Nieuwsflits week 17 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 17

kop nieuwsflitsthumb-17

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 17 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 25 april:

Den Haag - Een wielrenner werd rond 10.30 uur bij het oversteken van de Volendamlaan, ter hoogte van de Leyweg, nog net tegen z'n achterwiel getikt door een voorbijrijdende auto. Hij kwam daardoor ten val en raakte gewond. De fietser werd naar het ziekenhuis vervoerd met waarschijnlijk enkele gekneusde ribben.

Foto's: Remco Meiners

WRM-IMG_0267

WRM-IMG_0269

Honselersdijk - Olie zorgde vanmiddag om 12.30 uur voor twee ongelukken op de rotonde bij de kruising Veilingroute/Zwethlaan. Een motorrijder kwam ten val doordat er een oliespoor op de rotonde lag. Een automobilist kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een betonblok in de berm. Beide opzittenden van de motor en de bestuurder van de auto raakten niet gewond. Een medewerker van de provincie Zuid-Holland heeft het wegdek gereinigd. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept. Het verkeer ondervond enige tijd hinder van de twee ongelukken.

Foto's: Petra Botman

w-PB-Veilingroute_P1160709

w-PB-Veilingroute_P1160711

w-PB-Veilingroute_P1160712

Wateringen – De politie kreeg omstreeks zes uur een melding dat bij een basisschool aan de Koningsspil mogelijk zou zijn ingebroken. Hierop heeft een eenheid van de politie een ronde om de school gemaakt. Hieruit bleek dat men waarschijnlijk gewoon vergeten was om de deur goed af te sluiten. Een docent van de school heeft uiteindelijk het pand goed afgesloten. 

Foto: Tim de Kleyn

TDK_5122

Zoetermeer - Deze avond werd de brandweer van Zoetermeer gealarmeerd voor een buitenbrand in het Burgemeester Hoekstrapark, nabij de Prismalaan. Ter plaatse bleek er een hoop afval in de brand te staan. De brandweer bluste het brandje, die vermoedelijk aangestoken is.

Foto's: Martijn Roggeveen

DSC_1957

DSC_1969

Dinsdag 26 april:

Zoetermeer - Ook vandaag moest de Zoetermeerse brandweer weer uitrukken voor een buitenbrand. Dit keer moest men naar het Balijbos, alweer een deel van de restanten van een boom in brand stonden. De brandweer bluste ook dit keer weer het vermoedelijk aangestoken brandje, echter dit maal met een emmer water.

Foto's: Martijn Roggeveen

DSC_1975

DSC_1977

Zoetermeer - Vanavond moest de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Stadshart helaas weer uitrukken voor een buitenbrandje aan de Prismalaan, in het Burgemeester Hoekstrapark. Ook hier ging het wederom zeer waarschijnlijk om brandstichting. De brandweer bluste het brandje met een straal hoge druk.

Foto's: Martijn Roggeveen

DSC_1992

DSC_2007

Den Haag - Rond kwart voor negen vanavond werd de brandweer naar een buitenbrand aan de IJsselstraat gestuurd. Aldaar stond in een straat met sloopwoningen onbekend materiaal in brand. De politie heeft een poging gedaan dit te blussen, maar kreeg dit niet uit. De brandweer heeft vervolgens de brand geblust.

Foto's: Danny Botman

w-DB-Ijsselstraat_DSC_1885

w-DB-Ijsselstraat_DSC_1892

w-DB-Ijsselstraat_DSC_1898

Den Haag - Even voor half tien vanavond vond er op de kruising van de Groenteweg met de Fruitweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De oorzaak van de aanrijding is onbekend. De fietser raakte gewond en is op een wervelplank gelegd om per ambulance onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Foto's: Robert John Henderson

WRJH-DSC_0200

WRJH-DSC_0217

Woensdag 27 april:

Den Haag - Rond kwart over elf werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand in een woning aan de Weidevogellaan. De brandweer opende de voordeur met de 'gemeentesleutel' en bluste de kleine brand met 1 straal hoge druk. Nadat de woning geventileerd was, kon de brandweer weer vertrekken.

Foto's: René Hendriks

w-IMG_8835

w-IMG_8839

Voorburg - Rond de klok van kwart voor twee raakte een dame gewond na een val van haar fiets op de Koningin Julianalaan, ter hoogte van het Bilderdijkplein. De gealarmeerde ambulance vervoerde haar met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC_1711

WLV-DSC_1717

Den Haag - Even na 14.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Binckhorstlaan, ter hoogte van het Shell-tankstation. Vermoedelijk door onoplettendheid botste een auto op zijn voorganger, waardoor een persoon lichtgewond raakte. Hij is ter plaatse door de ambulancedienst bekeken. De schade aan de voertuigen viel al met al nogal mee.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC_1719

WLV-DSC_1720

Delft - Rond 16.30 uur heeft er op de Rijksstraatweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een motor en scooter. De bestuurder van de scooter is bij deze aanrijding gewond geraakt. Beide bestuurders reden in de richting van Rotterdam. Op het moment dat de motorrijder de scooter wilde passeren sloeg deze onverwachts en zonder richting aan te geven af, richting een naastgelegen fietspad, met een aanrijding als gevolg. De bestuurder van de scooter is door de gealarmeerde ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft zorg gedragen voor de scooter.

Foto's: Thomas Pos

DSC_4438

DSC_4442

DSC_4446

Donderdag 28 april:

Zoetermeer - Vanavond heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Natuursteenlaan, ter hoogte van de Basalt. De bestuurder van een auto merkte de andere, inparkerende, auto te laat op, waardoor beide auto's elkaar frontaal raakten. Bij deze aanrijding zijn geen gewonden gevallen; wel was er sprake van grote materiële schade. De politie kwam ter plaatse en heeft geholpen bij het invullen van de schadeformulieren. Beide auto's zijn afgevoerd door de berger.

Foto's: Martijn Roggeveen

WMR-DSC_2028

WMR-DSC_2031

Leidschendam - Een fietsster en een automobilist kwamen vanavond rond 20.15 uur met elkaar in botsing op de kruising Nieuwstraat/Venestraat. Vermoedelijk zag de automobilist de fietsster over het hoofd bij het wegrijden. De fietsster is in de ambulance nagekeken en uiteindelijk met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Lucien de Vries

DSC_1724

DSC_1723

Leidschendam - Een medische noodsituatie in een woning aan 't Lienplantsoen leidde er vanavond toe dat de traumahelikopter naar Leidschendam moest komen vliegen. Nadat de traumahelikopter geland was op een grasveld aan de Prins Hendriklaan zijn zowel de arts als de verpleegkundige met een politieauto naar de woning gebracht. Na stabilisatie van het slachtoffer is deze onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. Onder grote belangstelling is de traumahelikopter even later weer opgestegen.

Foto's: Pascal de Haas en Lucien de Vries

DSC_9842

DSC_1733

Vrijdag 29 april:

Maasland - In een kapperszaak aan de Herenstraat werd vanmiddag rond 15.30 uur een gaslucht geroken. Hierop werd de brandweer ingeschakeld, teneinde uit te zoeken waar de gaslucht vandaan kwam. Voor aankomst van de brandweer waren de mensen al uit het pand. Na onderzoek bleek er geen gaslucht waargenomen te worden, maar een benzinelucht. Onbekend is waar deze lucht vandaan kwam. Nadat de brandweer de boel geventileerd had middels het openzetten van wat ramen en deuren, is de brandweer retour gegaan naar de kazerne.

Foto's: Arnold van Straaten

DSC06071

DSC06072

Den Haag - Omstreeks 16.15 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats op het Erasmusplein. Eén persoon raakte gewond en is voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Eén voertuig was zodanig beschadigd, dat een bergingsbedrijf deze op moest halen.

Foto: Sander Paardekooper

w-SanBar-Erasmusplein_IMG_7918

Nootdorp - Aan de Laan van Nootdorp heeft vanavond een kleine brand gewoed in een aldaar gelegen woning. De brandweer was snel ter plaatse en bluste het brandje. Het nader bericht was 'kleine brand'. De woning liep in elk geval flinke roetschade op. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Chavez van Leeuwen

DSC_0200

DSC_0207

Den Haag - Bij een pizzeria aan de Oude Middenweg is vanavond een medewerker met een lichaamsdeel klem komen te zitten in een deegmachine. De brandweer werd in eerste instantie onder prio2 gealarmeerd, maar is later toch met prio1 onderweg gegaan. Nadat de brandweer het slachtoffer had bevrijd, is deze door ambulancepersoneel onderzocht. Onbekend is of het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd is.

Foto's: Ron Pietersen

IMG_3001

IMG_2995

IMG_3006

Den Haag - Vanaf een flatgebouw aan de Dwingelostraat kwam door een nog onbekende oorzaak een rol dakbedekking naar beneden, welke vanwege werkzaamheden op het dak lag. De politie wilde zeker weten dat er niet meer rollen omlaag konden komen en liet daarvoor de brandweer komen. Deze kwam met een hoogwerker ter plaatse en controleerde de overige materialen op het dak.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Dwingelo_IMG_9439

w-SanBar-Dwingelo_IMG_9443

w-SanBar-Dwingelo_IMG_9450

Den Haag - Op de Elandstraat zijn vanavond een voertuig van Randstadrail 3 en een politiebusje met elkaar in botsing gekomen. De schade was gering.

Foto's: Mike Boer

w-IMG_9316

w-IMG_9322

Den Haag - Op de De La Reyweg kwam een scooter om onduidelijke reden in botsing met een geparkeerde aanhanger. De ambulancebemanning fixeerde de onfortuinlijke scooterrijder op een wervelplank en vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Foto's: Mike Boer

w-IMG_9339

w-IMG_9351

w-IMG_9352

Zaterdag 30 april:

Den Haag - In de Elsstraat vergat een bewoner dat er nog een pannetje op het vuur stond. Na verloop van tijd werd zij daaraan herinnerd door rookwolken. De brandweer bluste het brandje en ventileerde het pand. De bewoner werd door ambulancepersoneel nagekeken op de gevolgen van rookinhalatie.

Video: Ferrie van der Geer

Den Haag - In een verpleegtehuis aan de Morsestraat ging vandaag de automatische melder af. Dat gebeurt op zich wel vaker, maar het personeel zag nu ook wat rook. Daarom werden er gelijk meer brandweervoertuigen op pad gestuurd. Uiteindelijk valt het mee en kan de eerste tankautospuit het alleen af.

Foto's: Ron Ferwerda

w-RFF_9490

w-RFF_9494

Wassenaar - Op de A44 vond zaterdagavond een kop-staart aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Nadat de partijen naar de parallelrijbaan waren gedirigeerd, is voor één persoon een ambulance ter plaatse gevraagd. Het slachtoffer had last van haar nek. Zij is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en hoefde niet vervoerd te worden. Eén voertuig is door een berger afgesleept.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_9868-1

DSC_9872-1

DSC_9873-1

Den Haag - Op de hoek van de Fruitweg met de Groenteweg werd een brand in een schoorsteen gemeld. De brandweer onderzocht de betreffende schoorsteen, maar kon uiteindelijk niets (meer) vinden. Het nader bericht was dan ook 'brandgerucht'.

Video: Ferrie van der Geer

Den Haag - Bij een restaurant aan het Deltaplein kwam vanavond de melding binnen van een binnenbrand. Bij aankomst bleek dat er één persoon gewond was geraakt door een steekvlam bij het wisselen van een gasfles. Vanuit de woning aan de overzijde is het slachtoffer (met brandwonden) uiteindelijk vervoerd.

Foto's: Shane Alders

w-DSC08655

w-DSC08661

Den Haag - Op de Boreelstraat zagen buren wat branden op het balkon. Zij twijfelden geen moment en beldde de brandweer, die snel ter plaatse was. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Video: Shane Alders

Foto's: Ron Ferwerda en Dejan Jeremic

w-RFF_9500_1

w-IMG_3291

Zondag 01 mei:

Wassenaar - Op de 'bekende kruising' N44, hoek Zijdeweg, zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De inzittenden werden gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar zijn verder niet vervoerd.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

w-2011-05-01 Zijdeweg N44 1

w-2011-05-01 Zijdeweg N44 4

Voorburg - Rond 14.45 uur werd op de parkeerplaats aan de Van Alphenstraat, naast station Den Haag-Laan van Nieuw Oost-Indië, een buitenbrand gemeld. Ter plaatse bleek het te gaan om wel 15 brandhaartjes. Door de droogte waren meerdere hoopjes zaden van bomen gaan roken. Hierdoor stond de hele parkeerplaats vol met rook. De brandweer kwam met één tankautospuit ter plaatse om de vuurhaarden uit te trappen en de zaden 'water te geven'. Hierna konden ze weer retour kazerne.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG_3952

WRE-IMG_3963