Nieuwsflits week 11 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 11

kop nieuwsflitsthumb-11

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 11 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 14 maart:

Rijswijk - Bewoners van de Warande ontdekten vanavond even na negen uur dat er brand woedde in de schoorsteen. De tankautospuiten van de kazernes Den Haag-Laak en Rijswijk rukten uit, alsmede het redvoertuig van Rijswijk. Met behulp van de hoogwerker heeft de brandweer de schoorsteen geramoneurd. Het nader bericht was dan ook 'kleine brand'.

Foto’s: Mark de Kleyn

DSC_6911

DSC_6912

DSC_6914

Dinsdag 15 maart:

Den Haag - Bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de Zwaardvegersgaarde zijn geen gewonden gevallen. De gealarmeerde ambulancedienst heeft ter plaatse een persoon gecontroleerd op mogelijke verwondingen. Na controle bleek hier geen sprake van. De politie heeft geholpen bij het invullen van de schadeformulieren.

Foto’s: Cees de Kleyn

DSC_6951

DSC_6954

Rijswijk - Bij een eenzijdige aanrijding op de A4, ter hoogte van Rijswijk-Centrum, zijn dinsdagmorgen geen gewonden gevallen. Het voertuig raakte bij de aanrijding fors beschadigd. Naar aanleiding van het ongeval ontstond er twee kilometer file.

Foto’s: Tim de Kleyn

DSC_3091

DSC_3095

DSC_3098

Den Haag - Een eigenaar van een rolstoel heeft dinsdagavond voor de nodige commotie gezorgd. De man had zijn rolstoel langs het water aan de Soestdijksekade geparkeerd. Omstanders dachten echter dat de man te water was geraakt. Zij belden direct 112, waarop diverse brandweereenheden gealarmeerd werden. Een getuige kon echter melden dat de eigenaar van de rolstoel was weggelopen van zijn bezit. Hierop is de inzet van de brandweer geannuleerd.

Foto: Tim de Kleyn

TDK_0084

Woensdag 16 maart:

Den Haag - Op de Binckhorstlaan, ter hoogte van de Jupiterkade, vond vanmiddag even na 15.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. De ambulancedienst werd gebeld omdat één van de inzittenden gewond zou zijn, maar de komst van de ambulance werd geannuleerd. De politie heeft één rijstrook afgesloten en beide bestuurders hebben de papierwinkel ingevuld.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_8238

w-SanBar_IMG_8239

Den Haag - Een paar minuten na het ongeval ter hoogte van de Jupiterkade, werd elders op de Binckhorstlaan, op de kruising met de Uranusstraat, een voetganger bij het oversteken aangereden door een personenauto. De verwondingen vielen reuze mee, maar toch is een verpleegkundige op een motorambulance ter plaatse geweest om de voetganger na te kijken. Deze kon echter zijn weg vervolgen. Dat gebeurde echter dusdanig onvoorzichtig dat de man bijna voor de tweede keer werd aangereden. Met enige dwang werd de weerbarstige man (die vermoedelijk onder invloed was) terug de stoep op geleid.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_8236

w-SanBar_IMG_6988

Voorburg - Vanmiddag rond 15.40 uur is op station Voorburg een persoon door een trein aangereden. Politie en andere hulpdiensten rukten massaal uit, maar konden niets meer doen voor het slachtoffer; deze was waarschijnlijk op slag dood. Door het ongeval was er geruime tijd geen treinverkeer meer mogelijk tussen Gouda en Den Haag-Centraal Station en dit leverde veel overlast op voor de treinreizigers. Aan het begin van de avond waren alle sporen weer vrijgegeven.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_8245

w-SanBar_IMG_8247

w-SanBar_IMG_8249

Donderdag 17 maart:

Wateringen - Bij een aanrijding tussen een fietsster en een scooter op het fietspad langs de Poeldijkseweg, raakte de fietsster lichtgewond. De fietsster zag tijdens het inhalen vermoedelijk de scooter over het hoofd, met daarbij de aanrijding tot gevolg. Politieagenten die het ongeluk zagen gebeuren, verleenden direct eerste hulp in afwachting van de ambulance. De ambulancedienst controleerde de fietsster ter plaatse. Zij kreeg een verwijzing naar de huisarts voor het hechten van een wond.

Foto’s: Cees de Kleyn

DSC_6988

DSC_6995

Den Haag - Op de Hoefkade, ter hoogte van het Kaapseplein, heeft aan het eind van de middag een automobilist met zijn auto een kindje aangereden. Politie en ambulancedienst spoedde zich naar de plaats des onheils. Ambulancepersoneel heeft het kindje onderzocht en onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Wat het kindje precies aan verwondingen heeft opgelopen en hoe de aanrijding precies is ontstaan, is onbekend.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_6296

IMG_6295

IMG_6306

Wassenaar - Een sterke gaslucht, die geroken werd op het kruispunt van de Van Zuylen van Neijeveltstraat met de Oostdorperweg, deed vanavond bij een aantal voorbijgangers de nodige alarmbellen rinkelen, waarop contact gezocht werd met de meldkamer van de brandweer. Deze alarmeerde op haar buurt de tankautospuit van kazerne Wassenaar. Ter plaatse werd door de bemanning van dit voertuig daadwerkelijk gas geroken. Metingen wezen dan ook de exacte plaats van het lek aan. Echter, de hoeveelheid gas die vrijkwam was in een dermate kleine hoeveelheid, dat het niet vereist was dat de brandweer de komst van infrabedrijf Liander hoefde af te wachten. De plaats werd afgezet en de brandweer is retour gegaan naar de kazerne. Later op de avond heeft Liander de leiding opgegraven en het lek gedicht. Ter plaatse worden wegwerkzaamheden verricht en juist die dag was er een nieuwe flexibele leiding aangelegd. Waar dan de oorzaak ligt van de lekkage, is onduidelijk. Overigens is de brandweer zondagavond 20 maart rond 19.00 uur wederom ter plaatse gestuurd naar deze locatie; ook nu betrof het dezelfde situatie als bovenstaand.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_9513-1

DSC_9502-1

DSC_9517-1

Den Haag - Even voor half negen vanavond kwam er een melding binnen van een auto te water bij de St. Hubertusweg. Er werden zoals gebruikelijk bij zo'n melding de nodige brandweervoertuigen gealarmeerd, maar eenmaal ter plaatse bleek het - gelukkig - reuze mee te vallen. Een automobilist wilde aldaar op de weg keren, maar zakte met de achterkant van zijn auto weg in de slootkant. Echter, hij raakte niet te water. De brandweer rukte daarop in en een bergingsbedrijf mocht de auto weer helemaal op de kant trekken.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_7031

w-SanBar_IMG_8277

Den Haag - Iets na 21.00 uur werden politie en ambulancedienst gestuurd naar het Spuiplein. Aldaar waren een fietser en een skateboarder onvrijwillig met elkaar in aanraking gekomen. Eén van beiden is nagekeken in de ambulance, doch werd niet vervoerd.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_8281

w-SanBar_IMG_7034

Den Haag - Rond 21.50 uur werden meerdere brandweervoertuigen naar de kruising Nieboerweg/Tesselsestraat gestuurd voor een duinbrand. Vanwege de natte duinen en de snelle inzet van de brandweer bleef het beperkt tot een klein brandje, welke met behulp van het duinvoertuig is geblust. De overige eenheden werden onder dankzegging afbesteld.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_8285

w-SanBar_IMG_8286

Vrijdag 18 maart:

Delft - Bij een aanrijding op de kruising van de Westlandseweg met de Papsouwselaan zijn twee voertuigen fors beschadigd geraakt. Ambulancepersoneel heeft meerdere personen ter plaatse nagekeken. Er werd echter niemand vervoerd.

Foto: Sander Paardekooper

IMG_8353

Zaterdag 19 maart:

Rijswijk - In een woning aan de George Washingtonlaan heeft zaterdagavond enige tijd brand gewoed. De brandweer heeft het vuur met behulp van One-seven geblust. Een ambulance is ter plaatse geweest om de bewoner te controleren op mogelijke klachten van rookinhalatie.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_0735

TDK_0743

TDK_0747

Zoetermeer - Op de Karel Doormanlaan heeft vanavond een schoorsteenbrand gewoed. De brandweer gaf het nader bericht 'kleine brand' en heeft de schoorsteen met behulp van een redvoertuig geramoneurd.

Foto's: Richard Bregman

DSC_1049

DSC_1051

Zondag 20 maart:

Den Haag - Op de altijd drukke Paul Krugerlaan werd vanmiddag even na half drie een 5-jarig jongetje aangereden, op het zebrapad nabij de Herman Costerstraat. Een ambulance en motorambulance kwamen ter plaatse. Het jongetje is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval veroorzaakte wat verkeersoverlast en de trambaan was een tijdje geblokkeerd.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-IMG_6445

WMM-IMG_6450

's-Gravenzande - Een groepje eenden koos de Groeneweg uit om van hun 'after-diner-dip' te bekomen, maar deed dat op het moment dat er een auto aan kwam gereden. Het gevolg was dat de bestuurder van de auto een uitwijkmanoeuvre moest maken, met als resultaat dat de auto (met inzittenden) in het water langs de Groeneweg belandde. Politie, brandweer en ambulance spoedde zich ter plaatse. Een aantal personen is door ambulancepersoneel nagekeken, maar uiteindelijk hoefde er niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Een berger heeft het voertuig uit het water gehaald.

Foto's: Danny Botman

DSC_0033

DSC_0036

DSC_0045