'onderscheppen' en mee te nemen naar de controleplaats. De te onderscheppen voertuigen werden doorgegeven vanuit een onherkenbaar politiebusje.

Dit onherkenbare - of beter gezegd, 'niet met politiestriping gemarkeerd' - voertuig was herkenbaar als 'flitsbus', en stond in de berm van de A4 bij de toe- en afrit naar de N470 geparkeerd. Passerende automobilisten gingen door de controle flink langzamer rijden.

Volgens de VID is de donderdagmiddagspits op de genoemde lokatie wel 'drukker dan buiten de spits', maar niet dusdanig als vandaag, en zij gaan er van uit dat de file die is ontstaan komt door het 'busje in de berm'.

Ook op nabij de Laan van Wateringse Veld had de politie een controle-lokatie, waar ook gebruik werd gemaakt van ANPR-scanners; camera-apparatuur die kentekens leest en vergelijkt met kentekens in een database. Is zo'n kenteken bekend in de lijst, wordt de auto meegenomen en gecontroleerd. Voorbeelden van 'signaleringen' zijn gestolen voertuigen, openstaande boetes, belastingschulden en wanneer de eigenaar nog gezocht wordt ter aanhouding.

Al met al hebben agenten veel voertuigen van de weg afgehaald en gecontroleerd. Drie personen werden bij de controle op alcoholgebruik gecontroleerd, waarbij bleek dat zij teveel hadden gedronken. Enkele personen zijn aangehouden, dit als gevolg van wapenbezit, heling, diefstal en het bezit van 24 koolstoffilters, filters die worden gebruikt bij de opzet van hennepkwekerijen. Ook voor drugs, het bezit van 100 viagrapillen en DNA werden enkele persone aangehouden.

Bijna 4000 euro aan openstaande (verkeers)boetes werd ter plaatse betaald ter voorkoming van inbeslagname. Controleurs van de Belastingdienst inden zo'n 62.000 euro. Voor sommige personen was de aanslag zo hoog dat er beslag werd gelegd op 56 voertuigen, die later zijn weggesleept.

Video en foto's: Dejan Jeremic

8oNGJW.JPG

hzqBp2.JPG

aqYj9V.JPG

LC2QyV.JPG

4OtsEq.JPG

mQFPT0.JPG

5ZXhZS.JPG

JlKBu2.JPG

WwpImM.JPG

xSvzSh.JPG

GTuRPa.JPG

fxPjPo.JPG

Z5Kxxr.JPG

vYLmpa.JPG

zYSAfV.JPG

GzDKmO.JPG

mfXiJK.JPG