Nieuwsflits week 13 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 13

kop nieuwsflitsthumb-13

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 13 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 28 maart:

Den Haag - Op de Dierenselaan raakte vanavond rond 18.30 uur een fietser gewond na een val. De fietser schrok vermoedelijk van een auto waarvan het portier geopend werd. De fietser kwam ten val en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_6861

IMG_6862

IMG_6883

Den Haag - Vanavond werden de politie en brandweer gestuurd naar de Walnootstraat, alwaar er volgens de melder sprake zou zijn van een woningbrand. Eenmaal ter plaatse bleek daar geenszins sprake van te zijn. Onderzoek leverde namelijk op dat er in een achtertuin van één van de woningen wat kleins in de brand stond. De inzet van de brandweer bleef dan ook beperkt tot het blussen van dit kleine brandje.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_6850

IMG_6853

Den Haag - Zo rond 20.20 uur kwam er bij de meldkamer van de brandweer een melding binnen van een brand in een portiek van een stel woningen aan de Starterstraat. Hierop rukten diverse eenheden van de kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Centrum uit naar het brandadres. Ter plaatse bleek dat er wat kranten en reclamemateriaal in de brand had gestaan. De brandweer controleerde het geheel en kon vrij snel weer retour kazerne gaan.

Foto: Maurice Schotman

DSCF3021

Dinsdag 29 maart:

Leidschendam - Een automobilist die op de Damhouderstraat reed en af wilde slaan de Sluiskant op, zag vermoedelijk ter hoogte van het Sluisplein een fietser over het hoofd. Het gevolg was dan ook dat de twee met elkaar in botsing kwamen. De fietser kwam hierbij ten val en raakte gewond. De politie, een ambulance en een motorambulance zijn ter plaatse gekomen. De fietser is door personeel van de ambulance nagekeken en ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Martin Olsthoorn

Foto's: Martin Olsthoorn en Tom Lek

w-145_0350

w-IMAG0215

IMG_8112

Woensdag 30 maart:

Zoetermeer - Op de Van Aalstlaan heeft vanmorgen een fikse aanrijding plaatsgevonden. Hierbij raakte één persoon gewond. Eén van de bestuurders had verzuimd de andere partij voorrang te geven, met een aanrijding als gevolg. De bestuurder van één van de auto's is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Foto's: Rob Meijer

WRM-SAM_0417

WRM-SAM_0421

Den Haag - Rond kwart over vijf botste een fietsster tegen een portier van een auto op de Schenkkade. Een ambulance en en motorambulance kwamen ter plaatse en vanwege de hulpverlening sloot de politie de rijbaan tussen de Laan van Nieuw Oost-Indië en de Jacob Mosselstraat af. De fietsster is ter plaatse in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_7450

w-SanBar_IMG_7881

Rijswijk - Rond kwart voor tien vanavond kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brandje in een flatwoning aan de Petronella Voûtestraat. Omdat er daarbij een gewonde zou zijn gevallen, werd naast het gebruikelijke ‘binnenband-potentieel’ van de brandweer (2 tankautospuiten, een hoogwerker en de Officier van Dienst) tevens een ambulance die kant op gedirigeerd. Ter plaatse bleek er in de keuken iets mis te zijn gegaan bij het koken. De brandweer gaf het nader bericht ‘kleine brand’. De bewoonster had, vermoedelijk bij een bluspoging, haar hand licht verbrand en zij is nagekeken in de ambulance. De verwondingen bleken echter van dien aard, dat zij niet vervoerd hoefde te worden.

Foto's: Tim de Kleyn

TDK_1309

TDK_1312

TDK_1318

Vrijdag 01 april:

Den Haag - Omstreeks 10.00 uur kwam er een melding binnen van een brand op het dak van het 'Strijkijzer' aan het Rijswijkseplein. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. De brandweer ging op onderzoek uit en trof geen brand aan. De melder bleek bij station Den Haag-Hollands Spoor gestaan te hebben en heeft vermoedelijk de bewolking voor rook aangezien.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-strijkijzer_IMG_7937

w-SanBar-strijkijzer_IMG_7455

w-SanBar-strijkijzer_IMG_7942

Den Haag - Aan het eind van de ochtend heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Drebbelstraat. De firma EcoLoss is ter plaatse geweest om de kwekerij te ontruimen en de spullen af te voeren.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-damasstraat_IMG_7948

w-SanBar-damasstraat_IMG_7950

Den Haag - Rond 20.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand in een woning aan de Jacob Catsstraat. Na enig zoekwerk bleek het een "fopper" te zijn en was er helemaal geen brand. Wel kon de brandweer op een andere manier behulpzaam zijn; een buurvrouw stond op haar balkon naar het geheel te kijken en bemerkte dat haar deur in het slot was gevallen. Een brandweerman klom op het balkon en had de deur snel weer open.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-jacobcats_IMG_7461

w-SanBar-jacobcats_IMG_7956

Zaterdag 02 april:

Den Haag - Omstreeks elf uur kregen de hulpdiensten een melding dat er brand zou zijn in een woning aan de De Stede. Bij aankomst van de politie bleek dat de bewoners van het pand een barbecue op het balkon hadden staan, welke voor de forse rookontwikkeling zorgde. Hierop is de inzet van de brandweer geannuleerd.

Foto: Tim de Kleyn

TDK_1655

Wassenaar - Zaterdagmiddag rond 13.20 uur werd de brandweer van Wassenaar opgeroepen om het wegdek te reinigen bij de rotonde Van Cranenburchlaan/Van Duivenvoordelaan. De as van een auto was afgebroken, waardoor er olie op het wegdek terechtgekomen was. Nadat het voertuig op subtiele wijze van de weg was gehaald, kon de brandweer aan de schoonmaakwerkzaamheden beginnen.

Foto's: Pieter van der Schoor

w-02042011086

w-02042011092

w-02042011096

Den Haag - Alsof het bedrijf de laatste dagen nog niet genoeg in het nieuws was geweest (landelijke GSM-storing), kwam er vanmiddag rond half drie een binnenbrandmelding binnen vanuit het gebouw van "T-Mobile" aan de Waldorpstraat. Diverse brandweereenheden spoedden zich derwaarts, maar na onderzoek werd er geen brand in het gebouw aangetroffen en konden de brandweervoertuigen retour kazerne. En zo werd een tweede debacle in korte tijd voorkomen.

Foto's: Robert John Henderson

WRJH-DSC_0054

WRJH-DSC_0069

Den Haag - Een brandje in de vaatwasser van een verzorgingstehuis aan de Architect Duikerstraat zorgde ervoor dat de hulpdiensten vanmiddag massaal uit moesten rukken. Door snel optreden van de brandweer kon erger voorkomen worden.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_1736

TDK_1739

Delft - Rond 20.15 uur werden de hulpdiensten naar de Gerardus de Haenstraat gestuurd, vanwege een gaslucht. In afwachting van de brandweer heeft de politie het portiek ontruimd. De brandweer kwam ter plaatse en draaide de gaskraan dicht. Van opzet bleek geen sprake, maar wel werd de bewoner meegenomen naar het bureau om geestelijk beoordeeld te worden.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-gas-delft_IMG_8835

w-SanBar-gas-delft_IMG_8837

w-SanBar-gas-delft_IMG_8844

Zondag 03 april:

Den Haag - Bij een kop-staart aanrijding op de Houtwijklaan is vanmiddag één persoon gewond geraakt. Door een onbekende oorzaak botsten drie voertuigen op elkaar. Eén persoon had dusdanige klachten, dat zij op een wervelplank is gelegd. Zij is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek.

Foto's: Ricardo Bonsang

2011-04-03-01

2011-04-03-02

2011-04-03-03

Wateringen - De brandweerlieden van de post Wateringen moesten zondagavond uitrukken voor een containerbrand aan het Rozemarijn. Ter plaatse aangekomen stond een groot deel van de wijk inmiddels onder de rook. De brandweer heeft de container vol laten lopen met water. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_2384

TDK_2391

TDK_2399