Nieuwsflits week 16 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 16

kop nieuwsflitsthumb-16

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 16 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 18 april:

Maasdijk - Een fietser en een personenauto kwamen vanavond rond kwart over zeven op de Lange Kruisweg, ter hoogte van de Pettendijk, met elkaar in aanrijding. Hoe het ongeluk precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De fietser is door het ambulancepersoneel nagekeken en vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Danny Botman

w-DB-LangeKruisweg_DSC_1132

w-DB-LangeKruisweg_DSC_1134

w-DB-LangeKruisweg_DSC_1148

Honselersdijk - De droogte is weer flink toegenomen in de regio. Zo kreeg de bedrijfsbrandweer van 'Flora Holland' vanavond een melding voor een bermbrand nabij het Flora Holland-terrein. Tussen de voetbalvereniging en het Flora Holland-terrein woedde een bermbrand. De brandweer heeft de brand met het one-seven blussysteem geblust.

Foto’s: Danny Botman

w-DB-FloraHolland_DSC_1151

w-DB-FloraHolland_DSC_1162

w-DB-FloraHolland_DSC_1165

Dinsdag 19 april:

Den Haag - Omstreeks 17.15 uur werd de brandweer ingeschakeld voor een kat in de boom op ongeveer 6 á 8 meter hoogte. Middels de hoogwerker van de brandweer ging het baasje mee naar boven. Toen ze in de buurt bij de kat kwamen, vond deze de aandacht teveel worden en sprong hij snel naar beneden.

Foto's: Robert John Henderson

w-DSC_0023

w-DSC_0042

Den Haag - Rond 18.00 uur kwam door een nog onbekende oorzaak een auto met zijn neus in het water nabij de Brasserskade (Ypenburg). De brandweer werd voor een prio1-melding gealarmeerd, maar al snel kwam het bericht dat er niemand meer in het voertuig zat. De brandweer heeft middels het hulpverleningsvoertuig de auto uit het water getrokken.

Video: Ferrie van der Geer

Wassenaar - Rond 18.15 uur werd de brandweer van Wassenaar gealarmeerd voor een auto in brand aan de Van Hallstraat. Ter plaatse bleek dat men rook had zien komen uit het motorcompartiment van een aldaar geparkeerde taxi. Door snel optreden van een medewerker van één van omliggende panden werd erger voorkomen. De medewerker had namelijk zonder aarzelen een brandslang uitgerold en had daarmee al het één en ander aan water over de motorkap gegooid. Brandweerlieden hebben de grill van het voertuig verwijderd en de motorkap van het voertuig geopend. Men constateerde dat er inderdaad iets gebrand had. Na het uitvoeren van een kleine nablussing is men retour gegaan naar de kazerne.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_9737-1

DSC_9746-1

DSC_9751-1

Den Haag - Omstreeks half negen vanavond raakte een vrouw onwel in haar auto op de A12 richting Den Haag, ter hoogte van het Forepark. Zij kwam met haar auto tegen de vangrails tot stilstand en daarop rukten de hulpdiensten uit. Voor nader onderzoek is de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto van mevrouw meegenomen.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-A12_IMG_8482

w-SanBar-A12_IMG_8486

Woensdag 20 april:

Zoetermeer - Vanmorgen is er een aanrijding ontstaan op de kruising van de Spruitkoolakker met de Ruimtebaan, tussen een auto en een scooterbestuurster. De scooterbestuurster raakte hierbij gewond. Waarschijnlijk had de automobilist de scooter over het hoofd gezien. De ambulancedienst heeft de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht.

Foto's: Rob Meijer

WRM-SAM_0539

WRM-SAM_0545

Zoetermeer - Vanmiddag rond 15.30 uur heeft er een kop-staart aanrijding plaatsgevonden op de kruising Osylaan/Leidsewallen. In het voorste voertuig zaten een vrouw en 3 kinderen. De kinderen klaagden over nekklachten, waarop twee ambulances ter plaatse gekomen zijn. Het ambulancepersoneel heeft de kinderen gecontroleerd. Er is niemand vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto's: Richard Bregman

WRB-DSC_1273

WRB-DSC_1289

Donderdag 21 april:

Den Haag - Op de Haringkade, hoek Cremerweg, ontstond iets voor half één een aanrijding tussen twee personenauto's. De schade was groot en één van de inzittenden moest door een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De politie heeft ter plaatse foto's gemaakt en onderzoekt de zaak.

Foto's: Piet de Ruyter

W-PDR_0003

W-PDR_0004

W-PDR_0006

Den Haag - Op de Koninginnegracht heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietsster. De fietsster had dusdanige klachten dat zij door personeel van de ambulancedienst en de politie op een wervelplank is gelegd en zo naar het ziekenhuis is vervoerd.

Foto's: Robert John Henderson

DSC_0280

DSC_0298

's-Gravenzande - De brandweer werd rond 18.10 uur gestuurd naar de Prins Clausstraat voor een binnenbrand. Aldaar ging in de woning een brandmelder af en was er een brandlucht te ruiken. Na onderzoek van de brandweer is er niets aangetroffen.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Clausstraat_DSC_1258

w-DB-Clausstraat_DSC_1261

w-DB-Clausstraat_DSC_1264

Maasland - Op de Molenweide werd hedenavond een buitenbrand gemeld. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om de skatebaan. De brandweer bluste de kleine brand.

Foto's: Arnold van Straaten

w-DSC06064

w-DSC06067

Den Haag - Op de Strausslaan ging de politie deze avond op zoek naar een man die zich in de tuinen verstopt zou hebben. Ondanks de inzet van de politiehonden kon hij niet gevonden worden.

Foto's: Mike Boer

w-IMG_9213

w-IMG_9232

Vrijdag 22 april:

Den Haag - Rond 02.15 uur kwam er bij de Regionale Alarmcentrale een melding binnen van een voertuig die in brand zou staan aan de Van Diepenburchstraat. De tankautospuit Den Haag-Archipel kwam ter plaatse en de bemanning hiervan restte niets anders dan het doven van de vlammen. De auto raakte zwaar beschadigd.

Video: Ferrie van der Geer

Delft - Op de Brasserskade, nabij het MacDonalds restaurant, werd rond 14.20 uur een scooter aangereden door een auto. De exacte oorzaak van de aanrijding is onbekend. De bestuurder van de scooter is onder A2 (geen spoed) naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

2011-04-22Kleveringweg- Brasserskade1

2011-04-22Kleveringweg- Brasserskade2

Zaterdag 23 april:

Rijswijk - Rond 15.00 uur werd de brandweer met prio1 naar de A4 gestuurd, alwaar een auto stond met een lekke benzinetank. De brandweer kwam ter plaatse met 2 voertuigen, maar kon al snel weer door. Rijkswaterstaat sloot 2 rijstroken af en een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-A4_IMG_7785

w-SanBar-A4_IMG_7786

Den Haag - Een spoedklusje voor de brandweer van kazerne Den Haag-Laak, zo rond 16.30 uur. De bewoner had zichzelf buitengesloten van zijn woning aan de Slachthuisstraat, terwijl er een pannetje op het vuur stond aan te branden. Terwijl de rook al door het raam naar buiten kwam, klom een brandweerman via het raam naar binnen. Vanwege rookschade heeft de brandweer vervolgens stichting Salvage ingeschakeld om de bewoner te assisteren met de afhandeling van de schade.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Slachthuis_IMG_9497

w-SanBar-Slachthuis_IMG_9499

w-SanBar-Slachthuis_IMG_7790

Wassenaar - Op de Oostdorperweg raakte zaterdag rond 16.40 uur een scooterrijder en een fietsster door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Vervolgens reed de scooterbestuurder tegen twee geparkeerde voertuigen aan, waarna hij met scooter en al ten val kwam. Politie en ambulance kwamen ter plaatse en ambulancepersoneel onderzocht beide slachtoffers. De fietsster had wat lichte verwondingen en is ter plaatse behandeld; de scooterbestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de aanrijding.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_9839-1

DSC_9835-1

DSC_9832-1

Zondag 24 april:

Den Haag - Een alledaags klusje voor de brandweer in de Miquelstraat, op deze zonnige Eerste Paasdag omstreeks 15.30 uur. De poes dacht 'kom, laat ik eens in die enorme krabpaal klauteren' maar vindt het op een gegeven moment toch best wel eng. Ongeruste omwonenden bellen de brandweer en niet veel later ziet de kat ineens een enorm rood gevaarte verschijnen, waaraan een bakkie vastzit met een vreemde vent erin in een strepenpak. Wat doe je dan als rechtgeaarde kat als ze vlakbij zijn? Juist, je springt uit de boom en iedereen heeft het nakijken....

Foto's: Sander Paardekooper

WSP-IMG_9521

WSP-IMG_7857

Den Haag - Op de Van Brakelstraat raakte omstreeks 17.30 uur een auto in een parkeergarage in brand. De brandweer gaf het nader bericht 'kleine brand'. Na blussing bleek het te gaan om een oudere Mercedes-Benz

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG_2944

w-IMG_2948