Nieuwsflits week 42

kop nieuwsflitsthumb-42

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 42 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 17 oktober:

Zoetermeer - Omstreeks 13.40 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A12 richting Den Haag, ter hoogte van Zoetermeer. Een vrachtwagen en een personenauto kwamen met elkaar in botsing. De bestuurder van de personenauto had als gevolg hiervan nekklachten. Zijn nek werd door het ambulancepersoneel gefixeerd. Het slachtoffer is door de ambulancedienst overgebracht naar een ziekenhuis in de regio. De verkeerspolitie is ter plaatse gekomen en heeft korte tijd onderzoek gedaan naar het ongeval. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto afgevoerd. Ten tijde van het ongeval was de rechterrijstrook afgesloten voor het verkeer; hierdoor ontstond langzaamrijdend verkeer over een lengte van vier kilometer.

Foto's en tekst:: Martijn Roggeveen

WMR-DSC_4399

WMR-DSC_4401

WMR-DSC_4409

Den Haag - Even na 16.00 uur lette een voetganger niet goed op, toen hij een fietspad overstak. Een scooter kwam aangereden en kon de voetganger niet meer ontwijken. De voetganger is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_Genestet_IMG_0744

w-SanBar_Genestet_IMG_0746

Den Haag - Omstreeks 20.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Schoeplaan. Een stapel folders was in brand gestoken op een houten speeltoestel. Ondanks een bluspoging van een agent met een handblusser, moest de brandweer ter plaatse komen om de brand te blussen. Met 1 straal werd de brand geblust.

Foto: Sander Paardekooper

w-SanBar_Schoeplaan_IMG_2261

Woensdag 19 oktober:

Den Haag - Om 03.48 uur werd de tankautospuit van kazerne Den Haag-Laak gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij politiebureau Laak. Toen even later bekend werd dat er daadwerkelijk brand zou zijn, werd de melding aangepast naar 'binnenbrand' en werd een tweede tankautospuit, een hoogwerker en de Officier van Dienst gealarmeerd. De oorzaak van de melding bleek kortsluiting in een dimmer van de kantineverlichting. Brandweerlieden hebben de boel gecontroleerd en konden even later weer terug naar de kazerne.

Foto: Sander Paardekooper

w-SanBar_Laak_IMG_2272

Den Haag - Omstreeks 19.30 uur moest een lijnbus van de HTM een noodstop maken om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor kwamen twee passagiers ten val in de bus; zij raakten hierbij lichtgewond. Beiden zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_Parallelweg_IMG_2624

w-SanBar_Parallelweg_IMG_2630

Den Haag - Vanavond, even na 20.00 uur, werd de tankautospuit van kazerne Den Haag-Loosduinen gealarmeerd voor brand in een stadsbus op de Leyweg. Ter plaatse bleek er brand te woeden in het motorcompartiment van de bus. De buschauffeur heeft een eerste bluspoging ondernomen, waarna de brandweer dit heeft overgenomen. De brand is vermoedelijk ontstaan door een losgeschoten koelvloeistofslang. De bus kon echter zijn dienst niet verder vervolgen en is door een sleepwagen afgevoerd.

Foto's: Mike Boer

w-busbrand1

w-busbrand3

Den Haag - Omstreeks 20.45 uur vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een snorscooter, op de kruising Hooftskade/Jacob Catsstraat. De bestuurder van de scooter raakte lichtgewond, maar hoefde niet per ambulance naar het ziekenhuis.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_Hooftskade_IMG_2634

w-SanBar_Hooftskade_IMG_1973

w-SanBar_Hooftskade_IMG_2645

Donderdag 20 oktober:

Den Haag - Vanmiddag omstreeks 16.30 uur vond er op de Thorbeckelaan met de Tomatenstraat een aanrijding plaats tussen een fietsster en een personenauto. De ambulancedienst kwam ter plaatse en heeft de fietsster ter plaatse onderzocht. De fietsster is uiteindelijk niet vervoerd en kon al fietsend haar weg vervolgen.

Foto's: Peter Galjaard

w-DSC_0037

w-DSC_0040

w-DSC_0042

Leidschendam - Vanavond omstreeks 20.30 uur raakte een scooterbestuurster gewond, nadat zij met haar scooter was geraakt door een auto. Het ongeval vond plaats op de kruising J.S. Bachlaan/Prins Bernhardlaan. De scooterbestuurster is met onbekende verwondingen vervoerd naar ziekenhuis.

Foto's: Lucien de Vries

w-lucien1

w-lucien2

Voorburg - Donderdagavond omstreeks 21.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een wijk- en dienstencentrum aan de Oranje Nassaustraat. Vanwege de brand stond het pand vol met rook en werd het gehele pand uit voorzorg ontruimd. Na een korte inspectie door de brandweer bleek dat het een kleine brand in de schoorsteen betrof. De hoogwerker werd opgesteld om de schoorsteen te ramoneuren, terwijl de overige brandweerlieden het pand ventileerden en metingen verrichtten. Een goede 45 minuten na de melding was de brandweer klaar en kon men terug naar de kazerne.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_OranjeNassau_IMG_2775

w-SanBar_OranjeNassau_IMG_2042

w-IMG_9359