Nieuwsflits week 19 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 19

kop nieuwsflitsthumb-19

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 19 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 09 mei:

Leidschendam - Even na half één in de nacht van zondag op maandag is een bewoner van een woning aan 't Lienplantsoen vermoedelijk onwel geworden. Het slachtoffer moest door ambulance- en politiepersoneel gereanimeerd worden. De brandweer heeft het slachtoffer uiteindelijk met behulp van de hoogwerker horizontaal naar beneden gehaald. Waarna het slachtoffer met spoed kon worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Ferrie van der Geer

2011-05-09 't Lienplantsoen5

2011-05-09 't Lienplantsoen

Voorburg - De tankautospuit van Leidschendam-Voorburg moest maandagmorgen uitrukken voor een bankje in brand in het park 'Vreugd en Rust'. Bij aankomst van de brandweer stond het bankje volledig in brand. De brandweer had de brand met 1 straal hoge druk snel onder controle. Het was overigens niet de eerste keer dat er brand in het park was. De politie gaat uit van brandstichting.

Foto’s: Lucien de Vries

DSC_1801

DSC_1803

DSC_1807

Wassenaar - Voor de tweede keer vandaag was de Backershagenlaan het toneel van de hulpdiensten. Was het rond 07.15 uur vanmorgen een forse aanrijding tussen twee auto's; aan het eind van de ochtend presteerde een jongen het om met zijn voet tussen de ketting van zijn snorfiets te komen. Hierbij liep hij een diepe en vieze snijwond op. Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de jongen naar het ziekenhuis vervoerd. 

P1010189

Den Haag - Na werkzaamheden aan het dak is vandaag brand ontstaan in de dakgoot van een pand aan de Anna Paulownastraat. Nadat alle bouwvakkers vertrokken waren werd de brand ontdekt en is via 112 de brandweer gealarmeerd. Deze kwam ter plaatse en bluste de brand. Het nader bericht was 'kleine brand'. Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan, is onbekend.

Video: Shane Alders

Dinsdag 10 mei:

Rijswijk - Omstreeks 15.00 uur werden brandweerduikers ter plaatse gevraagd op de Laan van Zuid Hoorn. Een getuige zag iemand enkele kentekenplaten in het water gooien en belde daarop de politie. Na enig zoekwerk vond een duiker 2 kentekenplaten. De politie onderzoekt de herkomst van de kentekenplaten.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Kenteken_IMG_8165

w-SanBar-Kenteken_IMG_8169

w-SanBar-Kenteken_IMG_8173

Den Haag - Even over half vier werd er een binnenbrand gemeld bij portiekwoningen op de Goeverneurlaan. De tankautospuiten van Den Haag-Laak en Rijswijk en de hoogwerker van Den Haag-Laak werden met prio 1 gealarmeerd. Ter plaatse bleek het vermoedelijk te gaan om een klein brandje in het portiek zelf. Deze was snel geblust en even zo snel waren de brandweervoertuigen weer retour kazerne.

Foto's: Robert John Henderson

goeverneurlaan01

goeverneurlaan02

Den Haag - Bij een aanrijding tussen een personenwagen en een bromfiets is de bestuurster van de bromfiets lichtgewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de kruising Erasmusweg/Vrederustlaan. Het slachtoffer is met letsel aan haar been vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_5453e

TDK_5456

TDK_5481

Den Haag - De brandweer werd rond 22.55 uur gestuurd naar een flat aan de Loevesteinlaan, waar een binnenbrand zou zijn. Het bleek dat onverlaten in het trappenhuis een brandje hadden gesticht. Dit veroorzaakte de nodige rook. Het brandende materiaal is geblust en de brandweer heeft het trappenhuis geventileerd.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-IMG_0845

WMM-IMG_0854

Woensdag 11 mei:

Den Haag - In een portiek aan de Schoutendreef heeft woensdagavond brand gewoed. Bij aankomst van de brandweer hadden de bewoners inmiddels zelf de brand geblust. De brandweerlieden hebben een nacontrole uitgevoerd. Een ambulance is ter plaatse geweest voor een bewoonster, welke last had van rookinhalatieklachten.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_5609

TDK_5618

Donderdag 12 mei:

Wassenaar - Op de kruising van de Stoeplaan met het Wilhelminaplein vond rond 16.40 uur een aanrijding plaats tussen een busje en een scooter. De aanrijding is vermoedelijk veroorzaakt doordat één van beide partijen door het rode licht is gereden. De bestuurder van de scooter is met onderbeenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Arthur van Wezel

WAW-P1010208

WAW-P1010210

Vrijdag 13 mei:

Den Haag - Op de Driebergenstraat ontstond vanmorgen een aanrijding tussen een scooterrijder en een automobilist. De scooterbestuurder, die gewond raakte bij de aanrijding, werd door ambulancepersoneel in de ambulance onderzocht, maar behoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Het slachtoffer liep een wond op aan zijn arm, welke door de ambulancebroeders is verzorgd. De schade aan beide vervoersmiddelen is fors.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_0967

IMG_0970

Den Haag - Omstreeks twaalf uur vond op de kruising Monnickendamplein/Volendamlaan een ongeval plaats. Een voertuig van de Randstadrail kwam in aanrijding met een personenwagen. De bestuurder van de personenwagen kwam met de schrik vrij. Een berger heeft het voertuig afgesleept.

001

002

Den Haag - Vanmiddag rond 17.15 uur ontstond er een kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's op de Goeverneurlaan, nabij de De Genestetlaan. De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend. Eén persoon is door het ambulancepersoneel onderzocht en vervoerd naar het ziekenhuis.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

w-201105-1_Goeverneurlaan-_Genestet

w-201105-1_Goeverneurlaan-_Genestet1

Zaterdag 14 mei:

Den Haag - De brandweer zet zich in voor het welzijn van mens én dier. Dat bleek gisteren in de Pippelingstraat, maar ook vanavond mocht de brandweer weer een diertje te hulp schieten. Ditmaal betrof het een vogel die vast zat in een dakgoot aan het Notenplein. Even voor 21.00 uur werd de hoogwerker van kazerne Den Haag-Loosduinen hiervoor gealarmeerd. Vanuit het bakje van de hoogwerker is de vogel losgemaakt.

Foto's: Ron Pietersen

WRP-IMG_3168(2)

WRP-IMG_3171(2)

Den Haag - Even voor half tien kreeg de brandweer een melding van een schoorsteenbrand aan de Salvador Allendestraat. Hierop zijn de tankautospuit en het redvoertuig van kazerne Den Haag-Centrum en de tankautospuit van kazerne Den Haag-Loosduinen gaan rijden. Ter plaatse bleek er inderdaad een klein brandje te zijn in de schoorsteen van een woning aldaar. Deze is geblust zonder inzet van het redvoertuig. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Foto's: Ron Pietersen

WRP-IMG_3184(2)

WRP-IMG_3188

WRP-IMG_3189

Zondag 15 mei:

Leidschendam - Terwijl elders in Leidschendam een zeehond alle aandacht trok, was er in de Trompstraat om een heel andere reden aandacht van de brandweer nodig. Een bewoonster had namelijk tijdens het tuinieren een varen uit de aarde getrokken en met dat dat gebeurt, komt er ineens een penetrante gaslucht uit de grond. Het vermoeden was dus dat tijdens het tuinieren een gasleiding beschadigd is geraakt. De tankautospuit van Den Haag-Leidschenveen is ter plaatse geweest en de bevelvoerder heeft metingen verricht. Monteurs van Joulz zijn uiteindelijk ter plaatse geweest om het eventuele lek te dichten.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG_4630

WRE-IMG_4632

WRE-IMG_4646