Nieuwsflits week 20 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 20

kop nieuwsflitsthumb-20

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 20 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 16 mei:

Den Haag - Omstreeks 11.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Zoetermeerse Rijweg. Op de rotonde nabij sporthal "Leidschenveen" raakte een automobilist de macht over het stuur kwijt en kwam via de rijbaanafscheiding in de middenberm terecht. Aangezien het ongeval vermoedelijk door een glad wegdek veroorzaakt was, werd met spoed de brandweer ter plaatse gevraagd om het wegdek te reinigen en daarmee nieuwe ongevallen te voorkomen.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-ZTMrijweg_IMG_0459

w-SanBar-ZTMrijweg_IMG_0462

w-SanBar-ZTMrijweg_IMG_0469

Rijswijk - Om 13.32 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand in een woning aan de Terracottastraat. Bewoners van het portiek roken een sterke brandlucht en dachten dat er brand in één van de woningen was. De brandweer heeft enige tijd gezocht naar de herkomst van de brandlucht, maar trof geen brand aan. Ook werd gezocht met de warmtebeeldcamera, maar dat leverde ook geen resultaat op. De brandweer ging de woning in waar de brandlucht vermoedelijk vandaan kwam (en alwaar niemand thuis was) en trof een aangebrand pannetje aan.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Terracotta_IMG_0470

w-SanBar-Terracotta_IMG_0480

Rijswijk - Rond 15.30 uur botsten na een voorrangsfout 2 auto's op elkaar op de kruising Diepenhorstlaan/Verryn Stuartlaan. Eé van de inittenden, een kindje van 3 jaar oud, werd door de verpleegkundige van de motorambulance ter plaatse onderzocht, maar bleek gelukkig niet gewond. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen weggesleept.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Diepenhorst_IMG_0491

w-SanBar-Diepenhorst_IMG_0494

w-SanBar-Diepenhorst_IMG_0497

Dinsdag 17 mei:

Den Haag - Soms wordt de brandweer gealarmeerd voor een klus die niet is wat men op basis van de alarmering zou verwachten. Zo ook vanmiddag op het Teniersplantsoen, alwaar de brandweer naar toe gestuurd werd in verband met een melding van een gaslucht in een woning. Ter plaatse bleek er van een gaslucht geen sprake te zijn; de vrouw des huizes had de brandweer gebeld nadat haar verwarming kapot was gegaan en zij het te lang vond duren voordat een monteur van de woningbouwvereniging ter plaatse was gekomen. De brandweer is hierop retour gegaan naar de kazerne en heeft het afhandelen van het incident aan de politie overgelaten.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_1034

IMG_1039

Den Haag - De Albert Heijn en de McDonald's aan de Elandstraat zijn vanmiddag korte tijd ontruimd geweest. Al de hele dag roken mensen een vreemde lucht in de omgeving. Uiteindelijk is de brandweer gealarmeerd voor een gaslucht. Of de brandweer daadwerkelijk wat gemeten heeft, is niet duidelijk.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_1109

IMG_1122

Den Haag - Rond 16.15 uur werd bij de meldkamer een aanrijding gemeld tussen een fietser en een auto. De aanrijding zou op het Hobbemaplein hebben plaatsgevonden. Agenten waren snel ter plaatse en troffen een aanrijding tussen twee fietsers en een auto aan. Eén van de betrokken fietsers bleek een kind te zijn. Van letsel was niet echt sprake, zodat een ambulance niet ter plaatse hoefde te komen. De aanrijding is door de politie opgenomen en het kindje werd getroost met een 'traumabeertje'. Hierna konden alle partijen hun weg weer vervolgen.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_1053

IMG_1067

IMG_1076

Zoetermeer - Aan de Jan van Beierenlaan werd om 20.25 uur door de bewoner de hulp van de ambulancedienst ingeroepen, aangezien er iemand onwel was geworden in de woning. Omdat er een vermoeden was dat dit mogelijk door koolmonoxide zou komen, werd de brandweer mee gealarmeerd voor het doen van een meting. De brandweer heeft metingen verricht; onduidelijk is wat daar uit is gekomen. De ambulancedienst heeft een vrouw en een baby naar het ziekenhuis vervoerd voor controle.

Foto's: Richard Bregman en Martijn Roggeveen

DSC_1610

DSC_4350

Donderdag 19 mei:

Den Haag – In een behandeltafel op de polikliniek van het Haga-Ziekenhuis, locatie Leyweg, heeft vanmorgen een kleine brand gewoed. De brandweer, die in eerste instantie gealarmeerd was voor een automatische brandmelding, kon de brand snel onder controle krijgen. Hierna heeft de brandweer de ruimte geventileerd.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_6584

TDK_6589

Wassenaar - Op de smalle Backershagenlaan raakte bus 43 van Veolia met zijn zijspiegel een boom. Om deze weer goed te kunnen stellen en het overige verkeer niet te hinderen, zette de buschauffeur zijn bus iets meer aan de kant. Bij het rechtdraaien kwam de achterzijde van de bus tegen een boom, waardoor meerdere ruiten braken en de bus vast bleef zitten aan de boom. Niemand raakte gewond en de passagiers konden in de volgende bus overstappen.

Foto's: Arthur van Wezel

WAW-P1010219

WAW-P1010222

Den Haag - Op de Van Musschenbroekstraat raakte vanmiddag een scooterrijder gewond na een aanrijding met een personenauto. De scooterrijder is door het ambulancepersoneel behandeld en vervoerd naar het ziekenhuis. Hoe de aanrijding is ontstaan, is nog onbekend.

Foto's: Robert-John Henderson

DSC_0075

DSC_0091

DSC_0108

Den Haag - Forse materiële schade bij een aanrijding vanmiddag op de Soestdijksekade. Een blauwe Ford Mondeo wilde uitparkeren, maar een grijze Audi kon de auto niet meer ontwijken en knalde er bovenop. De Mondeo schoof hierdoor tegen een groene Renault Megane. Niemand raakte bij de aanrijding gewond. De materiële schade was echter behoorlijk. Een berger heeft een aantal auto's af moeten slepen.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_1138

IMG_1140

IMG_1141

Den Haag - In een CV-installatie van een woning aan de Willem-III Straat heeft deze avond korte tijd brand gewoed. De brandweer, welke snel ter plaatse was, had het vuur snel onder controle.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_6692

TDK_6693

TDK_6695

Den Haag - Een auto, welke met pech op een autoambulance aan de Wezelrade stond, vatte vanavond door nog onbekende oorzaak vlam. De brandweer heeft de brand met een straal hoge druk kunnen blussen.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_6700

TDK_6705r

TDK_6706r

Vrijdag 20 mei:

Den Haag - Een scooterbestuurder kwam vanmorgen op de Aert van der Goesstraat/President Kennedylaan in botsing met een auto en kwam daardoor noodgedwongen wat later op zijn eindbestemming. Politie en ambulance zijn ter plaatse geweest. De scooterbestuurder is in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet vervoerd te worden. De verkeerspolitie is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek ingesteld naar de aanrijding.

Foto's: Mike Boer

ongeval pres.kennedylaan_IMG_0353

ongeval pres.kennedylaan_IMG_0357

Wateringen - Bij een kop-staart aanrijding op de Heulweg hebben zich vanmiddag geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Een verpleegkundige van de motorambulance heeft een kindje nagekeken op mogelijk letsel. Hier bleek geen sprake van. De politie heeft geholpen met het invullen van de schadeformulieren.

Foto’s: Tim de Kleyn

TDK_6737

TDK_6740

TDK_6743

Den Haag - Even na zes uur 's avonds kreeg de brandweer een melding van brand in een parkeergarage aan het Leeghwaterplein. Bij aankomst van de brandweer trof men geen brand aan. Echter werd verteld dat de brandmelding uit parkeergarage 'Q-park Veerkade' kwam. Hierop zijn alle voertuigen met spoed naar de deze locatie gereden. Ter plaatse is na een onderzoek geconstateerd dat het om een loze melding ging.

Foto’s: Robert-John Henderson

DSC_0034

DSC_0046

DSC_0145

Den Haag - Op de rotonde op de kruising van de Mr. P. Drooglever Fortuynweg met de Melis Stokelaan kwamen even na 19.00 uur een personenauto en een motorrijder ongewild met elkaar in botsing. Een motorambulance en een gewone ambulance zijn ter plaatse gekomen om de motorrijder te onderzoeken. Deze is zelf naar de ambulance gelopen. Het is niet bekend of hij naar het ziekenhuis vervoerd is.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM2-IMG_1172

WMM-IMG_1175

Delft - In de avonduren kreeg de brandweer van Rijswijk een melding van een autobrand op de A13, ter hoogte van afslag Delft. De brandweer heeft de kleine brand in de auto geblust. De auto is vervolgens door een bergingsbedrijf weggesleept. Het verkeer ondervond enige tijd hinder van de brand.

Foto's: Danny Botman

w-DB-A13_DSC_2478

w-DB-A13_DSC_2491

w-DB-A13_DSC_2495

Den Haag - Op de kruising van de De Genestetlaan met de Paets van Troostwijkstraat heeft even voor middernacht een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenwagen en een tram. Bij de aanrijding deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie heeft geholpen bij het invullen van de schadeformulieren. Het tramverkeer heeft korte tijd hinder ondervonden van het incident.

Foto’s: Robert-John Henderson

DSC_0157

DSC_0158

Zaterdag 21 mei:

Zoetermeer - De hulpdiensten kregen vanmorgen even na 01.00 uur een melding van een persoon op gevaarlijke hoogte aan de Ahornzoom. Hierop is de brandweer ter plaatse gegaan met een 'springkussen', voor het geval dat de persoon naar beneden zou springen. Echter heeft de politie de persoon snel naar binnen weten te krijgen. De vrouw is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Foto’s: Martijn Roggeveen

DSC_4355

DSC_4368

Delft - Tegelijk met het navolgende incident uit Zoetermeer werd er een binnenbrand gemeld aan de Aart van der Leeuwlaan, in een woning van de flat 'Leeuwenhof'. Ter plaatse bleek aldaar sprake van een kleine brand. Wat er precies in de brand heeft gestaan, is onbekend.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

2011-05-21 Aart van der Leeuwlaan5

2011-05-21 Aart van der Leeuwlaan2

Zoetermeer - Rond kwart voor drie hebben één of meerdere onverlaten een paar papiercontainers aan de Houtsingel in brand gestoken. Twee of drie containers stonden als gevolg daarvan in brand. Er was veel rookontwikkeling te zien. De bemanning van de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Stadshart heeft de brandjes geblust, door de containers vol te spuiten met water.

Foto's: Martijn Roggeveen

WMR-DSC_4790

WMR-DSC_4807

WMR-DSC_4824

Den Haag - De politie hield 's avonds een lasercontrole op de Benoordenhoutseweg. Het verkeer komende vanuit Wassenaar werd gecontroleerd op de rijbaan richting Den Haag, alwaar een maximum snelheid van 50 is toegestaan. 5 personen werden ter plaatse bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 118 km/uur. Van deze bestuurster is het rijbewijs ingevorderd.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-laser_IMG_0746

w-SanBar-laser_IMG_0764

w-SanBar-laser_IMG_0767

Zondag 22 mei:

Naaldwijk - Op de kruising van de Industriestraat met de Verspycklaan is vannacht even na 02.00 uur een 16-jarige fietser geschept door een automobilist. De fietser is enkele tientallen meters verderop op straat terechtgekomen. De fietser is met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd . De VOA heeft een onderzoek uitgevoerd en de auto is hierna weggesleept.

Foto's: Paul Pronk

WPP-001

WPP-002