Nieuwsflits week 49

kop nieuwsflitsthumb-48

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 49 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 05 december:

Den Haag - Omstreeks 15.15 uur vond er op de Binckhorstlaan een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. De materiële schade was niet zo groot, maar de bestuurder van de rode auto had wat last van zijn been. De bemanning van een toevallig passerende ambulance heeft eerste hulp verleend en dat is overgenomen door de voor dit incident gealarmeerde ambulance. De man is onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Leden van het Parate Peloton van de politie hebben op beide rijbanen tijdelijk één rijstrook afgezet en dit leidde tot geringe verkeersoverlast. De beide partijen hebben onderling de schadeformulieren ingevuld.

Foto's: Ruben van Essen

WRE2-IMG_0576

WRE-IMG_0584

Leidschendam - Maandagavond even voor 20.00 uur ontstond korte tijd brand in een woning aan de Prins Hendriklaan. Het gebruikelijke potentieel voor een binnenbrand werd op pad gestuurd, maar uiteindelijk bleek het om een brandende krant te gaan en dat veroorzaakte wat rook in de portiekflat. Tijdens het brandje moesten de overige flatbewoners even buiten wachten tot de meeste rook verdwenen was.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC_2818

WLV-DSC_2820

Dinsdag 06 december:

Honselersdijk - Bij een autobedrijf aan de Hofstraat werd dinsdagmiddag buiten een gaslucht geroken. De brandweer heeft diverse metingen buiten en in de rioolputten verricht. Er werd geen gas gemeten, waarna de brandweer weer terugkeerde.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Hofstraat_DSC_9848

w-DB-Hofstraat_DSC_9857

w-DB-Hofstraat_DSC_9863

Woensdag 07 december:

Den Haag - Op de Dr. Lelykade werd rond 13.00 uur een brand geconstateerd op een balkon van een woning boven de Gamma. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brandweer oversloeg naar de woning zelf. Het nader bericht was dan ook 'kleine brand'. Het is onbekend wat er precies in de brand stond, hoe de brand ontstaan is en hoe groot de schade is.

Foto's: o.a. Lambert Velde

w-lely

JFA 558

Donderdag 08 december:

Leidschendam - Op de Johan Sebastiaan Bachlaan is omstreeks 18.50 uur een 18-jarige vrouw door een auto aangereden. De voetganger is via de motorkap met een klap op de grond terechtgekomen. Zij is op de wervelplank gelegd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Foto's: René Hendriks

w-IMG_3200

w-IMG_3205

Zoetermeer - Door de harde wind van vanavond kwam een pizzabezorger in de problemen op de Moeder Teresasingel. Zijn vervoersmiddel werd door de wind bevangen, waardoor het slachtoffer deze niet meer onder controle had en ten val kwam. Ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd en deze onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. De Moeder Teresasingel was afgesloten tussen de Tintlaan en de Zuidweg.

Foto's: Martijn Roggeveen

DSC_6144

DSC_6195

Wassenaar - De komst van de brandweer was deze avond gewenst op de Lodesteijnstraat, alwaar door de harde wind de bitumen dakbedekking van een dakkapel volledig was losgekomen en over het dak naar de andere kant van het huis was gewaaid. Daar het één en ander aan de andere kant op het dak bleef steken en derhalve voor enig gevaar zorgde, heeft de brandweer met behulp van het redvoertuig de situatie veiliggesteld.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_2136

DSC_2138

DSC_2145

Vrijdag 09 december:

Den Haag - Onderaan het Schenkviaduct, ter hoogte van de Geleenstraat, botste rond 14.30 uur een auto achterop een vrachtwagen. De vrachtwagen heeft waarschijnlijk slechts lichte 'jeuk' gevoeld, maar de auto liep forse schade op. Gelukkig waren er geen gewonden te betreuren.

Foto's: Maurice Schotman

WMS-DSCF6494

WMS-DSCF6496

WMS-DSCF6499

Naaldwijk - Rond 18.00 uur kwam er een automatische brandmelding binnen bij de brandweer, afkomstig van het appartementencomplex "Woerdstaete" aan de Grote Woerdlaan in Naaldwijk. Al snel bleek dat er daadwerkelijk brand was in een meterkast in de kelder. De brandweer heeft de brand geblust en daarna de situatie overgedragen aan het energiebedrijf.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Woerdstaete_DSC_9873

w-DB-Woerdstaete_DSC_9874

w-DB-Woerdstaete_DSC_9882

Rijswijk - Om half elf vrijdagavond brak er brand uit in een schoorsteen van een woning aan de Ottoburgstraat. Ter plaatse bleek dat er een kleine brand geweest was. Na een controle met de hoogwerker kon de brandweer weer vertrekken.

Foto's: Danny Botman en Sander Paardekooper

w-DB-Ottoburg_DSC_9892

w-DB-Ottoburg_DSC_9895

w-SanBar_Ottoburg_IMG_1705