Nieuwsflits week 18 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 18

kop nieuwsflitsthumb-18

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 18 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 02 mei:

Rijswijk - Op de Burgemeester Elsenweg is vanavond ter hoogte van de Van Vredenburchweg een aanrijding gebeurd tussen een scooter en een auto. De scooterbestuurder is door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel nagekeken en onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie heeft ter plaatse een kortstondig onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Foto's: Robert John Henderson

DSC_0976-1

DSC_0328

Dinsdag 03 mei:

Den Haag - Of het nou door hard en onverwacht remmen kwam of door wel heel erg onvoldoende afstand houden, dat vertelt het verhaal niet. Feit blijft dat even voor half drie een scooterbestuurder op de Goeverneurlaan achterop een personenauto botste en ten val kwam. De scooterbestuurder raakte lichtgewond en een ambulance is ter plaatse gekomen. Na controle door het ambulancepersoneel mocht de scooterbestuurder echter zijn weg weer vervolgen. In dit geval betekende het dat met de bestuurder van de auto de schadeformulieren konden worden ingevuld. De scooter was zodanig beschadigd, dat daar niet meer mee gereden kon worden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Goeverneur_IMG_8096

w-SanBar-Goeverneur_IMG_9691

w-SanBar-Goeverneur_IMG_9700

Bleiswijk - Vanmiddag om 15.17 uur werden diverse hulpverleningsvoertuigen, waaronder vanuit Rotterdam-Rijnmond de tankautospuit van Bleiswijk, de waterongevallenwagen van Capelle, de Officier van Dienst Rijnmond-Noord en vanuit Haaglanden ambulance 44 van Ambulancezorg Zoetermeer, naar de Rottedijk gestuurd, alwaar een man in het water was gevallen. Een zeilbootje was omgeslagen, waarna de man te water was geraakt. Eenmaal uit het water heeft hij een deken omgeslagen gekregen en is hij aan wal gebracht. De duikers van Capelle behoefde niet ter plaatse te komen. De man is door ambulancepersoneel nagekeken, maar het slachtoffer hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Foto's: Martijn Roggeveen

DSC_2400-1

DSC_2412

DSC_2419

Woensdag 04 mei:

Den Haag - De vakantie van een gezin eindigde vanochtend op weg naar de vakantiebestemming. Rond elf uur schaarde op de A12 richting Den Haag de caravan die achter de wagen hing en sloeg om. Grote schade aan auto en caravan veroorzakend en gelijk het einde van de vakantie dus. Geluk bij een ongeluk was dat er geen gewonden zijn gevallen. Het ongeval veroorzaakte wel een lange file op de snelweg richting Den Haag. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept. de oorzaak van het ongeval is onbekend.

Foto's: Pim Ditmar

WPD-A12 4-5-11 (3)

WPD-A12 4-5-11 (4)

Den Haag - Op de Buizerdlaan gingen de bewoners even de deur uit, maar vergaten daarbij een pannetje dat op het vuur stond. Omwonenden belden de brandweer, die vervolgens de woning betrad en de pan bluste. De brandschade was gering, maar de rest van het huis liep wel rook- en stankschade op.

Foto's: René Hendriks

w-IMG_8969

w-IMG_8968

Voorburg - Ook bij de brandweer laat de techniek het wel eens afweten. Brandweerlieden waren met de nieuwe tankautospuit Den Haag-Haagse Hout, voor insiders de 15-7330, aan het oefenen bij het oude CBS-gebouw aan de Prinses Beatrixlaan, toen de bemanning iets van het ladderpakket moest hebben. Het ladderpakket zakte te snel en bleef uiteindelijk hangen in de laagste stand. Hierop is de hulp van de Monteur van Dienst ingeroepen, maar deze moest op zijn beurt wat extra hulp inroepen. Het hulpverleningsvoertuig van Leidschendam-Voorburg is ter plaatse gekomen om met de kraan het ladderpakket om zijn plaats te krijgen. Dat gelukte uiteindelijk. De tankautospuit zal vermoedelijk buiten dienst gaan, ten einde het ladderpakket te kunnen repareren.

Foto's: Ruben van Essen

IMG_4332

IMG_4346

IMG_4347

Den Haag - Soms moet je als brandweerman ook een klein beetje timmerman zijn. Zo ook vanavond aan de Aucubastraat, alwaar van een aldaar gelegen school nog een raam openstond. Klaarblijkelijk kreeg men de sleutelhouder van het pand niet te pakken en dus werd de brandweer ingeschakeld om het raampje te dichten. Met een paar vakkundig geslagen spijkers werd het raam gedicht.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG_3639

IMG_3645

Donderdag 05 mei:

Den Haag - Op de kruising van de Middachtenweg met de Guntersteinweg vond rond 13.30 uur een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Er is een ambulance gealarmeerd, maar het is niet bekend of er een slachtoffer naar het ziekenhuis is vervoerd. De aanrijding veroorzaakte flink wat overlast voor het verkeer komende vanaf Den Haag en rijdende richting Rijswijk, omdat 1 rijstrook was afgesloten. Meerdere bestuurders dachten dat zij op de Guntersteinweg wel óf over het fietspad óf tegen het verkeer in de Middachtenweg op konden rijden. Politiemensen moesten zich af en toe flink laten gelden om dit te voorkomen.

Foto's: Martin Taal

WMT-DSC_0003

WMT-DSC_0004

Den Haag - Vanmiddag omstreeks zeven uur is een 5-jarige jongen in botsing gekomen met een personenwagen. Het slachtoffertje zag tijdens het oversteken van de weg de auto over het hoofd. De bestuurder van de auto kon niet meer op tijd stoppen. De ambulancedienst heeft het slachtoffertje gecontroleerd op mogelijke verwondingen. Hier bleek geen sprake van; hij hoefde dan ook niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Foto: Tim de Kleyn

TDK_5293

Vrijdag 06 mei:

Den Haag - Op deze middag heeft een groepje jeugd een matras in brand gestoken, nabij de skatebaan op de  Laan van Wateringse Veld. De bemanning van de tankautospuit Wateringen had het vuur snel onder controle. De politie heeft enige tijd gezocht naar de daders, maar niemand aangetroffen.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_5295

TDK_5299

Rijswijk - Bij de afrit 'Rijswijk' van de A13 kwamen 3 auto's in een kop-staart botsing terecht. Uiteindelijk hoefde niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden. De aanrijding leverde in de avondspits wel een kilometerslange file op.

Foto's: Ferrie van der Geer

w-2011-05-06A13 links 1

w-2011-05-06A13 links 4

w-2011-05-06A13 links6

Zaterdag 07 mei:

Den Haag - Vanmorgen rond kwart over vijf brak er brand uit in een woning aan de Namensestraat. Bij aankomst bleek er sprake van een kleine brand in de woning. De brandweer heeft vervolgens de brand geblust en de woning geventileerd.

Foto's: Shane Alders

w-DSC08716

w-DSC08717

w-DSC08724

Rijswijk - Een inzittende van een personenwagen is vanmiddag op de A4 vermoedelijk onwel geworden in de auto. De bestuurder van de auto heeft het voertuig direct aan de kant gezet en de hulpdiensten gebeld. De ambulancedienst vervoerde het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis. Ten tijde van het incident was de rechterrijstrook tussen Rijswijk en Wateringen afgesloten.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_5306

TDK_5325

De Lier - Op de Woudseweg vond in de middag een kop-staart aanrijding plaats tussen een aantal voertuigen. Bij de aanrijding raakte één persoon gewond. Het slachtoffer is door de ambulancedienst op de wervelplank naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_5330

TDK_5331

Den Haag - Op de Sammersweg vond 's middags een kop-staart aanrijding plaats tussen twee voertuigen. De ambulancedienst heeft meerdere personen gecontroleerd op mogelijke verwondingen. Hier bleek echter geen sprake van te zijn. De tankautospuit van kazerne Den Haag-Laak is ter plaatse geweest en heeft hand- en spandiensten verleend.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_5343

TDK_5346

TDK_5362