Nieuwsflits week 3 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 3

thumb-3Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 3 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 17 januari:

Rijswijk - Bij een aanrijding op het kruispunt van de Huis te Landelaan met de Generaal Spoorlaan is vanavond één persoon gewond geraakt. De aanrijding, die rond 20.20 uur gebeurde, ontstond door nog onbekende oorzaak tussen twee personenauto's. Eén persoon is ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde verder niet vervoerd te worden. De verkeerspolitie heeft een kort onderzoek ingesteld naar de aanrijding. Echter, een onderzoek door de VOA bleek niet benodigd te zijn. HTM-buslijn 18 is enige tijd gestremd geweest door het ongeval en moest daarom een omleiding volgen. Even na 21.00 uur heeft een berger beide voertuigen afgesleept en kon de weg weer worden vrijgegeven.

Foto's: Maurice Schotman

dscf2158

dscf2185

dscf2189

Leidschendam - Rond 22.20 uur werden de tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig van kazerne Leidschendam-Voorburg, alsmede de Officier van Dienst, met prio1 gestuurd naar de Frekeweg. Aldaar zou, nabij een oliehandel annex garagebedrijf, sprake zijn van een gasontsnapping. Ter plaatse bleek er van onder het wegdek een duidelijke gaslucht waarneembaar. De politie heeft de directe omgeving afgezet en de Officier van Dienst heeft een aantal metingen verricht. Op basis daarvan zijn medewerkers van Joulz ter plaatse gekomen en die hebben rond de locatie van het vermeende lek een deel afgegraven. Zij hebben echter geen gaslekkage aangetroffen en om 01.15 uur was iedereen weer retour richting kazerne en/of huis.

Foto's: Arie Tuit

wat-img_0011

wat-img_0020

Dinsdag 18 januari:

Den Haag - Een ongeluk met alleen blikschade tot gevolg, vanochtend op de kruising van de Maartensdijklaan met de Meppelweg. Beide partijen hebben elkaar over het hoofd gezien en zijn zo met elkaar in botsing gekomen. Eén van de bestuurders was op weg naar een afspraak in het ziekenhuis en mocht na het verstrekken van zijn gegevens zijn reis vervolgen. Van de andere partij, een moeder met haar zoontje, kon de auto niet meer op eigen kracht verder en deze moest worden weggesleept. Het verkeer ondervond geen hinder van deze aanrijding.

Foto's: Martin Taal

wmt-meppel1

wmt-meppel5mp

Woensdag 19 januari:

Pijnacker - Even na 06.00 uur gingen de piepers van brandweermensen van kazerne Pijnacker-Nootdorp af voor een prio1 melding van een buitenbrand aan de Klapwijkseweg. Ter plaatse bleek dat er op de locatie, vlak achter station Pijnacker-Zuid, een lekkende gasfles in brand stond. De brandweer heeft het brandje geblust en de gasfles langdurig gekoeld met een straal hoge druk.

Foto's: Hans Groenewegen

lekkende_gasfles_005__2_

lekkende_gasfles_020

Nootdorp - Aan de Noordweg, bij de Dobbeplas, is woensdag aan het einde van de ochtend een kluis uit het water gevist. Dit gebeurde na een door de politie ontvangen tip. Onderzoek naar de herkomst van kluis leverde op dat deze uit België afkomstig was. De politie heeft momenteel nog geen idee hoe de kluis in de Dobbeplas terecht is gekomen.

Foto: Jonathan de Bruin

noordweg

Wassenaar - In een woning aan de Duinvoetlaan heeft vanavond korte tijd een brand in een schoorsteen gewoed. De brandweer constateerde een kleine brand. Het redvoertuig van kazerne Den Haag-Scheveningen is ter plaatse geweest., waarmee een korte inspectie van de schoorsteen is uitgevoerd.

Foto's: Arthur van Wezel

2011-01-19-02

2011-01-19-01

Donderdag 20 januari:

Wassenaar - Vanmorgen kwam op de splitsing van de Kokshornlaan/Oostdorperweg een wielrenner ten val. Toevallig passerende vrijwilligers van het Rode Kruis verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Na aankomst van de ambulance heeft het personeel van de ambulance de zorg overgenomen. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De racefiets van het slachtoffer is door de vrijwilligers van het Rode Kruis veiliggesteld.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_8608

DSC_8612

Den Haag - Op het kruispunt van de Loosduinsekade met de Voorthuizenstraat is even voor half twee vanmiddag een fietser aangereden door een automobilist. Hierbij is de fietser gewond geraakt. Een ambulance kwam ter plaatse en vervoerde het slachtoffer na een eerste behandeling onder A1 naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Foto's: Marco Vos

IMG_4599

IMG_4602

Rijswijk – Een voetganger is op het zebrapad van de kruising Steenlaan/Herenstraat aangereden door een personenwagen. Het slachtoffer is door de ambulance voor verdere behandeling vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto’s: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_4203

w-SanBar_IMG_4206

Den Haag - Rond half 11 's avonds kwamen een auto en een brommobiel met elkaar in botsing op de Mient. Hierbij raakte de brommobiel zwaar beschadigd. Twee ambulances zijn ter plaatse gekomen, aangezien er mogelijk sprake was van meerdere gewonden. In elk geval één persoon is door ambulancepersoneel nagekeken in de ambulance. Of deze ook vervoerd is, is onbekend. Tevens is onbekend hoe de aanrijding is ontstaan. Door het ongeval was de Mient enige tijd in beide richtingen afgesloten. Dit had ook gevolg voor HTM-buslijn 21; deze volgde dan ook tijdelijk een omleidingsroute.

Video: Shane Alders

Foto's: Maurice Schotman

IMG_0777

IMG_0778

Vrijdag 21 januari:

Den Haag - Op de kruising Soestdijksekade/Driebergenstraat heeft een aanrijding tussen twee personenwagens plaatsgevonden. Niemand raakte hierbij gewond. Beide wagens hebben door de aanrijding flinke schade opgelopen.

Foto’s: Marco Vos

IMG_4633

IMG_4635

Maasdijk - Aan het Blauwehek is vanmiddag rond 12.00 uur een kleine vrachtwagen weggezakt in de berm van een sloot. Het voertuig dreigde hierdoor te kantelen. Personeel van twee voertuigen van bergingsbedrijf Vreugdenhil kon het voertuig vlottrekken, waardoor het kantelgevaar geweken was. Hierna kon de bestuurder met het voertuig zijn weg vervolgen.

Foto's: Pim Ditmar

Afb0322

Afb0324

Zaterdag 22 januari:

Monster - Buurtbewoners zagen zaterdagmiddag rond half drie rook uit een garagebox komen aan de Valckesteyn. In één van de garageboxen onder de flat stond een droger in brand. De brandweer heeft de brand geblust. Na controle van de auto (die ook in de garage stond) konden zij weer vertrekken.

Foto’s: Danny Botman

DSC_7916-1

DSC_7932-1

DSC_7938-1

Den Haag - Op de hoek van de Newtonstraat met de Gaslaan is vanavond brand uitgebroken in een woning. Eén bewoner is ter plaatse nagekeken in verband met rookinhalatie. Het nader bericht was hier 'kleine brand'.

Foto's: Shane Alders en Stabastiaan Wezel

w-DSC07792

w-foto-10

Zondag 23 januari:

Delft - De brandweer van Delft rukte even voor half twee vannacht uit naar een flat aan de Lisztstraat, in verband met een melding van een binnenbrand. Ter plaatse bleek dat er aan de buitenzijde een brandend voorwerp tegen een deur naar de kelder of de containerruimte van het flatgebouw was gezet. Deze brand was snel geblust door de bemanning van de tankautospuit en het nader bericht was 'kleine brand'. De betreffende deur heeft wel fikse brandschade opgelopen.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Sander en Tim

WST2301-IMG_6950

WST2301-IMG_6954

Den Haag - Om 07.30 uur vanochtend werd er in de Isingstraat een poging gedaan om in te breken in een aldaar geparkeerde auto. Hiertoe werd de achterruit van de auto ingeslagen. De politie heeft in verband met deze inbraak een aanhouding verricht. De auto is door de politiekraan afgesleept naar bureau Zichtenburg.

Foto's: Nico Keijzer

WNK-IMG_3395

WNK-IMG_3398

Pijnacker - Aan de Rijskade werd vanmorgen de hulp van de brandweer ingeroepen. Op verzoek van de politie moesten duikers van de brandweer een sloot doorzoeken, die gelegen is aan genoemde straat. Wat er precies moest worden gezocht is niet duidelijk. Bij de zoektocht is echter niets aangetroffen.

Foto's: Jonathan de Bruin

rijskade-1

rijskade-2

Zoetermeer - Op de Muzieklaan verloor rond 16.00 uur vanmiddag de bestuurster van deze Skoda door nog onbekende redenen de macht over het stuur van haar auto. Dit had tot gevolg dat de auto een verkeersbord ramde en uiteindelijk tegen een muur van een aldaar gelegen schuur tot stilstand kwam. Zowel de muur als de auto raakte fors beschadigd. De auto is door een berger afgesleept; wat er met de schuur gaat gebeuren, is niet bekend. De vrouw is na het ongeval in verwarde toestand weggelopen; hoe het momenteel met haar is, is onbekend.

muzieklaan