Nieuwsflits week 43

kop nieuwsflitsthumb-43

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 43 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Woensdag 26 oktober:

Den Haag - Rond 17.00 uur parkeerde de eigenaar van een witte Volkswagen Golf zijn auto in de Kepplerstraat om een boodschap te doen. Toen hij na een paar minuten terug kwam stond zijn auto in brand en was de brandweer aan het blussen. Over de oorzaak van de brand is bij ons niets bekend. Wel is de auto door de politiekraan naar bureau Zichtenburg gebracht voor onderzoek.

Foto's: Peter Galjaard

w-DSC_0022

w-DSC_0025

w-DSC_0048

Poeldijk - Woensdagmiddag rond 17.15 uur kwamen op de kruising Verburghlaan/Jan Barendselaan een automobilist en fietser met elkaar in botsing. De automobilist reed over de Verburghlaan en stak de Jan Barendselaan over. Hij zag hierbij een fietser over het hoofd, die vanaf de Jan Barendselaan rechtsaf de Verburghlaan op reed. De fietser raakte gewond en is ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. De Verburghlaan is tijdelijk afgesloten geweest tussen de Jan Barendselaan en de Voorstraat.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Verburghlaan_DSCN0334

w-DB_Verburghlaan_DSCN0340

w-DB_Verburghlaan_DSCN0342

Den Haag - Woensdagavond even na 20.00 uur kwam er een melding van een schoorsteenbrand op de Statenlaan. Behalve de brandweer werd ook uit voorzorg de ambulancemotor gealarmeerd. Deze hoefde echter niet in actie te komen. Bij aankomst van de brandweer stond de bovenste etage vol rook. Na het ramoneuren van de schoorsteen en het openzetten van wat ramen kon de brandweer richting kazerne vertrekken. Er zijn geen gewonden gevallen; wel was er wat rookschade aan de bovenste etage.

Video: Shane Alders

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Peter Hofman

w-stanelaan1

w-statenlaan2

Leidschendam - Op de Burgemeester Caan van Necklaan ontstond brand in een kelderbox op de begane grond van een flatgebouw. De oorzaak van de brand is niet bekend. Brandweereenheden van de kazernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Haagse Hout zijn ter plaatse geweest en hebben de brand met één straal hoge druk geblust. De brand ging gepaard met de nodige rook; de gehele keldergang stond onder de rook. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Foto's: Ruben van Essen en Lucien de Vries

WRE-IMG_9719

WRE-IMG_9720

WLV-DSC_2670

Den Haag - Op de kruising van de Bezuidenhoutseweg met de De Carpentierstraat raakten een scooter en een auto elkaar. De scooterrijder is naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Ferrie van der Geer

w-DSCN5318

w-DSCN5319

Donderdag 27 oktober:

Zoetermeer - Vanmorgen werd brandweer Zoetermeer naar de "Action" aan het Noordwaarts gestuurd voor een binnenbrand. Bij aankomst bleek het pand deels onder de rook te staan; dit was afkomstig van slijpwerkzaamheden in de liftschacht. De brandweer heeft de situatie gecontroleerd en het pand geventlieerd.

Foto's: Wilbert Tintel

action-1

action-2

Leidschendam - Vanmiddag raakte in een weiland aan het Wilsveen een paard te water. Eerst werd geprobeerd om met behulp van een kleiner paard het dier uit het water te lokken. Dat lukte niet. De brandweer heeft toen singels onder het edele dier aangebracht en zou middels de kleine kraan het dier uit het water halen. Echter, van het starten van de motoren schrok het dier zo, dat deze spontaan zijn heil wilde zoeken bij het kleinere paard en dus het droge op kroop. Of het dier verwondingen heeft opgelopen is niet bekend.

Foto's: Ron Pietersen

IMG_4326

IMG_4329

IMG_4343

Leidschendam - Een kop-staart botsing tussen een drietal voertuigen, vanmiddag op het Hraniceplein. Door de aanrijding was het noodzakelijk om de twee rijstroken voor linksaf riching N14/A4 af te sluiten. Hierdoor ontstond een flinke verkeersopstopping. Twee personen zijn met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een berger heeft twee auto's weggesleept.

Foto's: Lucien de Vries

DSC_2671

DSC_2676

DSC_2682

Vrijdag 28 oktober:

Naaldwijk - In een schoorsteen van een woning aan de Hendrik van Naaldwijkstraat ontstond vrijdagavond rond half zeven brand. De brandweer heeft vanaf beneden de schoorsteen leeg kunnen halen en tevens hebben zij met de hoogwerker vanaf bovenaf de schoorsteen geramoneurd. De bewoonster raakte bij de brand lichtgewond. Zij werd tijdelijk opgevangen bij haar buren. Omdat zij wat rook ingeademd had, werd een ambulance ter plaatse gevraagd. Zij is door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Naaldwijkstraat_DSC_8879

w-DB_Naaldwijkstraat_DSC_8880

w-DB_Naaldwijkstraat_DSC_8887

Zaterdag 29 oktober:

Voorburg - Vanavond omstreeks 19.40 uur werd de brandweer van Leidschendam-Voorburg gealarmeerd voor een buitenbrand op de Prins Bernhardlaan, ter hoogte van de Veenkade. Ter plaatse bleek er een kleine brand te zijn in het oude koffiehuis "De brievenbus". Om de brand te kunnen blussen heeft men eerst een deur moeten forceren. Hierna was de kleine brand snel onder controle.

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG_9906

w-IMG_9912

w-IMG_9913

Zondag 30 oktober:

Zoetermeer - Vannacht omstreeks 00.30 uur heeft er op de kruising van de Toneellaan met de Aziëweg een frontale aanrijding plaatsgevonden. De aanrijding is vermoedelijk ontstaan door het niet verlenen van voorrang. De ambulancedienst heeft één slachtoffer voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie heeft foto's gemaakt en zal de exacte toedracht onderzoeken.

Foto's en tekst: Roy Wolters

WRW-IMG_4617 (1280x853)

WRW-IMG_4621 (1280x853)

Den Haag - Vanmiddag raakte even na 12.30 uur een kitesurfer in de problemen in de zee ter hoogte van Kijkduin. De Scheveningse reddingboot "Kitty Roosmaale Nepveu" werd gealarmeerd en heeft de kitesurfer en zijn spullen aan boord genomen. De reddingboot "Beluga" heeft de kitesurfer vervolgens overgenomen en op het strand afgezet. Zo op het eerste gezicht heeft de man geen verwondingen opgelopen bij zijn avontuur.

Foto's: Wilma Vierling-Martinius

WWV-IMG_0754

WWV-IMG_0761

WWV-IMG_0774

Naaldwijk - Zondagmiddag rond 17.00 uur kwam bij de brandweer een melding binnen van een brand in een woning aan de Chrysantenstraat. Aldaar bleek er, na aankomst van de brandweer van de kazernes Naaldwijk, Honselersdijk en Monster, brand te zijn in de schoorsteen. De brandweer heeft de brand van binnenuit kunnen blussen en bleek dus al snel onder controle te zijn.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Chrysantenstr_DSC_8895

w-DB_Chrysantenstr_DSC_8896

w-DB_Chrysantenstr_DSC_8898