Nieuwsflits week 51

kop nieuwsflitsthumb-51

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 51 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.

Maandag 19 december:

Leidschendam - Op de A4 in de richting van Amsterdam, ter hoogte van hectometerpaal 39,8, ontstond vanmorgen even na half acht een aanrijding tussen vijf personenauto's. De schade was groot, maar na onderzoek door het gewaarschuwde ambulancepersoneel bleek dat niemand mee hoefde naar het ziekenhuis. Er zijn totaal vier auto's afgesleept door de bergers. Overbodig te zeggen dat het verkeer veel last had van dit ongeval.

Foto's: Paul Pronk

WPP-009

WPP-013

WPP-014

Dinsdag 20 december:

Zoetermeer - Vanavond omstreeks 19.30 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een bromfiets in brand op de kruising Hoogvlietstraat/Hekendorpstraat. Door de meldkamer is hierop de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Oosterheem met spoed ter plaatse gestuurd. Eenmaal aangekomen bleek de bromfiets daadwerkelijk in brand te staan. De brandweer heeft de bromfiets met één straal hogedruk geblust. De brandweer heeft de komst van de politie afgewacht; de bromfiets bleek namelijk gestolen te zijn. De bromfiets is opgehaald door de politie en meegenomen voor onderzoek.

Foto en tekst: Richard Bregman

WRB-DSC 3076

Woensdag 21 december:

Zoetermeer - Rond de klok van 14.00 uur heeft er op de Australiëweg een aanrijding plaatsgevonden. Vier auto's kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Omdat er mogelijk sprake van letsel was, werd de ambulancedienst gealarmeerd; uiteindelijk is er niemand vervoerd. De verkeerspolitie is ook nog ter plaatse gekomen voor onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Gedurende het incident was er één rijbaan in de richting van het Stadshart afgesloten. De auto's hielden lichte blikschade aan de aanrijding over.

Foto's: Martijn Roggeveen

WMR-DSC 7625

WMR-DSC 7633

Donderdag 22 december:

Zoetermeer - Vanmiddag moest de brandweer op het Jagersbos de ambulancedienst assisteren om een patiënt af te hijsen vanuit een flatwoning aldaar. Hiervoor werden de hoogwerker en de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Stadshart ingezet. De verpleegkundige van de ambulance vond het raadzaam dat het Mobiel Medisch Team kwam assisteren en daarom is ook de traumahelikopter ter plaatse geweest. Nadat de patiënt via de hoogwerker naar beneden was overgebracht, is deze onder motorbegeleiding met spoed vervoerd naar het MCH Westeinde. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden en is bij het Westeinde weer opgepikt door de traumahelikopter.

Foto's: Roy Wolters

WRW-IMG 5369 (1280x853)

WRW-IMG 5394 (1280x853)

Vrijdag 23 december:

Leidschendam - Vrijdagmiddag rond 14.20 uur raakte een jonge vrouw gewond tijdens het oversteken van de Damlaan. Het ongeval gebeurde nadat de bestuurder van een auto haar vermoedelijk verzuimde voorrang te verlenen. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC 2856

WLV-DSC 2859

WLV-DSC 2866

Leidschendam - Rond 14.30 uur raakte een gezin bevangen door vrijkomende koolmonoxidegassen in een woning aan de Gravin Juliana van Stolberglaan. De ambulancedienst keek de gezinsleden ter plaatse na, terwijl de brandweer metingen verrichtte in de woning. Na het advies aan de bewoners om de woning goed te luchten, keerden de hulpdiensten retour naar hun post.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC 2867

WLV-DSC 2870

Zaterdag 24 december:

Delft - Zaterdagochtend even na half negen kregen de hulpdiensten een melding van een persoon te water aan de Vijver Noord. Bij aankomst van de politie lag er daadwerkelijk een slachtoffer in het water. Een aantal agenten is hierop te water gegaan en zij hebben het slachtoffer uit het water gehaald. Hierna zijn de agenten direct gestart met reanimatie van het slachtoffer. De ambulancedienst, die inmiddels was gearriveerd, kreeg bij het stabiliseren van het slachtoffer hulp van het Mobiel Medisch Team. Nadat het slachtoffer stabiel genoeg was, is deze met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

w-JFA0058

w-JFA08864

Rijswijk - Op de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Sir Winston Churchilllaan is vanmiddag een kind aangereden op het zebrapad. Het kind is op een wervelplank gelegd en naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Ferrie van der Geer

rw-1

rw-2

Voorburg - De brandweer werd zaterdag aan het begin van de middag naar de Aart van der Leeuwkade gestuurd. Buren hadden al enige dagen last van een klapperende schuurdeur op een balkon op de tweede etage. Met behulp van het redvoertuig was dit klusje snel geklaard.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC 2875

WLV-DSC 2877

Rijswijk - Op de Beetslaan, ter hoogte van de kruising met de Da Costalaan, kwamen zaterdagavond rond 22.00 uur een automobilist en een fietser in aanrijding. De fietser is door het ambulancepersoneel nagekeken aan zijn verwondingen, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Beetslaan DSC_0233

w-DB-Beetslaan DSC_0237

Zondag 25 december:

Den Haag - Op de kruising Hogeweg/Van Stolkweg kwamen zondagmorgen rond 01.00 uur een fietser en een automobilist in aanrijding. De fietser fietse met een aantal andere fietsers op de Hogeweg en wilde ter hoogte van de Van Stolkweg linksaf een parkje in fietsen. Hij gaf hierbij geen voorrang aan de tegemoetkomende auto. De bestuurder van de auto betrof in dit geval een politieagent, waardoor direct collega's ter plaatse zijn gekomen voor de afhandeling van het schadeformulier. De fietser is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Hogeweg DSC_0244

w-DB-Hogeweg DSC_0245

w-DB-Hogeweg DSC_0248

Den Haag - Rond 16.00 uur brak er door een nog onbekende oorzaak brand uit in een kelderruimte aan de Hildebrandstraat. De brandweer had de brand snel geblust en kon daarna het portiek ventileren.

Video: Ferrie van der Geer

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Ferrie van der Geer

w-20111225-Hildebrandstraat1

w-20111225-Hildebrandstraat2