Nieuwsflits week 14 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 14

kop nieuwsflitsthumb-14

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 14 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 04 april:

Den Haag - Rond 17.30 uur ontstond er vermoedelijk door kortsluiting brand in een geparkeerd staand Mercedes-busje aan de De Dreef. Ondanks de snelle inzet van de tankautospuit van kazerne Den Haag-Loosduinen brandde het busje grotendeels uit. Een ernaast geparkeerde auto liep ook schade op, waaronder kapotte ruiten.

Video: Henry Schouten

Foto's: Henry Schouten

W-Foto 1 vervoerbus brand

W-Foto 4 vervoerbus brand

Wateringen - Vanavond even voor half acht is een oudere man ten val gekomen op de Herenstraat. Omstanders belden direct 112. De ambulancedienst heeft ter plaatse de man nagekeken; hij hoefde echter niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_2417

TDK_2419

TDK_2424

Den Haag - Ook werd vanavond om 20.10 uur het duinvoertuig van Den Haag-Scheveningen, tezamen met de tankautospuit Den Haag-Loosduinen en de Officier van Dienst, gealarmeerd voor een brand in de duinen aan de Strandslag. Ter plaatse bleek er een kleine brand in de duinen te woeden. In de buurt van de brand is één persoon aangehouden. Of de aanhouding verband houdt met de brand, is onbekend.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG_2789

IMG_2791

IMG_2792

Woensdag 06 april:

Den Haag - In een woning aan de Beijersstraat werd een gaslucht geroken. Hierop werd de brandweer gebeld, die met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse kwam. Brandweerlieden stelden een onderzoek in en namen ook een straal hogedruk mee de woning in. Het is onduidelijk of de oorzaak van de gaslucht gevonden is, dan wel of er wat anders aan de hand was in de woning.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_7598

IMG_7603

Den Haag - Op de Eerbeeklaan heeft een kleine buitenbrand gewoed. Vermoedelijk heeft er een 'dixie' in de brand gestaan. De brandweer kwam met prio1 ter plaatse, ondermeer vanwege de mogelijkheid tot overslag naar een nabijgelegen keet. De brandweer had de brand snel onder controle.

Video: Esmeralda Mattheijer

Foto: Esmeralda Mattheijer

WEM-IMG_5724

Donderdag 07 april:

Zoetermeer - Rond 11.20 uur kwam voor de duikers van kazerne Zoetermeer-Oosterheem de melding 'kluisduiken aan de Weteringdreef' binnen. De juiste locatie betrof echter het meer, dat gelegen is achter de Weidedreef. De duik moest op verzoek van de politie gaan plaatsvinden, omdat er een kluis in het water zou liggen. Ook de politie was daarom ter plaatse. De brandweerduiker is te water gegaan en na ongeveer drie minuten was de kluis boven water. De politie heeft de kluis voor onderzoek meegenomen naar het bureau.

Foto's: Richard Bregman

WRB-DSC_1238

WRB-DSC_1243

Zoetermeer - Het werd voor de brandweer ineens druk in Zoetermeer, want rond 11.30 uur kwam de melding binnen van een binnenbrand aan het Patrijzenveld. Omdat de duikers van kazerne Zoetermeer-Oosterheem al ingezet waren bij het kluisduiken (zie boven) en de tankautospuit Zoetermeer-Oosterheem daarom niet bemand kon worden, werd hierop, naast de bemanning van de tankautospuit van post Zoetermeer-Stadshart, een tankautospuit van kazerne Den Haag-Leidschenveen meegestuurd. Bij aankomst van de brandweer bleken de bewoners van het pand niet thuis te zijn. Hierop besloot men de deur te forceren. Dit deed men door middel van de kettingzaag en deurram. Het bleek uiteindelijk te gaan om een pannetje dat op het vuur stond. Het nader bericht was hier 'kleine brand'.

Foto's: Richard Bregman

WRB-DSC_1197

WRB-DSC_1217

Den Haag - Op de Schaarsbergenstraat is vanmiddag een kind aangereden door een personenauto. Het personeel van de ambulancedienst heeft het kind onder A2 overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_7639

IMG_7646

Vrijdag 08 april:

Den Haag - Op de A12 heeft zich richting het eind van de ochtend een aanrijding voorgedaan tussen een vrachtauto en een personenauto. Bij dit ongeval kwam de personenauto achterstevoren tot stilstand op de linkerrijstrook. De vrachtauto stopte op de rechterrijstrook en in de file daarachter ontstond nog een kop-staart aanrijding tussen 2 personenauto's en een motor. Een ambulance is ter plaatse gekomen om één van de inzittenden bij het tweede ongeval te onderzoeken. Dit in verband met mogelijk nekletsel, maar deze persoon hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Vanwege het ongeval en de berging van één van de voertuigen werd de gehele A12 tijdelijk afgesloten.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Robert John Henderson

HPIM8497

HPIM8505

Zondag 10 april:

Monster - Een automobilist kon vanmiddag niet op tijd remmen voor een jongetje, welke met zijn fiets wilde oversteken bij het zebrapad op de Heijdseweg. Het jongetje raakte lichtgewond en is door het ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken. Hij is hierna door zijn vader opgehaald en naar huis gebracht. De auto liep ook lichte schade op.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Heijdseweg_DSC_0853

w-DB-Heijdseweg_DSC_0855

w-DB-Heijdseweg_DSC_0860

Den Haag - In de Joan Maetsuyckerstraat brak vandaag brand uit in een woning. De bewoonster raakte lichtgewond en werd ter plaatse in de ambulance nagekeken. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Video: Ferrie van der Geer