Nieuwsflits week 19 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 19

kop nieuwsflitsthumb 19Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 19 in de regio hebben afgespeeld.


Maandag 4 mei

Den Haag - Rond middernacht kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing op de kruising van de Noordweg met de Laan van Wateringse Veld. Er waren geen gewonden maar de schade was groot. Beide auto's moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. (Foto's: Nick van Mourik)

w NVM 5087

w NVM 5093

w NVM 5100

w NVM 5105

Voorburg - Op de kruising van de Mgr. van Steelaan met de Elzendreef wordt een fietser aangetikt door een auto die uit de Elzendreef komt. Het gaat allemaal op lage snelheid, maar de fietser loopt toch behoorlijke verwondingen aan het been op (foto's: Rene Hendriks)

w PEEN7134 1

w PEEN7132

Leidschendam - De bezorgde eigenaresse van een poezenbeest belt de brandweer, als ze haar kat aan de overkant op het dak van de woningen ziet lopen; op zoek naar een manier om weer naar beneden te komen. De brandweer heeft het rustig, dus een hoogwerker zet de vrouw even op het dak zodat ze haar kat kan lokken en pakken. Dat lukt redelijk snel, waarna de klimgeit weer naar huis mee kan (foto's: Rene Hendriks)

w PEEN7094

w PEEN7118

w PEEN7124

Dinsdag 5 mei:

Den Haag - Even voor half twee botste een fietser achterop een auto op de kruising van de Waldorpstraat met de Viaductweg. De klap was zo hard dat een zijruit van de auto brak. De fietser is in de ambulance onderzocht en is daarna zonder spoed vervoerd. (Foto's: Donny Kooistra)

w IMG 1669

w IMG 1673

Dinsdag 5 mei:

Zoetermeer - Even voor half elf doet zich een 'medische noodsituatie' voor in een woning aan het Safarigeel. Hiervoor werden twee ambulances gealarmeerd en het Mobiel Medisch Team. Laatstgenoemde werd door de traumahelikopter afgezet op het grasveld in het Burgemeester Hoekstrapark vlak voor sporthal De Veur aan de Prismalaan. Vanaf daar werd het MMT door de politie vervoerd naar en vanaf het Safarigeel. Het is niet bekend wat er precies in de woning is gebeurd. (Foto's: Martin van Oostveen en Rick Hebing)

w IMG 1030

w IMG 7895

w IMG 7908

Donderdag 7 mei:

Zoetermeer - De politie heeft 's-middags een grote zoekactie gehouden in de wijk Buytenwegh na de vermissing van drie meisjes van 5, 7 en 8 jaar. Behalve de Zoetermeerse politie werden ook de politiehelikopter en agenten van het Parate Peloton opgeroepen om mee te zoeken. Uiteindelijk was er goed nieuws; de meisjes waren terecht. (Foto's: Dejan Jeremic en Nick van der Toorn)

w IMG 4429

w IMG 5167

w IMG 5125

w IMG 4431

Vrijdag 8 mei:

Den Haag - Rond tien voor half tien vond er op de Goeverneurlaan, ter hoogte van de van Zeggelenlaan, een aanrijding plaats tussen een auto en een tramstel van HTM lijn 16. De auto reed in de richting van het Lorentzplein en had bij een inhaalpoging waarschijnlijk niet in de gaten dat er een tram achter hem reed. Iedereen kon zelfstandig uit de auto komen en er waren geen gewonden. De Goeverneurlaan was tijdelijk afgezet. (Foto's: Donny Kooistra)

w IMG 1888

w IMG 1893

w IMG 1896

Den Haag - Elders op de van Zeggelenlaan ontstond er rond tien voor tien vanochtend een medische noodsituatie in een woning. Behalve een ambulance werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam ingezet. Deze is geland op het voetbalveld van HVV Laakkwartier aan de Jan van Beersstraat. Het MMT is per politievoertuig naar de van Zeggelenlaan vervoerd. (Foto's: Donny Kooistra)

w IMG 1903

w IMG 1902

w IMG 1904

Voorburg - Rond twee uur vanmiddag ontstond er op de Rozeboomlaan, ter hoogte van de Broekslootkade, een ongeval. Bij dit ongeval waren een scooter en een personenauto betrokken. Door een plotselinge stuurbeweging van de scooter, werd een aanrijding onvermijdelijk en botste de scooter tegen een voorbij rijdende personenauto. De opzittende van de scooter raakte hierbij gewond en werd door de ter plaatse gekomen ambulancebemanning nagekeken. Zij vonden het nodig om hem te vervoeren naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie heeft diverse getuigenverklaringen opgenomen en de sporen van de aanrijding vastgelegd. (Foto's: Ruben van Essen)

w IMG 1884

w IMG 1885

Zaterdag 9 mei:

Wassenaar - Omstreeks tien uur vanochtend vond er een medische noodsituatie plaats in bar ''t Ruime Sop' bij de jachtwerf aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat. Behalve een ambulance werd ook de traumahelikopter met het MMT uit Rotterdam gealarmeerd. De traumaheli landde op een grasveld aan de Hofcampweg. Het MMT is per politiewagen naar het incidentadres vervoerd. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is deze per ambulane en onder politie motorbegeleiding met spoed vervoerd naar een ziekenhuis. Voor zover bekend is de MMT-arts niet met de ambulance meegereden. (Foto's: o.a. Arthur van Wezel)

w 20150509 101641

w DSC 2937

w DSC 2938

w DSC 2940

Rijswijk - Rond twee uur vanmiddag werden ambulancedienst en de traumahelikopter met het MMT uit Rotterdam met spoed gestuurd naar de Dr. H. Colijnlaan vanwege een medische noodsituatie rond een kindje in c.q. bij een woning. De traumahelikopter is in een parkje in de buurt van de woning geland. Niet lang na aankomst van het MMT is het kindje naar het ziekenhuis vervoerd. Het MMT is teruggevlogen naar Rotterdam. Het is onbekend of het om een onwelwording ging of een ongeval in/bij de woning. (Foto's: Nick van Mourik en Tim de Kleyn)

w NVM 5369

w NVM 5378

w TDK 4223

w TDK 4237

Den Haag - Een dame parkeerde haar auto vanavond op de Hengelolaan bovenop een flinke boomstronk en toen had zij een probleem, want de auto kon er niet meer af. Berger Vreugdenhil kwam ter plaatse en deze heeft een hefkussen gebruikt om het voertuig weer van de boomstronk af te krijgen. (Foto's: Ivar Gieles)

w IMG 9431

w IMG 9434

w IMG 9450

Zondag 10 mei:

Rijswijk - Even na middernacht kwamen twee bolides met elkaar in botsing op de Laan van Hoornwijck met de Laan van Delfvliet. Beide voertuigen raakten flink beschadigd en moesten worden afgesleept. Twee inzittenden zijn onderzocht, maar zij hoefden niet te worden vervoerd. De Verkeerspolitie heeft de aanrijding onderzocht. (Foto's: Robert Johnson)

w DSC 7346

w DSC 7365

w DSC 7386

Den Haag - Omstreeks tien voor één zondagmiddag kwamen een auto en een bromfiets met elkaar in botsing op de kruising van de Soestdijksekade en de Jutphaasstraat. De auto sloeg de Jutphaasstraat in en raakte de bromfiets die over het fietspad op de Soestdijksekade reed. Een verpleegkundige van de motorambulance is met spoed ter plaatse gekomen en oordeelde dat de komst van een ambulance nodig was. De bromfietsster is uiteindelijk zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Donny Kooistra)

w IMG 1928

w IMG 1933

w IMG 1949

w IMG 1950

Kwintsheul - De brandweer werd tijdens het moederdag diner met spoed van tafel geroepen voor een binnenbrand aan de Gele Kwikstaart in Kwintsheul. Bij aankomst van de brandweer bleek er brand te woeden op het balkon van een woning. Om toegang tot de woning te krijgen heeft de brandweer de deur moeten forceren. Uiteindelijk kon met een emmer water het brandje blussen. (Foto’s: Tim de Kleijn)

w TDK 4302

w TDK 4303

w TDK 4305