IKEA vestiging in Delft ontruimd | Regio15.nl

IKEA vestiging in Delft ontruimd

Delft - De IKEA aan de Olof Palmestraat, langs de A13, is vanmiddag ontruimd, waarna honderden bezoekers plotseling weer terug naar huis konden.


Even na drie uur werd het gehele pand ontruimd, omdat er een storing was in het betalingssysteem van de meubelgigant. De storing begon aanvankelijk volgens bezoekers met een pinstoring, maar al snel traden er problemen op met het gehele kassasysteem.

Aangezien betalen na het winkelen een vanzelfsprekende aangelegenheid is, kon het management van de winkel niets anders doen dan alle klanten naar buiten te sturen. Omdat er tussen de wachtende mensen ook nog enkele vechtpartijtjes uitbraken, werden meerdere politie eenheden ter plaatse gestuurd om de orde te handhaven.

BHV'ers van het bedrijf werden ingezet om de bezoekers veilig naar buiten te begeleiden en verkeersregelaars deden hun best de drukte buiten op straat te regelen, waarbij zij geholpen werden door politieagenten.

Waardoor de storing optrad is niet bekend. De onverwachte winkelsluiting zorgde voor veel drukte bij het verlaten van het parkeerterrein en de garages van de Zweedse winkel en bij de op- en afritten van de nabijgelegen A13.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Daan van den Ende

VapK6P.JPG

tU0GBc.JPG

GzOvlO.JPG

L29OWT.JPG

E8Patp.JPG

tTw3J1.JPG

Q1aiz7.JPG

O30WvX.JPG

DLuH7O.JPG

0MFhf1.JPG

ev5dTR.JPG

h4PBMf.JPG

E4hutS.JPG