Nieuwsflits week 20 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 20

kop nieuwsflitsthumb 20Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 20 in de regio hebben afgespeeld.


 Maandag 11 mei

Den Haag - Werknemers van een bedrijf aan de Jupiterkade zagen rook uit een geparkeerd busje komen, en kwamen direct in actie. Met een koevoet werd de motorkap geopend, en met de brandslang uit het bedrijf werd de brand geblust. De spuitgasten van kazerne Laak kwamen de bluswerkzaamheden controleren, maar de 'nieuwe collega's' waren geslaagd. Door de snelle actie is meer schade voorkomen. (Foto's: Shane Alders)

w IMG 9040

w IMG 9051

w IMG 9060

Zoetermeer - Een fietser is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Berglaan. De fietser werd omstreeks half twee, ter hoogte van de Tempelberg, aangereden door een personenauto. Door nog onbekende oorzaak raakten de twee met elkaar in botsing. De fietser is door het gealarmeerde ambulancepersoneel onderzocht. Het slachtoffer is daarna zonder spoed vervoerd naar het ziekenhuis. (Foto's: Sander van den Berg)

w DSC 0020

w DSC 0025

w DSC 0027

w DSC 0028

Nootdorp - Op de rijksweg A12, in de richting van Den Haag, liep vanmiddag omstreeks kwart over vier een zwaan parmantig over de vluchtstrook. Gelijk heeft ie, maar gezien het voorbijrazende verkeer veroorzaakte dit wel risico's voor zowel zwaan als het verkeer. Hierop werd Dierenambulance Den Haag gevraagd de zwaan te vangen en naar elders over te brengen. Dierenambulance, Vermeulen Groep en een weginspecteur van Rijkswaterstaat gingen ter plaatse en er werd één rijstrook afgezet. Terwijl de medewerker van de Dierenambulance met zijn net op de zwaan af liep, koos deze het zekere voor het onzekere en vloog weg. Hierna was de rijstrook weeer snel geopend voor het verkeer. (Foto's: Ruben van Essen)

w IMG 1889

w IMG 1890

w IMG 1893

Den Haag - Een fietser werd vanmiddag rond tien voor vijf aangereden op de Groot Hertoginnelaan, nabij het Carnegieplein. De jongen stak bij een oversteekplaats voor fietsers de weg over, maar verleende geen voorrang aan een passerende auto. Voorbijgangers en agenten verleenden eerste hulp tot de aankomst van het ambulancepersoneel. Het slachtoffer kon zelf op de brancard stappen en is na onderzoek in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Groot Hertoginnelaan is tijdelijk afgesloten geweest. (Foto's: Dejan Jeremic)

w IMG 4515

w IMG 4520

w IMG 4521

w IMG 4526

Rijswijk - Op de A4 richtig Delft, ter hoogte van de afrit Rijswijk/Delft, kwamen een betonmixer en een personenauto met elkaar in botsing. Brandweer en ambulancedienst gingen ter plaatse; er werd rekening gehouden met een beknelling. Dat bleek allemaal mee te vallen: beide voertuigen stonden aan de kant en de inzittenden van de auto waren er al uit. Er hoefde dan ook niemand te worden vervoerd. De auto werd door berger BCB afgevoerd. (Foto's: Nick van Mourik)

w NVM 5401

w NVM 5406

w NVM 5413

w NVM 5418

Den Haag - Op de Vaillantlaan, nabij de van Ostadestraat, botste even voor twaalf uur door nog onbekende oorzaak een personenauto tegen een geparkeerde bedrijfswagen. Beide voertuigen liepen fikse schade op. De verpleegkundige van de Rapid Responder kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand te worden vervoerd. De Vaillantlaan was enige tijd deels afgesloten. (Foto's: Donny Kooistra en Ivar Gieles)

w IMG 9607

w IMG 9609

w IMG 1963

Woensdag 13 mei

Den Haag - Op het Parijsplein hadden een personenauto en een tram een ongewilde ontmoeting. Er vielen geen gewonden, maar de schade aan (met name) de auto is fors (foto's: Nick van Mourik)
w Services

w NVM 5601

Den Haag - Op de kruising van de Stadhouderslaan met de Cornelis de Wittlaan werd omstreeks vijf voor zeven vanavond een fietser aangereden door tram 17 die richting het Statenkwartier reed. De fietser raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. Tramlijn 17 was gestremd door het ongeval en reizigers liepen daardoor verrtraging op. Eén tramreiziger, die met een kruk liep, had geluk en werd door een functionaris van de HTM per auto naar huis gebracht. (Foto's: Donny Kooistra)

w IMG 2133

w IMG 2140

w IMG 2142

w IMG 2150

Donderdag 14 mei

Leidschendam - Een auto raakte op de Veurse Achterweg een geparkeerde auto. Er ontstond flink wat schade, maar er waren geen persoonlijke ongelukken. Wel ontstond er ook flinke financiële schade, want de auto die de aanrijding veroorzaakte bleek niet verzekerd te zijn (foto's: Rene Hendriks)
w PEEN7406

w PEEN7416

Vrijdag 15 mei:

Naaldwijk - Een automobilist belandde vannacht om even na half drie op de Grote Achterweg op een middengeleider en reed een verkeerspaaltje daarbij finaal omver. De ambulancedienst werd ter plaatse gevraagd om de bestuurder van de auto te onderzoeken, maar deze hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Wat de oorzaak was van het ongeval is niet bekend. (Foto's: Ivar Gieles en Lars Koeze)

w IMG 9843

w IMG 9849

w 050

w IMG 9851

Den Haag - Omstreeks tien voor half vier botsten drie auto's achterop elkaar op de De la Reyweg. Brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse; de brandweer hoefde uiteindelijk niet te knippen. Voor zover bekend is één persoon naar het ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Kosta Papadopoulus)

w 1

w 2

w 3

Zaterdag 16 mei:

Delft - Brandweer en ambulancedienst werden omstreeks tien voor één vanmiddag naar het Lokomotiefpad in Delft gestuurd, alwaar een scootmobiel te water was geraakt. De opzittende kon gelukkig tijdig op de kant komen c.q. worden gebracht. Hij/zij is in de ambulance onderzocht en is daarna naar het ziekenhuis vervoerd. (Foto's: Donny Kooistra)

w IMG 2333

w IMG 2334

w IMG 2335

w IMG 2337