Nieuwsflits week 15 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 15

kop nieuwsflitsthumb-15

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 15 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 11 april:

Den Haag - Bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de hoek van de Weteringkade met de Pletterijstraat zijn geen gewonden gevallen. De ambulancedienst heeft één persoon ter plaatse gecontroleerd. Deze hoefde echter niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_3220

TDK_3222

Dinsdag 12 april:

Den Haag - Aan het begin van de middag werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand in een woning aan de Linnaeusstraat. De achterburen ontdekten de brand op het balkon en waarschuwden de brandweer. De brandweer constateerden een kleine brand in de balkonkast, welke zij vakkundig geblust hebben.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-balkon_IMG_9225

w-SanBar-balkon_IMG_9226

Den Haag - Even voor vier uur werd de bestuurder van een scootmobiel tijdens het oversteken van de Dedemsvaartweg, ter hoogte van de Kerketuinenweg, aangereden door een personenauto. De opzittende van de scootmobiel is nagekeken in de ambulance. Of deze is vervoerd naar het ziekenhuis is onduidelijk. De VOA is ter plaatse gekomen en heeft een kort onderzoek verricht naar de aanrijding. Gedurende de afwikkeling van de aanrijding gold er voor verkeer komende vanaf de Meppelweg een omleiding.

Foto's: Dejan Jeremic

WDJ-CIMG2100

WDJ-CIMG2108

Woensdag 13 april:

Den Haag - Door een vermoedelijk verkeerde inhaalmanoeuvre van een fietser, is rond 07.50 uur een scooterbestuurder frontaal met de fietser in botsing gekomen. Dit gebeurde op het rijwielpad op de Laan van Hoornwijck, ter hoogte van het viaduct. Hierbij is een gewonde gevallen. Het is niet bekend of de gewonde naar het ziekenhuis is vervoerd. Het ongeval zorgde voor enige verkeersoverlast.

Foto's: Robert John Henderson

WRJH-DSC_0110

WRJH-DSC_0140

Den Haag - Geen 'manhunt', maar een 'doghunt' vanmiddag op de Van Zeggelenlaan. Agenten van meerdere politie-eenheden deden een poging een loslopende hond te vangen, om deze zodoende bij het rechtmatige baasje terug te bezorgen. Helaas had de hond het wel naar zijn zin op vrije voeten en het gelukte het beestje om uit de buurt van de 'sterke arm' te blijven. Of het beestje inmiddels al terug is in zijn/haar warme mand, dat vertelt het verhaal niet.

Foto's: Maurice Schotman

WMS-IMG_1508

WMS-IMG_1516

Den Haag - Omstreeks acht uur kreeg de meldkamer van de brandweer een melding van een brand in een portiek aan de Landzijde. Bij aankomst van de politie trof zij in de kelder een klein brandje in een bankstel aan, die inmiddels door de bewoners was geblust. Mogelijk is er brandstichting in het spel. De politie neemt de zaak in onderzoek.

Foto's: Tim de Kleyn

TDK_3464

TDK_3468

Donderdag 14 april:

Den Haag - Bij de brandweer kwam vanmiddag rond 16.00 uur een melding binnen van een containerbrand aan de Ammunitiehaven. Aldaar hadden vandalen twee containers in brand gestoken. De brandweer heeft beide containers opengemaakt en de brand geblust.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Ammunitiehaven_DSC_0900

w-DB-Ammunitiehaven_DSC_0909

w-DB-Ammunitiehaven_DSC_0912

Zoetermeer - Vanmiddag omstreeks 16.50 uur heeft er aan de Kryptonstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Omdat er mogelijk sprake van letsel was, ging ook de ambulance met spoed ter plaatse. Uiteindelijk bleek er geen sprake van letsel; de materiële schade was wel groot.

Foto's: Thomas Pos en Martijn Roggeveen

WMR-DSC_1559

WTP-DSC_3862

Vrijdag 15 april:

Den Haag - Omstreeks 12.15 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er brand was in een vuilcontainer aan de kade van de Visafslag in Scheveningen. De melder dacht dat er mogelijk een fosforbom lag te branden. De brand werd door de brandweer snel geblust. Door medewerkers van de ploeg Wapens, Explosieven en Narcotica van de politie Haaglanden werd een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat het een kleine vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog betrof. Het betrof een brandbom, gedeeltelijk gevuld met een fosforbrandlading en explosieven.

In afwachting van de komst van de EODD (de Explosieven Opruimingsdienst van de Landmacht) werd de bom tijdelijk in een net in de haven gehangen. Omstreeks 15.00 uur werd de bom door de EODD in een bak water vervoerd naar het Zuidelijk Havenhoofd in Scheveningen en is daar tot ontploffing gebracht. Het scheepvaartverkeer was hierdoor enige tijd gestremd. De bom is mogelijk in het net van een vissersschip gekomen en als oud ijzer in de container gegooid.

w-L1050100

Den Haag - Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Ruychrocklaan. Bij aankomst van de politie waren de verdachten echter al gevlucht. De politie heeft met meerdere eenheden in de omgeving gezocht, maar ook daar werd niemand meer aangetroffen. Later op de avond zijn de verdachten van de woninginbraak alsnog opgepakt. Zij werden in Wassenaar aangehouden voor betrokkenheid bij een straatroof. Na onderzoek bleek dat zij ook de verdachten waren van de woninginbraak.

Foto: Tim de Kleyn

TDK_3577

Leidschendam - Even na half vier ontstond er op de kruising De Tol/De Star een aanrijding tussen een personenauto en een scooter. Deze werd veroorzaakt doordat de autobestuurder bij het afslaan geen voorrang had gegeven aan de scooterbestuurder. De scooterbestuurder raakte gewond aan het gezicht en is vervoerd naar het ziekenhuis.

Video: Martin Olsthoorn

Foto's: Martin Olsthoorn

w-147_0385

w-147_0390

Bleiswijk - Op de Groendalseweg (dit gebied valt onder de regio Rotterdam-Rijnmond) is even na vijf uur door nog onbekende oorzaak een aanrijding ontstaan tussen een motorrijder en een automobilist. Een ambulance uit Zoetermeer is ter plaatse gekomen. Het ambulancepersoneel heeft het (vermoedelijk gebroken) been van de motorrijder gespalkt en de motorrijder daarna naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Edwin Roggeveen

WER-DSC_1590

WER-DSC_1606

Delft - Bij een ongeval op de A13 tussen drie voertuigen zijn geen gewonden gevallen. De ambulancedienst kwam uit voorzorg ter plaatse en heeft een aantal personen gecontroleerd op eventuele verwondingen. Hier bleek echter geen sprake van.

Foto: Tim de Kleyn

TDK_3583

Den Haag - Op de kruising van de Leyweg met de Meppelweg ontstond even voor half acht door een voorrangsfout een aanrijding tussen twee personenauto's. Eén van de inzittenden is voor alle zekerheid nagekeken in een gealarmeerde ambulance, maar hoefde niet te worden vervoerd. De politie heeft de aanrijding opgenomen. Vermeld moet nog worden dat de verkeerslichten op dit kruispunt niet in werking waren ten tijde van het ongeval.

Foto's: Remco Meiners

WRM-IMG_9878

WRM-IMG_9881

Zoetermeer - Rond de klok van 23.30 uur werd de brandweer van Zoetermeer gealarmeerd voor een keukenbrand aan de Nederlandlaan. De brandweer ging hierop ter plaatse met twee tankautospuiten, de hoogwerker en de Officier van Dienst. Bij aankomst bleek de bewoner (slapend) in de woning aanwezig te zijn, terwijl er nog een pannetje op het vuur stond. De bewoner heeft hierbij rook ingeademd. De brandweer heeft vakkundig het brandje geblust en daarna de woning met de overdrukventilator geventileerd. De bewoner is door het ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie. Of de persoon naar het ziekenhuis is vervoerd, is ons niet bekend.

Foto's en tekst: Martijn Roggeveen

WMR-DSC_1698

WMR-DSC_1703

Zaterdag 16 april:

Den Haag - Op de Loosduinse Hoofdstraat, ter hoogte van "Tuincentrum Ockenburgh", is in de nacht van vrijdag op zaterdag een persoon door nog onbekende oorzaak te water geraakt. De hulpdiensten kwamen met veel materieel ter plaatse. De politie had het slachtoffer echter voor aankomst van de brandweer al uit het water gehaald. De man is door ambulancepersoneel vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto’s: Mike Boer

IMG_8574

IMG_8575

Den Haag - Bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de kruising van de Erasmusweg met de Laan van Wateringse Veld heeft een auto forse schade opgelopen. De inzittenden van de voertuigen zijn door de ambulancedienst ter plaatse aan hun verwondingen behandeld en hoefden niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_3597

TDK_3603

TDK_3605

Den Haag - Op de De La Reyweg heeft een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. De brandweer kwam ter assistentie ter plaatse, maar deed uiteindelijk geen dienst. Er werden meerdere mensen ter plaatse nagekeken, maar uiteindelijk is er niemand vervoerd.

Video: Marco Mattheijer

Foto: Lars Hofland

w-DSC_7255

Den Haag - Op de Lijnbaan heeft een klein brandje in het portiek van een aantal woningen gewoed. De brand was snel onder controle, al hadden de bewoners wel last van de rook die het portiek in was getrokken.

Foto's: Marco Mattheijer

w-IMG_8245

w-IMG_8256

w-IMG_8257

Den Haag - Tijdens het bakken van patat sloeg vanavond de vlam in de pan in een woning aan het Thomsonplein. De brandweer kwam met het bekende binnenbrand-materieel ter plaatse. Het nader bericht was hier 'kleine brand'. Voor alle zekerheid heeft men de schoorsteen op het dak nog gecontroleerd; hier was echter niets bijzonders in te ontdekken.

Foto's: Dejan Jeremic en Ruben van Essen

IMG_2851

IMG_3792

IMG_3798

Wassenaar - Rond 20.55 uur werd de Meldkamer Ambulancezorg gebeld met de mededeling dat er in een woning aan de Van Duivenvoordelaan een baby onwel geworden was. Na aankomst van het ambulancepersoneel trad hun draagbare koolmonoxidealarm in werking. Hierop werden de bewoners naar buiten gedirigeerd en werd de brandweer ter plaatse gevraagd. Ook een tweede ambulance werd gealarmeerd. De brandweer heeft in de woning een verhoogde waarde van koolmonoixde gemeten. De oorzaak hiervan was gelegen in een geiser. In totaal werden 7 personen, waaronder 2 baby's, 3 kinderen en 2 volwassenen, naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Ruben van Essen

IMG_3801

IMG_3803

Zondag 17 april:

Den Haag - De brandweer verleende zaterdag op zondagnacht assistentie aan de ambulancedienst. Met behulp van de hoogwerker heeft de brandweer een persoon uit een woning aan de Van der Vennestraat gehaald. Hierna is het slachtoffer met spoed vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis.

Foto's: Danny Botman en Tim de Kleyn

TDK_3661

w-DB-VdVennestraat_DSC_1064

w-DB-VdVennestraat_DSC_1060

Den Haag - Op de Viaductweg is een stuk begroeiing van een talud in brand geraakt. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de buitenbrand. Voor de zekerheid werd nog gekeken of de brand niet 'achter de muur' verder was gegaan. 

Foto's: Robert John Henderson

w-DSC_0698

w-DSC_0726

w-DSC_0736

Den Haag - Op de kruising van de Laakkade met de Oudemansstraat is een fietser onderuit gegaan na een aanrijding met een auto. De fietser viel op de kin en dat bloedde behoorlijk. Het onfortuinlijke slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd, alwaar de kin gehecht is.

Foto's: Robert John Henderson

w-DSC_0265

w-DSC_0271

Naaldwijk - Op de Grote Achterweg is aan het eind van de middag een man met zijn fiets te water geraakt. De hulpdiensten kwamen met het nodige materieel ter plaatse en redde het slachtoffer uit het water. De politie heeft zich hierna over de man ontfermd.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_4155

TDK_4158

Den Haag - Rond 18.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een keukenbrand in een woning aan het Cromvlietplein. Door een nog onbekende oorzaak was er water in de frituurpan terecht gekomen, wat een ongewenste reactie veroorzaakte. De brandweer ging met een brandblusser en een branddeken de woning in en had de situatie snel onder controle.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Robert John Henderson

w-DSC_0779

w-DSC_0793

w-DSC_0800

Den Haag - Op de Erasmusweg kwamen vanavond twee auto's met elkaar in botsing. Uiteindelijk werden de inzittenden alleen ter plaatse nagekeken en hoefde er niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De schade was fors. De Erasmusweg werd in verband met het ongeval tijdelijk afgesloten.

Foto's: Mike Boer

w-IMG_8732

w-IMG_8747