Nieuwsflits week 22 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 22

kop nieuwsflitsthumb-22

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 22 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 30 mei:

Den Haag - De De la Reyweg is momenteel het toneel van een grondige wegrenovatie. Door de wegwerkzaamheden zijn onder andere op het kruispunt Terletstraat/De la Reyweg/Kempstraat de verkeerslichten verwijderd. Hierdoor ontstond vandaag op het genoemde kruispunt een bijna aanrijding tussen een auto en een scootmobiel. De opzittende van de scootmobiel zou volgens getuigen zonder voorrang te verlenen en af te remmen de weg zijn overgestoken, waarna de bestuurder van de groene Peugeot vol in de remmen moest. De bestuurder van de scootmobiel schrok hier zo van, dat deze zijn stuur omgooide en van de scootmobiel viel. De aanwezige 'veiligheidsmedewerker' belde de hulpdiensten, die dan ook ter plaatse kwamen. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder van de scootmobiel nagekeken, maar deze behoefde niet vervoerd te worden.

Foto's: Remco Meiners

IMG_1862

IMG_1865

IMG_1868

Den Haag - In een woning aan de François Valentijnstraat heeft vanavond korte tijd brand gewoed in een bankstel. De brandweer is ter plaatse geweest om te controleren en te ventileren. De bewoner is door het personeel van de ambulancedienst nagekeken in verband met rookinhalatie.

Foto's: Ruben van Essen

IMG_0180

IMG_0186

Dinsdag 31 mei:

Honselersdijk - Een scooterrijder kwam vanmiddag rond half één ten val op het fietspad aan de Middel Broekweg. Volgens een getuige vloog de scooterrijder over zijn stuur heen en kwam ten val. Hij raakte vermoedelijk de berm tijdens het rijden. Omstanders verleenden direct eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten. De scooterrijder is vervolgens door het ambulancepersoneel behandeld en vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Danny Botman

w-DB_MiddelBroekwg_DSC_2778

w-DB_MiddelBroekwg_DSC_2780

w-DB_MiddelBroekwg_DSC_2781

Den Haag - Rond 13.30 uur vond er op het Leeghwaterplein een aanrijding plaats tussen een tram en een personenauto. Niemand raakte gewond, maar door het ongeval werd het tramverkeer tijdelijk omgeleid. De VOD van de HTM kwam ter plaatse om het schadeformulier in te vullen; de tram kon zijn weg weer vervolgen.

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar-lwp_img_8518

w-sanbar-lwp_img_8519

Den Haag - Op de kruising Troelstrakade/Melis Stokelaan zag een afslaande automobilist een fietser over het hoofd en reed deze daarom rond 15.00 uur aan. Politie en ambulance kwamen ter plaatse en de fietser werd in de ambulance onderzocht op eventuele verwondingen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar-melisstoke_img_8520

w-sanbar-melisstoke_img_8522

Woensdag 01 juni:

's-Gravenzande - In het speeltuintje aan het Minstreelhof kwam een jongetje vast te zitten in een hekje, die bovenaan een kleine glijbaan zat. Het lukte niet het jongetje te bevrijden en ten einde raad werd de brandweer gebeld. De brandweerlieden van kazerne 's-Gravenzande hadden het jongetje snel bevrijd. Volgens onze informatie is hij niet gewond geraakt bij dit avontuur.

Foto's: Fred van der Ende

WFE-Foto1

WFE-Foto2

WFE-Foto3

Den Haag - Op de 1e Van der Kunstraat stak een oudere man ter hoogte van de Gamma de rijbaan over, op het moment dat daar net een auto reed. Vanwege mogelijk ernstig letsel werden naast de politie 2 ambulances en een motorambulance gealarmeerd. Het letsel bleek gelukkig erg mee te vallen, dus uiteindelijk is er maar één ambulance ter plaatse gekomen. De man is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar-gamma_img_8524

w-sanbar-gamma_img_8528

Den Haag - Aan het begin van de avond vond op de Neherkade, richting de Rijswijkseweg, een kop-staart aanrijding plaats tussen drie personenauto's. Een kindje uit één van de auto's is door een ambulanceverpleegkundige onderzocht in verband met nekklachten, maar behoefde niet te worden vervoerd. Door het ongeval was de Neherkade richting de Rijswijkseweg enige tijd gestremd. Een berger heeft de betrokken auto's afgesleept.

Foto's: Robert John Henderson

WRJH-DSC_0464

WRJH-DSC_0473

WRJH-DSC_0490

Donderdag 02 juni:

Den Haag - Op het kruispunt van de De la Reyweg met de Kempstraat/Terletstraat kwamen even voor 13.00 uur twee personenauto's door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Twee inzittenden werden door het gewaarschuwde ambulancepersoneel in de ambulance onderzocht, maar zij hoefden niet te worden vervoerd. De kruising was wel versperd door het ongeval en de HTM-buslijnen 25 en 26 waren daardoor in beide richtingen gestremd. Even voor half twee werd het kruispunt weer vrijgegeven voor het verkeer.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-IMG_1531

WMM-IMG_1538

Vrijdag 03 juni:

Den Haag - In de kelder van een pand aan de Mauvestraat brak omstreeks half twaalf brand uit. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. Het nader bericht was 'kleine brand'. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het ventileren van het pand. Er is ook nog een ambulance gealarmeerd op dit adres, maar het is niet bekend of er daadwerkelijk iemand met letsel was.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Tim de Kleyn

WTDK_8775

WTDK_8776

Den Haag - De politie controleerde vandaag in Leidschenveen tientallen scooters en bromfietsen. Daar veel jongeren zonder de vereiste papieren rondrijden, is het nodig om deze controles uit te voeren. Uiteraard werd iedere scooter op de rollerbank nagekeken op het vermogen op de wielen. Er werd geverbaliseerd voor het rijden zonder rijbewijs en vooral voor een te groot vermogen. Eén scooter werd inbeslaggenomen. Overigens behoort de meting op de tweede foto niet noodzakelijkerwijs bij de bromfiets op de eerste foto.

Foto's: Rick Juffermans

WRJ-DSCN0805

WRJ-DSCN0812

Zaterdag 04 juni:

Zoetermeer - Medewerkers van Dierenambulance Zoetermeer deden vandaag een bijzondere ontdekking in een vijver achter de flats van het Alferbos. De twee waren bezig met het verwijderen van een aantal dode dieren, toen zij in het water vermoedelijk een kluis zagen liggen. Nader onderzoek bevestigde dat vermoeden. Hierop werd de politie gebeld; deze kwam dan ook ter plaatse. Op verzoek van de politie haalde één van de medewerkers van de dierenambulance, gehuld in een waadpak, de kluis naar de kant, waarna deze met vereende krachten uit het water werd gehaald. De politie heeft de kluis meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Foto's: Martijn Roggeveen

DSC_5151

DSC_5152

Den Haag - Op de De Werf, tijdens de 'Saturday Night Cruise' die daar geregeld gehouden wordt, is een vrouw met haar fiets ten val gekomen, omdat ze vermoedelijk in het tramspoor terecht was gekomen. Omstanders verleenden eerste hulp en dat werd overgenomen door het personeel van een ambulance. Vermoedelijk heeft de vrouw een beenbreuk opgelopen.

Foto: Robert John Henderson

WRJ-DSC_0034

Den Haag - En als we het dan toch over de 'Saturday Night Cruise' hebben...... Een busje met aanhanger, afkomstig vanaf dat evenement, is op de Lozerlaan tot stilstand gekomen toen de aanhanger begon te slingeren en haaks op de weg vast kwam te zitten in de berm. De politie heeft de Lozerlaan enige tijd afgezet tussen de Escamplaan en de Erasmusweg, waarna een bergingsbedrijf de aanhanger uit de berm heeft gehaald.

Foto's: Robert John Henderson

WRJ-DSC_0222

WRJ-DSC_0224

Den Haag - Op de Calandkade is rond middernacht nabij de Waldorpstraat een auto volledig uitgebrand. De auto, welke zonder kentekenplaten in een parkeervak stond, is vermoedelijk in brand gestoken. De brandweer, welke letterlijk om de hoek gevestigd is, kon niet voorkomen dat de auto volledig verwoest is. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het voertuig.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Callandkade_IMG_1623

w-SanBar-Callandkade_IMG_1626

w-SanBar-Callandkade_IMG_1635

Zondag 05 juni:

Den Haag - Rond 12.05 uur vond op de kruising van de Hofzichtlaan met de Diamanthorst een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Waarschijnlijk heeft één van de bestuurders de ander geen voorrang verleend. Een vrouwelijke inzittende is onderzocht door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd.

Foto's: Lucien de Vries

w-DSC_1995

w-DSC_1996

w-DSC_1997

Rijswijk - Omstreeks 17.30 uur vond er een eenzijdige aanrijding plaats, waarbij een auto op de Huis te Landelaan op een paaltje is gebotst. Voorbijgangers hebben de vrouwelijke inzittende uit haar voertuig gehaald en eerste hulp verleend. Dit is overgenomen door het ambulancepersoneel. De vrouw is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het beschadigde paaltje is reeds door de gemeente vervangen. De Huis te Landelaan was als gevolg van de aanrijding enige tijd afgesloten.

Foto's: Thomas Kok

w-IMG20110605_004

w-IMG20110605_006

Den Haag - Om 23.15 uur werd de brandweer met prio 1 gealarmeerd in verband met een explosie op het busplatform van Den Haag-Centraal Station. Ter plaatse aangekomen bleek de riolering van het tijdelijke HTM-verkoopkantoor ontploft te zijn. De afvoer zat vermoedelijk verstopt en doordat er een pomp aangesloten zat op de riolering, werd de druk zodanig groot dat de afvoer ontploft was. De brandweer constateerde dat het verder geen gevaar kon en vertrok weer. De HTM zorgt voor reparatie van de afvoer.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-CS_IMG_8649

w-SanBar-CS_IMG_8645