Nieuwsflits week 24 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 24

kop nieuwsflitsthumb-24

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 24 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 13 juni:

Naaldwijk - Een bewoner van een huis aan het Schepen zat vanmiddag nietsvermoedend in de woonkamer van zijn Tweede Pinksterdag te genieten, toen hij opeens rook langs zijn woonkamerraam voorbij zag komen. De man ging op onderzoek uit en trof daarbij een brand aan in de wasdroger, die hij in de garage naast de woning had staan. De brandweer werd gealarmeerd en ondertussen heeft de man de wasdroger uit de garage gehaald en deze met een tuinslang geblust. De brandweer restte niets anders dan het doen van een nacontrole.

Foto's: Danny Botman

DSC_3176

DSC_3180

Den Haag - Op het Maanplein heeft vandaag een aanrijding plaatsgevonden tussen drie voertuigen. Het personeel van de ambulancedienst heeft één persoon ter plaatse gecontroleerd; deze hoefde niet vervoerd te worden.

Foto's: Ferrie van der Geer

maanplein-1

maanplein-2

Woensdag 15 juni:

Den Haag - Een bewoonster van een woning aan de Daguerrestraat kwam ongelukkig met haar hoofd vast te zitten toen ze uit het raam wilde gaan kijken wie er voor de deur stond. Het raam kwam naar beneden glijden en moest met behulp van de brandweer weer omhoog geduwd worden. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Foto's: Marco Mattheijer

w-IMG_2209-daguerrestraat

w-IMG_2213-daguerrestraat

Den Haag - Een klusser aan de De Gaarde heeft vanmiddag een klein foutje gemaakt. De man was iets te enthousiast aan de gang gegaan met een slijptol. De vonken van het apparaat kwamen tijdens het slijpen op het laminaat terecht, wat voor de nodige rookontwikkeling zorgde. Door snel ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen.

Foto's: Eline Alting

w-DSC00838-vrederustlaan

w-DSC00842-vrederustlaan

Delft - Rond kwart over drie vond er op de A13 tussen Texaco 'Vrijenban' en Rotterdam-Airport een aanrijding plaats. Bij deze aanrijding waren een vrachtauto en 2 personenauto's betrokken, maar niemand raakte gewond. Door het ongeval was wel een rijstrook afgesloten, waardoor het verkeer richting Rotterdam ernstig gehinderd was in de spits.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-A13_IMG_3134

w-SanBar-A13_IMG_3139

Rijswijk - Op de Laan van Vredenoord kwam een bestuurder de uitrit van een parkeerterrein uitgereden, maar lette daarbij niet goed op omdat hij het te druk had met zijn TomTom. Hij stuurde zijn auto over een paar betonnen paaltjes en zat muurvast. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd naar de sloop.

Foto's: Paul Pronk

w-001-1

w-002-1

Donderdag 16 juni:

Rijswijk - Even na middernacht botsten door een voorrangsfout 2 voertuigen op elkaar, op de kruising Polakweg/Lange Kleiweg. De ambulancedienst kwam ter plaatse en onderzocht 2 personen op mogelijk letsel. Geen van twee behoefde mee naar het ziekenhuis.

Foto's: Ferrie van der Geer

w-DSCN4993

w-DSCN4998

Zoetermeer - Politie, brandweer en ambulance werden vanmiddag gealarmeerd voor een melding van mogelijke koolmonoxide in een woning aan het Madernarode. De brandweer heeft metingen verricht, maar onduidelijk is of daar iets uitgekomen is. De ambulancedienst heeft wat personen gecontroleerd, maar niemand hoefde vervoerd te worden. Wel is de dierenambulance nog ter plaatse geweest om een in de woning aanwezige hond op te halen.

Foto: Martijn Roggeveen

DSC_5388

Den Haag - Omstreeks 17.15 uur stonden er meerdere politievoertuigen rond de Elise van Calcarstraat, vanwege de aanhouding van een persoon. De reden voor zijn aanhouding is vooralsnog onbekend, maar de politie stuurde een aantal hondengeleiders naar de straat om de persoon uit zijn huis te halen en aan te houden.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Elise_IMG_3241

w-SanBar-Elise_IMG_8884

Den Haag - 'Het ken net'... dat dacht vermoedelijk de bestuurder van een grijze Volkswagen vanavond, zo rond 22.00 uur op het Spui. Het kon helaas voor hem echter in het geheel niet. De man probeerde tegenstrooms over de poller te rijden, omdat deze nog in de onderste stand stond. Op het moment dat de man met zijn auto over de poller reed, kwam deze omhoog en ramde vervolgens het motorblok van onder. Het gelukte de man nog wel om de auto te verplaatsen, zodat deze niet de aldaar rijdende taxi's in de weg stond. Echter, verder kwam de man niet en hij moest dan ook lijdzaam toezien hoe zijn auto door een berger werd afgesleept.

Foto's: Ruben van Essen

IMG_0947

IMG_0950

IMG_0959

Den Haag - In de De Bullstraat deed zich vanavond een gevaarlijke situatie voor; diverse brokstukken vielen namelijk uit een stenen rand (een latei) van een aldaar gelegen woning. Aangezien dit boven de openbare weg gebeurde, bestond er gevaar voor voorbijgangers. De brandweer werd ingeschakeld en deze vroeg een medewerker van Bouw- en Woningtoezicht ter plaatse. In overleg met deze medewerker is besloten om de losliggende delen te verwijderen; hiervoor is het redvoertuig van Den Haag-Laak gebruikt. Daarmee was het gevaar geweken. Vrijdag zal een inspecteur van de gemeente de situatie verder beoordelen.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Bull_IMG_3253

w-SanBar-Bull_IMG_3255

Vrijdag 17 juni:

Nootdorp - Een automobilist(e) vloog aan het begin van de middag uit de bocht op de Verlengde Nieuwkoopseweg. De auto kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal, die door de klap omviel. Een vrouw liep lichte verwondingen op en is behandeld door de ambulancedienst.

Foto's: Jonathan de Bruin

WJB098

W-verlengdenieuwkoopseweg

Den Haag - Op de Laan van Wateringse Veld vond vanmiddag een ongeval plaats. Een scooterbestuurder dacht nog net even voor een auto langs te kunnen. Echter kwamen de twee met elkaar in botsing. Beide opzittenden van de scooter zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Na de aanrijding hebben de betrokkenen gezamenlijk de schadeforumulieren ingevuld. Hierna kon een ieder zijn eigen weg weer vervolgen.

Foto's: Tim de Kleyn

w-TDK_0163

w-TDK_0166

w-TDK_0167

Den Haag - Op de voetgangersoversteekplaats op de kruising van de Bezuidenhoutseweg met de Hofzichtlaan werd vanmiddag rond 15.35 uur een scootmobiel aangereden door een personenauto. De opzittende van de scootmobiel raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. De hond van het slachtoffer is door personeel van de dierenambulance opgehaald. Vanwege het ongeval en het onderzoek van de verkeerspolitie, was het tijdelijk niet mogelijk om vanaf de Bezuidenhoutseweg de Hofzichtlaan in te rijden. De bestuurster van de personenauto heeft van de politie nog moeten blazen; er werd geen alcoholgebruik geconstateerd.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMAG0068

WRE-IMG_0988

WRE-IMG_0992

Den Haag - De brandweer werd even voor 17.00 uur gestuurd naar de Theresiastraat, om aldaar op verzoek van de ambulancedienst een patiënt 'af te hijsen'. Op zich niet zo'n heel bijzondere inzet. Wat wel even vermeld mag worden, waren de irritaties van enkele verkeersdeelnemers. Door de inzet van de hoogwerker was er in de Theresiastraat namelijk wat verkeersoverlast en ondervond het verkeer wat vertraging. Kennelijk is een paar minuten later thuis of bij de supermarkt een onoverkomelijk probleem voor sommigen. De politie moest daarom het verkeer regelen, om zodoende de irritaties wat te verminderen.

Foto's: Ruben van Essen

WRE-IMG_0994

WRE-IMG_0999

De Lier - Op het Bleijenburg raakte een automobilist onwel achter het stuur en reed het trottoir op, tegen een hek. De politie en twee ambulances zijn ter plaatse geweest. De bestuurder moest gereanimeerd worden en is met een hartslag vervoerd naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. Verdere gegevens ontbreken.

Foto's: Paul Pronk

WPP-001

WPP-003

Den Haag - Op de Koningskade werd iets voor middernacht de bestuurder van een auto aangehouden op verdenking van het tanken van brandstof zonder te betalen. Heel veel pomphouders hebben last van deze vorm van criminaliteit, waarbij wel wordt getankt en dus niet wordt afgerekend. In dit geval had de dief echter de pech dat zijn acties waren opgemerkt door een politieman in vrije tijd, die hem in zijn privéauto achtervolgde en zijn collega's telefonisch op de hoogte hield van waar de man reed. Uiteindelijk kon de man dus staande worden gehouden op de Koningskade en vervolgens worden ingerekend. Het is nog niet bekend waar de verdachte heeft getankt zonder te betalen.

Foto's: Robert John Henderson

WRJ-DSC_0560

WRJ-DSC_0003

WRJ-DSC_0009

Zaterdag 18 juni:

Den Haag - Aan de Marcelisstraat zorgde de harde wind voor een gevaarlijke situatie rond een aldaar gebouwde steiger. De steiger zelf stond goed vast en leverde dus geen gevaar op. Echter, een aantal losliggende voetplaten stonden tegen de reling en dreigden naar beneden te komen. De brandweer heeft de diverse platen naar beneden gehaald en zo het gevaar weggenomen.

Foto: Dejan Jeremic

IMG_4894

Wateringen - Een bezorgde burger heeft vanmiddag de brandweer gebeld, omdat er een waterhoen met een pootje vast zat aan een visdraad. Dit alles vond plaats in het Hofpark. Een tweetal duikers hebben het beestje aan de kant gebracht, alwaar ze het beestje hebben verlost van het visdraad. Hierna is het beestje weer teruggezet in het water.

Foto's: Tim de Kleyn

w-TDK_0183

w-TDK_0192

w-TDK_0205

Den Haag - In het water aan de Louis Armstrongkade zwom vanmiddag vermoedelijk een meerkoet, die een net achter zich aan sleepte. De dierenambulance kon het diertje niet bereiken. Daarom werd de hulp van de brandweer ingeroepen. De duikers van het waterongevallenvoertuig Den Haag-Centrum zijn het water ingegaan en hebben de vogel te pakken gekregen. Hierna werd het net verwijderd en is het diertje weer vrijgelaten.

Foto's: Dejan Jeremic

IMG_4966

IMG_4982

Den Haag - Rond 20.15 uur ontstond brand bij het restaurant "Binky Beer" aan de Strandweg. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de bedrading bij de neonletters op het dak. Aldaar was ook enige tijd vuur te zien. De ongeveer 50 tot 60 gasten die op dat moment in het restaurant zaten, werden tijdelijk elders ondergebracht. De brandweer, die was uitgerukt met twee tankautospuiten en een hoogwerker, had de brand snel onder controle. Het nader bericht luidde 'kleine brand'.

Foto's: Dejan Jeremic

WDJ-IMG_5000

WDJ-IMG_5009

Zondag 19 juni:

Honselersdijk - De politie, brandweer en dierenambulance hebben vanavond rond 21.00 uur een gewonde gans gered aan de Zandheullaan. Volgens de politie liep de gans, die gewond was aan zijn poot, over de weg. Toen deze het water invluchtte, werd door de dierenambulance en de politie de hulp van de brandweer ingeschakeld. De brandweer van Honselersdijk en de brandweerduikers uit Wateringen kwamen ter plaatse. Na een aantal vluchtpogingen van de gans voor de duikers, kon deze uiteindelijk worden gevangen vanaf de kant. De medewerker van de dierenambulance heeft de gans meegenomen.

Foto's: Danny Botman

w-DB_Gans_DSC_3314

w-DB_Gans_DSC_3328

w-DB_Gans_DSC_3335