Nieuwsflits week 47

kop nieuwsflitsthumb-47

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 47 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 21 november:

Den Haag - Omstreeks 11.30 uur vond er op de Neherkade een kop-staart aanrijding plaats tussen twee bestelwagens. De brandweer werd gealarmeerd voor een mogelijke beknelling, maar de gewonde bestuurder kon zelf uit de auto stappen. Eén persoon is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De Neherkade is enige tijd afgesloten geweest tussen de Slachthuislaan en de Rijswijkseweg.

Foto's: Robert Johnson

w-DSC_5808

w-DSC_5812

w-DSC_5863

Berkel en Rodenrijs - De hulpdiensten werden vamiddag rond 13.30 uur gealarmeerd voor een bouwvakker, welke bekneld lag onder een mobiele hijskraan aan de Kleihoogt (net buiten Pijnacker). Naast brandweerlieden en het MMT vanuit Rotterdam-Rijnmond, werd vanuit Haaglanden de grote kraan ter plaatse gestuurd. De grote kraan is ter plaatse gekomen, maar inmiddels had de brandweer al met een andere mobiele kraan de bouwvakker weten te bevrijden. Deze is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Jonathan de Bruin

w-bouwkraan016

w-bouwkraan026

Dinsdag 22 november:

Zoetermeer - Dinsdagochtend even voor 07.00 uur vond er op de kruising Frederik Hendriklaan met de Da Costastraat een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter. Hierbij raakte de bestuurder van de scooter gewond. De bestuurder is in de ambulance behandeld. Daarna heeft de ambulancedienst het slachtoffer zonder spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de scooter als de auto liepen redelijke schade op. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto's en tekst: Martijn Roggeveen

w-frederikhendrik2

w-frederikhendrik3

Den Haag - Op de kruising van de Kempstraat met de Schalk Burgerstraat is deze avond een pizzakoerier aangereden door een personenauto. Voor het slachtoffer is een ambulance ter plaatse gekomen. Of het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd moest worden, is onbekend.

Foto: Maurice Schotman

kempstraat schalkburger (2)

Woensdag 23 november:

Den Haag - Onder het viaduct bij station Ypenburg ontstond vanmiddag omstreeks 14.45 uur een kop-staart aanrijding tussen drie personenauto's. De exacte toedracht is niet bekend. Er waren na de aanrijding twee inzittenden met klachten. Eén daarvan is door het ambulancepersoneel op een wervelplank gelegd en daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De ander heeft het advies gekregen even langs de huisarts te gaan.

Foto's: Lucien de Vries en Ruben van Essen

WLV2-DSC_2772

WRE-IMG_0031

WRE-IMG_0046

Donderdag 24 november:

Den Haag - Een medische noodsituatie vanmiddag in een school aan de Withuysstraat, in het stadsdeel "Laak". Onbekend is wat er precies aan de hand is geweest, echter de komst van een ambulance, de motorambulance, de politie en de traumahelikopter was benodigd. Het slachtoffer is uiteindelijk per ambulance zonder spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De arts van het Mobiel Medisch Team is niet meegegaan.

Foto's: Marco Mattheijer en Maurice Schotman

IMG_1167

IMG_1179

DSCF6103

Rijswijk - Omstreeks 15.15 uur vond in de Citerstraat een overval plaats op/bij een flatwoning. Overeenkomstig het nieuwe protocol zijn alle beschikbare politie-eenheden de straat op gegaan om te zoeken naar de man. De omstandigheden rond de overval zijn nog niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat de man op een blauwe fiets is weggefietst richting station Rijswijk. Zijn signalement luidt: een donkere man van 1.90-1.95 meter lang, in het zwart gekleed en hij had een zwarte Nike muts op. Ook droeg hij zwart lederen handschoenen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Foto's: Maurice Schotman

WMS-citerstraat overval  (3)

WMS-citerstraat overval  (6)

WMS-citerstraat overval  (8)

Vrijdag 25 november:

Den Haag - Even voor half twee probeerde een Poolse dame in haar personenauto straatje te keren in de Van Musschenbroekstraat. Hopelijk is haar dat op haar rijexamen beter afgegaan, want dit keer lette zij niet op het overige verkeer en reed zij tijdens deze manoeuvre prompt tegen een motorrijder aan, die met motor en al ten val kwam. Een omstander verleende eerste hulp en ambulance en motorambulance kwamen ter plaatse. Na een kort onderzoek ter plaatse door het ambulancepersoneel bleek het allemaal mee te vallen en kon de motorrijder zijn weg weer vervolgen.

Foto's: Robert Johnson en Sander Paardekooper

WRJ-DSC_6947

WRJ-DSC_6948

WSP-IMG_1406

Den Haag - Aan de Nettelhorststraat zijn de hulpdiensten vanavond enige tijd in de weer geweest. Na een ambulancemelding volgde een melding voor de brandweer om een meting te komen verrichten. Na de komst van de tankautospuit werd ook de Officier van Dienst ter plaatse gevraagd en later ook het redvoertuig. Een aantal woningen is ontruimd geweest. Wat er uiteindelijk precies aan de hand was, is ons onbekend.

Foto's: Ruben van Essen

IMG_0148

IMG_0154

IMG_0161

Den Haag - Op het Toernooiveld is in tram 17 vanavond een man tijdens een ruzie in elkaar geslagen. Twee personen, die de man waarschijnlijk hadden geslagen, zijn aangehouden. De man had geen medische hulp voor zijn verwondingen nodig en is meegegaan naar het bureau om een verklaring af te leggen.

Foto's: Marco Mattheijer en Ruben van Essen

IMG_1391

IMG_0137

Den Haag - Op de hoek Torenstraat/Kerkplein is vanavond een pizzakoerier aangereden door een automobilist. Waar de oorzaak van de aanrijding in gelegen is, is niet bekend. Een agent heeft de nek van de pizzabezorger gefixeerd, maar uiteindelijk kon de jongen lopend de ambulance in. Of hij meegenomen is naar het ziekenhuis, is niet bekend. Door de aanrijding stond het tramverkeer korte tijd gestremd.

Foto's: Marco Mattheijer en Ruben van Essen

IMG_1418

IMG_1428

IMG_0142

Naaldwijk - Op de Hovenierstraat werd de brandweer rond 23.00 uur ter plaatse gevraagd vanwege een buitenbrand. Vandalen hadden een afvalcontainer omgegooid en het afval in brand gestoken. Omdat dit tegen de gevel van een pand was gebeurd, kwam de brandweer hierdoor met spoed ter plaatse om de brand te blussen.

Video: Danny Botman

Zondag 27 november:

Den Haag - Op de hoek van de Laan van Hoornwijck met de Laan van Kans dreigde door de harde wind een doek van een reclamebord te waaien. Aangezien dit gevaar opleverde voor het verkeer werd aan de brandweer gevraagd om de situatie veilig te stellen. Met behulp van de bemanning van de tankautospuit en het redvoertuig Rijswijk werd het probleem opgelost.

JFA020

JFA051

Honselersdijk - De brandweer van Honselersdijk werd zondagmiddag rond 16.30 uur ter plaatse gevraagd aan de Groenelaan, voor het assisteren van de dierenambulance. De dierenambulance was opgeroepen, omdat er een gewonde zwaan in het water zwom. Om het dier te kunnen vangen vroeg de dierenambulance de brandweer ter plaatse. Twee brandweermannen gingen het water in om het dier te vangen. Deze liet zich echter niet vangen en ging er vandoor richting het Kraaijesteijn. Het resulteerde in een kat-en-muisspel tussen de drie, waarbij de zwaan de 'lachende' derde was. Uiteindelijk heeft de brandweer samen met de dierenambulance besloten om het dier met rust te laten. De verwondingen vielen immers mee volgens de medewerker van de dierenambulance.

Foto's: Danny Botman en Ruben van Essen

w-IMG_0371

w-DB-Groeneln_DSC_9560

w-DB-Groeneln_DSC_9565

Den Haag - In een woning aan de Galileïstraat heeft vanavond een kleine brand gewoed. Het is niet bekend wat er precies in de brand heeft gestaan, maar de brandweer kon het met een straal hoge druk af. Nadat de woning middels de overdrukventilator geventileerd was, is de brandweer retour gegaan naar de kazerne. Bij de brand raakte niemand gewond.

Foto's: Marco Mattheijer

w-Mattheijer-Galileistraat_1

w-Mattheijer-Galileistraat_3

Den Haag - In de wijk "Ypenburg" heeft vanavond een schoorsteenbrandje gewoed in een woning aan het Loofslinger. De brandweer wist de kleine brand snel te blussen en heeft de schoorsteen vanuit de korf van het redvoertuig geramoneurd.

FA109

JFA088