Nieuwsflits week 5 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 5

20110207-maasstraatthumb-5

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 5 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 31 januari:

Den Haag - Op het kruispunt van de Waldorpstraat met het Leeghwaterplein zijn vanmorgen een auto en een scooter door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen. Hierbij is de bestuurder van de scooter gewond geraakt. Na onderzoek door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel is het slachtoffer met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de aanrijding en heeft daarvoor alle sporen in kaart gebracht. Hierdoor is het kruispunt geruime tijd afgesloten geweest, wat voor de nodige verkeershinder zorgde in de ochtendspits.

Foto's: Ferrie van der Geer

DSC09672

DSC09676

Wassenaar - Vanmiddag even na 15.00 uur werd een 7-jarig fietsstertje aangereden op het kruispunt van de Rozensteinstraat met de Broekweg. De automobilist, komende vanuit de Broekweg, kon het meisje op de fiets niet meer ontwijken toen deze plots voor de auto overstak. Een geluk hierbij was dat de auto niet heel hard reed. Desondanks raakte het kindje toch gewond. Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft het opgelopen wondje, onder toeziend oog van haar inmiddels ter plaatse gekomen oma, in de ambulance behandeld. Of het kindje nog andere verwondingen had en eventueel daarvoor alsnog naar het ziekenhuis vervoerd moest worden, is onbekend.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_8698-1

DSC_8702-1

Dinsdag 01 februari:

Leidschendam - Op het eindpunt van HTM-lijn 2 aan de Dillenburgsingel merkte de bestuurder van een tramstel rond 16.00 uur bij het wegrijden dat de tram niet helemaal lekker 'liep'. Na inspectie bleek dat er een probleem was met één van de assen. Hierdoor was veilig verder rijden niet verzekerd. Monteurs van de HTM zijn direct aan de slag gegaan om het euvel te verhelpen. Vanwege dit alles kwamen de haltes Dillenburgsingel, Kastelenring en Burgemeester Kolfschotenlaan tijdelijk te vervallen en keerde lijn 2 tijdelijk bij ziekenhuis Antoniushove. Rond 18.30 uur werd de normale dienstregeling weer hervat.

Foto's: Arie Tuit

WAT-IMG_0035

WAT-IMG_0040

Den Haag - Op de kruising van de Leyweg met de Volendamlaan heeft vanmiddag omstreeks tien over half vijf een aanrijding plaatsgevonden. Een fietser en een personenauto kwamen met elkaar in botsing. Niemand raakte daarbij gewond. De betrokkenen van de aanrijding hebben de schadeformulieren ingevuld, waardoor alles onderling afgehandeld kon worden.

Foto’s: Marco Mattheijer

IMG_5299

IMG_5302

IMG_5305

Woensdag 02 februari:

Zoetermeer
- Politieagenten ontdekten kort na middernacht in een woning aan de Coornherthove een hennepkwekerij. De agenten stelden een onderzoek in, nadat zij een tip hadden gekregen dat in de woning een kwekerij was opgericht. Bij de woning hoorden de agenten een hard gebrom. Toen zij in de woning waren, bleek dat in enkele kamers een hennepkwekerij aanwezig was. De politie ontmantelde de kwekerij en nam ook de bij de kwekerij behorende installatie in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand.

Foto's: Fred Wolters

WFW-IMG_9475

WFW-IMG_9481

Den Haag - Op de Grote Marktstraat heeft ambulancepersoneel de brandweer ter plaatse gevraagd om hun patiënt horizontaal uit een woning boven café 'Rootz' te halen. Op zich gebeurt dat regelmatig, maar door de locatie (hartje binnenstad) trok de operatie veel bekijks. De politie zette daarom de Grote Marktstraat af.

Foto's: Erwin van der Lem en Peter Hofman

w-Roots15reg15

w-Roots09

Rijswijk - Op de Generaal Berenschotlaan heeft vanavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Hierbij is de fietser gewond geraakt. Enige informatie over het ontstaan van de aanrijding ontbreekt. De fietser is na onderzoek door ambulancepersoneel overgebracht naar het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft.

Foto: Ferrie van der Geer

DSC09684

Donderdag 03 februari:

Zoetermeer - Op de Muzieklaan, ter hoogte van de Vorstiusrode, heeft vanochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto. Eén inzittende van de personenauto die in de zijkant was geraakt, bleef met klachten in de auto zitten. Een politieagent heeft in afwachting van de ambulancedienst het hoofd van het slachtoffer gefixeerd. Het personeel van de ambulancedienst heeft de vrouw gecontroleerd; zij bleek geen letsel te hebben en hoefde niet vervoerd te worden.

Foto's: Ricardo Bonsang

2011-02-03-R008

2011-02-03-R009

Zaterdag 05 februari:

Den Haag - Omstreeks 10.30 uur kwam politie Haaglanden met persinformatie dat er in een portiek aan de Amandelstraat een overleden man was aangetroffen. Omdat de omstandigheden omtrent het overlijden niet bekend waren, werd ter plaatse volgens protocol een 'plaats delict' gemaakt, om zodoende eventuele sporen veilig te stellen. Al snel bleek echter dat de overleden persoon, een 57-jarige man uit die straat, aan een natuurlijke oorzaak was overleden.

W-0037

Zondag 06 februari:

Leidschendam - Op de Hertogstraat is vanmorgen een brandje uitgebroken in een woning. De brandweer was snel ter plaatse en wist het brandje in de kiem te smoren. De bewoners zijn door ambulancepersoneel nagekeken op de gevolgen van rookinhalatie.

Video: René Hendriks

Wassenaar - Rond 13.20 uur hoorde een bewoonster van de Zonneveldweg een hoop kabaal. Toen zij buiten een kijkje nam, zag ze dat door de harde wind een aantal dakpannen van het dak naar beneden waren gekomen en dat een aantal andere dakpannen dreigden te vallen. Aangezien de dakpannen zich aan de straatkant bevonden, schakelde de bewoonster de brandweer in om deze gevaarlijke situatie op te lossen. Vanuit de korf van het redvoertuig werden de losliggende dakpannen vastgelegd en was het gevaar voor de omgeving geweken.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_8770-1

DSC_8809-1

Wassenaar - Direct na de melding aan de Zonneveldweg mocht de brandweer van Wassenaar door naar een melding van een boom die dreigde om te vallen aan de Meijendellseweg. In het natuurgebied was door de harde wind een boom dermate beschadigd geraakt, dat deze (enkel nog gesteund door zijn 'buur') niet veel nodig had, teneinde daadwerkelijk om te vallen. Gezien het feit dat dit natuurgebied druk bezocht is, leverde dit het nodige aan gevaar op voor omstanders. De brandweer was voornemens om de boom om te trekken met het hulpverleningsvoertuig, echter kwam het niet zo ver. Het voertuig kwam vast te zitten, doordat de ondergrond op een verder gelegen gedeelte van het pad plots vrij zacht bleek te zijn. Aangezien het zo niet gelukte om het voertuig uit zijn benarde positie te krijgen, werd de hulp ingeroepen van het duinvoertuig van kazerne Den Haag-Scheveningen. Deze heeft met een lier het voertuig vlot kunnen trekken. Dunea, als beheerder van het natuurgebied, was inmiddels ook ter plaatse gekomen en heeft besloten om morgen de boom te kappen. Zij was toch al voornemens om maatregelen te treffen ten aanzien van andere beschadigde bomen in de buurt. De omgeving van de boom is ruim afgezet.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_8855-1

DSC_8886-1

DSC_8901-1

Den Haag - Even voor 18.00 uur werd de brandweer naar de Van Hogendorpstraat gestuurd voor een melding van een binnenbrand. Er was brand uitgebroken in de keuken (met als oorzaak een vlam die in een pan was geslagen), maar de bewoner had voor aankomst van de brandweer al een geslaagde bluspoging gedaan. De brandweer heeft de keuken nog even gecontroleerd, maar kon snel weer terug naar de kazerne.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_5100

w-SanBar_IMG_5105