Nieuwsflits week 23 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 23

kop nieuwsflitsthumb-23

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 23 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 06 juni:

Den Haag - Op de Laan van Nieuw Oost-Indië heeft vanmorgen een 31 jaar oude oldtimer in de brand gestaan. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was kon men niet voorkomen dat het motorgedeelte van het voertuig volledig uitbrandde. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept.

Foto's: Machiel Janssen

w-IMG_3442

w-IMG_3443

w-IMG_3446

Dinsdag 07 juni:

Den Haag - Naar aanleiding van een inbraak in een woning aan de Spotvogellaan is vanochtend om 09.15 uur een Burgernet-actie gestart. Agenten zagen even later de verdachte lopen. Bij het zien van de politie is de verdachte de Bosjes van Pex in gevlucht en heeft daar wat weggegooid. Vermoedelijk betrof het inbrekersgereedschap. Politiemensen met speurhonden hebben vervolgens een zoekactie uitgevoerd. Het is onbekend of er wat gevonden is.

Foto's: Mike Boer

WMB-fifidaalenbergselaan_IMG_0741

WMB-fifidaalenbergselaan_IMG_0743

WMB-fifidaalenbergselaan_IMG_0745

Woensdag 08 juni:

Den Haag - Op de kruising van de Regentesselaan met de Newtonstraat is een fietsster aangereden door een personenauto. De motorambulance en ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De verkeerspolitie heeft de zaak in onderzoek.

Foto's: Shane Alders

w-SAL_0044

w-SAL_0059

Den Haag - In het water bij de Louis Armstrongkade worden al enige tijd zieke en dode watervogels gevonden. Ook deze middag werd door een voorbijgangster een zieke meerkoet in het water aangetroffen. Zij heeft hierop Dierenambulance Den Haag en omstreken gebeld. Deze heeft het zieke beestje uiteindelijk gevangen en voor onderzoek meegenomen naar vogelasiel 'de Wulp'. Het is niet bekend wat de oorzaak is van de zieke en dode waterdieren aldaar. Volgens de meldster zouden er al 18 dode watervogels, voor het merendeel meerkoeten, geborgen zijn.

Foto's: Dejan Jeremic

WDJ-IMG_4729

WDJ-IMG_4731

WDJ-IMG_4733

Delft - Vanmiddag rond 17.20 uur werd de brandweer van Delft en Pijnacker-Nootdorp gestuurd naar de Faculteit Scheikunde van de TU Delft aan de Julianalaan. Volgens niet bevestigde berichten zou er een geringe hoeveelheid Cadmiumoxide buiten de zuurkast terecht zijn gekomen. Als gevolg hiervan is het gebouw ontruimd door de bedrijfshulpverlening. Verdere gegevens ontbreken.

Foto's: Hans Groenewegen

w-DSC_5575

w-DSC_5580

w-DSC_5585

Donderdag 09 juni:

Den Haag - Aan het eind van de middag kreeg de tankautospuit van kazerne Den Haag-Scheveningen een melding van een voertuigbrand op de Professor B.M. Teldersweg. Doordat de tankautospuit snel ter plaatse was, werd erger voorkomen en kon het voertuig later stapvoets een parkeerplaats bereiken. Tijdens de bluswerkzaamheden werd de rechterrijstrook afgezet. Na een kleine 30 minuten waren beide rijstroken weer open voor het verkeer.

Foto's: Shane Alders

w-SAL_0094

w-SAL_0077

Nootdorp - Even na zes uur vanavond is een jongetje van ongeveer 8 jaar oud behoorlijk gewond geraakt, toen deze aan het Zetveld door een ruit van een deur heen viel. Er is een ambulance ter plaatse gekomen en na te zijn onderzocht is het jongetje naar een ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Het is niet bekend hoe en/of waarom het jongetje ten val is gekomen.

Foto's: Joldert de Vries

WJV-IMG_0762

WJV-IMG_0766

Vrijdag 10 juni:

Den Haag - Ambulancepersoneel riep vandaag rond 13.30 uur in de Torenstraat de hulp van de brandweer in voor het horizontaal naar beneden halen van een patiënt. Aangezien er door de straat een tram rijdt, leverde de bovenleiding die er hangt een gevaarlijke situatie op voor de bemanning van het redvoertuig. Hierop is een tweede tankautospuit ter plaatse gestuurd, zodat de bovenleiding uitgeschakeld kon worden. Nadat dit gebeurd was, kon de patiënt veilig naar beneden gehaald worden. Tramlijn 17 is door dit incident enige tijd gestremd geweest.

Foto's: Mike Boer

IMG_0766

IMG_0775

IMG_0779

Wassenaar - Een verwarde man hield vrijdagavond rond half twaalf de hulpdiensten flink bezig. De man dreigde namelijk zijn woning aan de Van Duivenvoordelaan in brand te steken. Terwijl de politie zich beraadde over hoe aan deze situatie een einde gemaakt kon worden, werd ondertussen ook de brandweer ter plaatse gevraagd om paraat te staan voor het geval de man daadwerkelijk zijn plan uit zou voeren. Uiteindelijk zijn hondengeleiders van de politie de woning binnengevallen en gelukte hen het om de man te overmeesteren. De komst van het eveneens gealarmeerde arrestatieteam werd geannuleerd. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij zal komende dinsdag voor de rechter-commissaris worden geleid.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_0177-1

DSC_0184-1

DSC_0189-1

Zaterdag 11 juni:

Naaldwijk - Aan de Grote Achterweg vroeg de dierenambulance rond kwart voor één de hulp in van de brandweer. Een geitje was in "het Prinsenbos" vast te komen zitten in een hekje. De brandweer heeft met een betonschaar een deel van het hekje opengeknipt, zodat het geitje bevrijd kon worden.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Geitje_DSC_3048

w-DB_Geitje_DSC_3051

w-DB_Geitje_DSC_3054