Haagse politie kort ingezet bij Feyenoord - ADO | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Haagse politie kort ingezet bij Feyenoord - ADO

Rotterdam - Bij de beker-wedstrijd Feyenoord-ADO is politie uit Den Haag ingezet ter ondersteuning van de eenheid Rotterdam.


Rond half elf spoedden meerdere eenheden uit het Haagse over de A13 richting de Kuip.

Door de bijzondere wijze van 'uitzwaaien' van de Feyenoord-aanhang richting de ADO-supporters - en het gevaar voor rondvliegende stenen - was de politie genoodzaakt zich in 'wedstrijdtenue' om te kleden en met helm, wapenstok en schild een linie te vormen rondom de Kuip. Door het gejoel over en weer was namelijk even een dreigende sfeer ontstaan. De mobiele eenheid heeft kort 'op linie gestaan' om de twee partijen gescheiden te houden.

Onder begeleiding van de Mobiele Eenheid zijn de ADO-supporters naar de bussen gegaan om op die manier terug naar het ADO-stadion vervoerd te kunnen worden. De Feyenoord supporters waren inmiddels ook op weg naar huis.

De politie heeft zelfs een waterwerper opgeroepen. Deze heeft stand-by gestaan tijdens de verplaatsing van de groep ADO-supporters binnen het stadion, en is daarna in de stoet met supporters-bussen terug gereden naar Den Haag.

Tijdens het tumult zou een persoon gewond zijn geraakt. Ambulancedienst en MMT werden gealarmeerd, het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Update: het zou achteraf niet om geweld zijn gegaan, maar om een onwelwording.

Foto's: Nick van Mourik en Joey Bremer (MediaTV)

zEl5vN.jpg

4NwEy9.jpg

sj4nXS.jpg

Sp4E4w.jpg

NBABKv.jpg

3dJM9R.jpg

vZgPlL.JPG

GBn9gA.JPG

lCex53.JPG

59u5E6.JPG

LjyG9i.jpg

FsfaFF.JPG

HnX7gl.JPG

d2FEFa.JPG

dWpDRU.JPG

khNBj8.JPG

qnRWZt.JPG

Z32Pqg.JPG

P0CLdd.JPG

GDc8Bu.JPG

mLQkFM.JPG

PjLalE.JPG

QESZz2.JPG

qKEOl4.JPG

u6vIbS.JPG