Nieuwsflits week 25 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 25

kop nieuwsflitsthumb-25

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 25 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 20 juni:

Den Haag - Wederom moest vandaag een pizzakoerier het ontgelden tijdens het bezorgen van de diverse etenswaar. Ditmaal werd een pizzakoerier op de hoek van het Westeinde met de Sirtemastraat van zijn tweewieler gereden. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De pizzakoerier is door ambulancepersoneel met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Ferrie van der Geer

DSCN5018

DSCN5023

Dinsdag 21 juni:

Den Haag - Dinsdagmorgen kreeg de brandweer een melding van brand in een portiek aan het Managuahof. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een plantenbak in brand. Door snel ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen. Men heeft de plantenbak buiten afgeblust.

Foto's: Tim de Kleyn

w-TDK_0791

w-TDK_0793

w-TDK_0803

Den Haag - Op de kruising Beresteinlaan/Erasmusweg heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een scooter. De opzittende van de scooter liep bij het incident een hoofdwond op en is door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen.

Foto's: Tim de Kleyn

w-TDK_0812

w-TDK_0819

Den Haag - Op de kruising van de Nieboerweg met de Laan van Poot werd rond 15.20 uur een fietser aangereden door een personenauto. De fietser raakte gewond aan zijn gezicht en daarom werd naast de politie een motorambulance ter plaatse gestuurd. Deze heeft het slachtoffer onderzocht en verzorgd. De man hoefde niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd. De oorzaak van de aanrijding is onbekend.

Foto's: Marco Mattheijer

WMM2-IMG_2446

WMM-IMG_2448

Den Haag - Rond kwart over vier 's middags werd een binnenbrand gemeld in een woning aan het Henriëtte Keggehof. Bij aankomst van de brandweer bleek er een brandje te zijn geweest in de keuken. Een buurman heeft het brandje weten te blussen met een tuinslang. De bewoonster van het getroffen pand heeft brandwonden aan haar handen opgelopen. Om die reden werd een ambulance die kant op gestuurd. Het ambulancepersoneel heeft de bewoonster ter plaatse onderzocht. Het is niet bekend of mevrouw mee naar het ziekenhuis moest.

W-DSCF3938

W-DSCF3944

Zoetermeer - Vanavond werd de brandweer gealarmeerd voor een auto in brand op de Van Leeuwenhoeklaan. Ter plaatse bleek er wat rook onder de motorkap vandaan te zijn gekomen. Door omstanders werd gesproken dat dit na een kop-staart aanrijding zou zijn gebeurd. Dit is echter onduidelijk, evenals of er ook daadwerkelijk iets gebrand heeft. De auto had in elk geval ook veel olie gelekt; dit is gelijk door de brandweer verwijderd.

Foto: Martijn Roggeveen

DSC_5826

Den Haag - Het kruispunt De la Reyweg/Kempstraat/Terletstraat is de laatste weken al enige malen het toneel geweest van aanrijdingen, vermoedelijk ten gevolge van de wegwerkzaamheden aldaar. Ook vanavond rond 21.30 uur was het weer raak. Twee voertuigen kwamen aldaar met elkaar in botsing. Aangezien er mogelijk sprake was van letsel, is op voorhand naast de politie ook de motorambulance meegealarmeerd. Eén persoon is door de verpleegkundige hiervan nagekeken, maar daar bleef het ook bij. Er bleek uiteindelijk dan ook geen sprake te zijn van letsel. Wel was er sprake van forse materiële schade. Beide voertuigen kunnen dan ook vermoedelijk als total loss worden beschouwd.

Foto's: Marco Mattheijer

IMG_2463

IMG_2466

IMG_2461

Den Haag - Een defecte dakbeugel van een tram veroorzaakte omstreeks 20.30 uur kortsluiting. Door deze kortsluiting vielen de trams rond Den Haag-Hollands Spoor stil en werd de dienstregeling van diverse tramlijnen van de HTM in het honderd gegooid. De tramlijnen 1, 9, 11, 12, 15, 16 en 17 waren gestremd of reden een andere route. Vele honderden reizigers ondervonden hierdoor overlast. De storing was omstreeks 22.30 uur ten einde.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Robert John Henderson

w-DSC_0306

w-DSC_0324

w-SanBar-Tramstoring_IMG_8927

Vrijdag 24 juni:

Zoetermeer - Vanavond omstreeks 20.45 uur heeft er op de Stephensonstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen. De aanrijding ontstond doordat één van de voertuigen wilde keren en hierbij het andere voertuig over het hoofd zag. Omdat er bij sommige personen wat klachten waren, werd er een ambulance ter plaatse gestuurd. Deze heeft een aantal mensen gecontroleerd, maar er is niemand naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie is ook ter plaatse geweest voor een klein onderzoek. Een berger heeft de voertuigen afgesleept.

Foto's en tekst: Richard Bregman

DSC_2226

DSC_2231

DSC_2239

Den Haag - Op de Natalstraat brak vandaag brand uit op de tweede verdieping van een aldaar gelegen woning. De bewoonster ontdekte de brand en probeerde deze zelf te blussen, maar dat lukte niet. Zij is uiteindelijk met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer maakte het bluswerk voor haar af.

Foto's: Mike Boer

w-IMG_1033

w-IMG_1041

Zoetermeer - Het begint haast een gewoonte te worden; kinderfietsjes en andere achtergelaten spullen die voor duikinzetten zorgen. Ook vanavond was het weer prijs aan het Granietgroen. Uiteraard werd er geen enkel risico genomen en dus toog de hele optocht aan brandweervoertuigen weer onder 'prio 1' richting incidentlocatie. Ter plaatse bleek er een roze kinderfiets aan de waterkant te liggen. Twee duikers van brandweer Zoetermeer zijn kortstondig het water in gegaan, maar de zoektocht werd al vrij snel gestaakt. Het kinderfietsje bleek al zo'n drie dagen bij de sloot te liggen. Het fietsje is door de politie meegenomen.

Foto's: Roy Wolters

rw1

rw2

rw3

Zondag 26 juni:

Den Haag - Tijdens Parkpop in het Zuiderpark hebben duizenden mensen heel veel plezier beleefd aan de muziek, het mooie weer etc. Helaas zijn er dan altijd lieden die een heel andere opvatting hebben van het begrip 'gezelligheid'. Bij de skatebaan in het Zuiderpark kreeg een skater woorden met een andere jongen. Laatstgenoemde kon het kennelijk niet alleen en met woorden af en waarschuwde via de mobiele telefoon een aantal van zijn makkers. Gezamenlijk (zo'n 10 man sterk) hebben zij de skater mishandeld en hebben daarna aan hun stutten getrokken. De skater werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de 'helden'; het is nog niet bekend of daarbij aanhoudingen zijn verricht.

Foto's: Robert John Henderson

WRJ-DSC_0219

WRJ-DSC_0234

WRJ-DSC_0249